همزمانی با مسابقات بین‌المللی تهران، مسابقات طلاب را ذبح می‌کند
کد خبر: 3803250
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳
نمایندگان ایران درمسابقات قرآن طلاب خواستار شدند:

همزمانی با مسابقات بین‌المللی تهران، مسابقات طلاب را ذبح می‌کند

گروه حوزه‌های علمیه ــ قاری و حافظ ایرانی شرکت‌کننده در سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب علوم دینی خواستار برگزاری جداگانه این مسابقات شده و تأکید کردند: همزمانی سبب ذبح مسابقات طلاب و کم‌توجهی به شرکت‌کنندگان شده است.

همزمانی با مسابقات بین‌المللی تهران، مسابقات طلاب را ذبح  می‌کند/ لزوم افزایش مصرف تلاوتمحمد خاکپور، نماینده جمهوری اسلامی ایران در رشته حفظ کل سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب علوم دینی، در گفت‌وگو با ایکنا گفت: با توجه به گزینش طلاب شرکت‌کننده از کشور‌های مختلف در این مسابقات، همچنین مسابقات بین‌المللی تهران سبب شده تا شاهد قرائت‌های ضعیف نباشیم و تلاوت‌ها به ویژه در حفظ خوب است.
 
وی افزود: در سال‌های گذشته برخی صرفاً به عنوان نماینده کشور در مسابقات حضور داشتند و سطح آنان ضعیف بود، ولی امسال این نقیصه تا حد زیادی برطرف شده و رقابت‌ها در همه رشته‌ها بالاتر رفته است.
 
تأخیر در ارائه محتوای تفسیری
خاکپور در مورد همراه شدن بحث تفسیر و معارف به مسابقات با استقبال از آن اظهار کرد: در این دوره از مسابقات محتوای تفسیری را دو هفته قبل از رقابت‌ها و دیرهنگام اطلاع دادند که باعث گله شرکت‌کنندگان بود، ولی این نقص هم با ارائه مجموعه سؤالات تفسیری برطرف شد.

نماینده ایران در سومین دوره مسابقات بین‌المللی طلاب علوم دینی با بیان اینکه درنظر گرفته شدن ۲۰ نمره برای معارف و تفسیر سبب ایجاد انگیزه برای طلاب است، اظهار کرد: در برخی مسابقات، تفسیر شرط ورود به مسابقات است و یا درصد نمره کمتری برای آن در نظر می‌گیرند، ولی در این مسابقات امتیاز قابل قبولی دارد.
 
کم‌تجربگی عامل برخی ناهماهنگی‌ها
خاکپور با بیان اینکه سطح مسابقات طلاب با توجه به برگزاری سومین دوره و جوان بودن آن نسبت به مسابقات بین‌المللی ایران پائین‌تر است، اظهار کرد: همین مسئله سبب شده تا برخی ناهماهنگی‌ها در اجرا هم دیده شود.

وی افزود: کمبود بودجه و در نتیجه برگزاری فشرده این مسابقات سبب شده تا برخی نقائص از جمله وجود کادر اجرایی محدود وجود داشته باشد و در مجموع کم‌تجربگی در برخی بخش‌های این مسابقات مشهود بود.

خاکپور همچنین از همزمانی این مسابقات با مسابقات بین‌المللی تهران انتقاد کرد و گفت: این موضوع سبب شده تا افراد برتر این مسابقات دیده نشوند و رسانه‌ها هم پوشش مناسبی از این مسابقات نداشته باشند و حتی فینال این مسابقات هم به علت تقارن با مسابقات تهران ممکن است پخش نشود.
 
جای خالی مسائل اجتماعی و وحدت در قرائت و تفسیر
وی با اشاره به نقش وحدت‌آفرینی مسابقات قرآن طلاب جهان اسلام، تصریح کرد: یکی از اشکالات این مسابقات این بود که متون مورد آزمون چه در بحث تفسیر و چه در قرائت و حفظ، عمدتاً از سور مکی است که مسائل اجتماعی کمتر در آن مطرح است و یا آیات مرتبط با بحث وحدت کمتر مورد توجه بوده است.

وی ادامه داد: اگر جزوه‌ای طراحی و در آن مسائل خاص سیاسی و اجتماعی بیان و به آزمون گذاشته شود تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

اصل غوابش، قاری ایرانی راه‌یافته به مرحله نهایی سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب جهان اسلام، نیز در گفت‌وگو با ایکنا؛ در مورد ضرورت برگزاری مسابقات قرآن طلاب گفت: این مسابقات سبب بالارفتن روحیه و دانش قرآنی شرکت‌کنندگان و مستمعین و به خصوص شرکت‌کنندگان دیگر کشور‌ها که سطح پائین‌تری دارند می‌شود.
 
ارتقای سطح حافظان و قاریان
وی با تأکید بر بُعد تبلیغی و ترویجی مسابقات اظهار کرد: سطح این مسابقات خوب بود و رقبای خوبی از کشور‌هایی مانند عراق، افغانستان و لبنان داشتیم؛ امسال گزینش دقیق‌تری برای انتخاب شرکت‌کنندگان انجام شده، لذا شاهد ارتقای سطح حافظان و قاریان شرکت‌کننده بودیم.

اصل غوابش تصریح کرد: اضافه شدن بخش تفسیر به رشته‌ها سبب آشنایی با آیات می‌شود و از این جهت خوب است، ولی بنده معتقدم تفسیر ظرفیت رشته جداگانه‌ای را دارد از این رو اگر معارف درصد اندکی از بحث قرائت را به خود اختصاص دهد خوب است، ولی بیش از آن درست نیست و باید به رشته جدایی تبدیل شود.

این طلبه قاری همچنین از همزمانی این مسابقات با مسابقات بین‌المللی قرآن طلاب انتقاد کرد و افزود: این همزمانی سبب ذبح مسابقات طلاب شده است، به گونه‌ای که هیچ شبکه‌ای این مسابقات را پخش نکرد و تنها مسابقات از طریق یک اپلیکیشن پخش شد.

وی ادامه داد: این در حالی است که مسابقات بین‌المللی تهران را برخی شبکه‌ها مانند شبکه قرآن از یک ماه قبل مورد توجه جدی قرار دادند؛ اگر زمان مسابقات تغییر و هر کدام جداگانه برگزار می‌شد، بعد تبلیغی بهتری داشت و نمود آن افزایش می‌یافت.
 
کمک به مناطق سیل‌زده
اصل غوابش با اشاره به جاری شدن سیل ویرانگر در بخشی از استان‌های کشور تصریح کرد: بنده قبل از این مسابقات در منطقه‌ای که سکونت داریم به همراه سایر مردم و به خصوص بسیجیان مشغول ایجاد سیل‌بند بودیم، ولی اوضاع متاسفانه در حال بدتر شدن است و از همه ملت ایران می‌خواهیم که به کمک مردم سیل‌زده بروند.

وی همچنین از اینکه بهای لازم به نخبگان قرآنی داده نمی‌شود انتقاد کرد و گفت: نخبگان قرآنی در برنامه‌ها و محافل و در اعزام به دیگر کشور‌ها آن طور که باید مورد استفاده و توجه نیستند و استعداد و سرمایه آن‌ها هدر می‌رود.
 
تشکیل کمیته‌ای برای ارزیابی نخبگان
اصل غوابش با بیان اینکه برخی از نخبگان قرآنی هستند که تمایلی به حضور در مسابقات را ندارند و از طرفی ممکن است با وجود توانائی نتوانند با معیار‌های داوری رتبه بیاورند اظهار کرد: معتقدم که باید کمیته جداگانه‌ای برای ارزیابی این افراد تشکیل و بعد از ارزیابی افراد مستعد، به صداوسیما و جهت محافل و اعزام‌ها معرفی شوند نه اینکه منتظر باشیم تا سالانه فقط یک نفر قاری جدید به جامعه قراء معرفی و مابقی در عین شایستگی بی‌‍نصیب باشند.

این قاری قرآن بیان کرد: در مصر کمیته رادیو و تلویزیون دارند و کسی که در آن کمیته قبول شود ولو اینکه صد نفر باشند به مجموعه قراء این کشور افزوده می‎شوند و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: باید مصرف تلاوت را در کشور با برپایی محافل قرآنی بیشتر بالا ببریم؛ بیانات رهبری هم بیانگر این موضوع است که فرمودند جلساتی برگزار کنید که فقط در آن قرآن قرائت و استماع شود؛ اگر این اتفاق رخ دهد و کرسی‌های هفتگی و ماهانه در کشور رائج شود ترویج قرآن و بهره بردن از قاریان هم بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام
captcha