هم‌افزایی کمیته امداد و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای کمک به نیازمندان
کد خبر: 3804159
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۲
در نشست مشترک فتاح و اکبری بیان شد:

هم‌افزایی کمیته امداد و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای کمک به نیازمندان

گروه اقتصاد ــ در نشست مشترک رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بر هم‌افزایی به منظور ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به نیازمندان و افراد تحت پوشش تأکید شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و اکبری، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر، با موضوع اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به آسیب‌دیدگان سیل اخیر در محل ساختمان مرکزی این بانک در حال برگزاری است.

اکبری در ابتدا به ارائه گزارشی از اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت و گفت: علی‌رغم اینکه سال ۹۷ سال سختی برای مردم بود، اما رغبت مردم به قرض‌الحسنه کم نشده و کمک بزرگی برای این بانک بوده است.

وی ادامه داد: میزان سپرده قرض‌الحسنه در سال ۹۷ به میزان ۶۰ درصد افزایش یافت و میزان تسهیلات هم حدود ۷۰ درصد رشد داشته است.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: در سال ۹۷ به مبلغ ۱۳۲ هزار میلیارد ریال به ۱ میلیون و دویست و سی هزار نفر ارائه داده‌ایم.

وی اظهار کرد: این میزان در سال ۹۶ به مبلغ ۷۸۲ میلیارد ریال بود که به ۷۵۰ هزار نفر پرداخت شد. از مبلغی که در سال ۹۷ تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت شده، حدود ۵۰ درصد آن برای معیشت و ازدواج و حدود ۵۰ درصد دیگر برای حمایت از کارآفرینی، فعالیت‌‌های دانش‌بنیان و حمایت از کالا و خدمات ایرانی بوده است.

اکبری بیان کرد: میانگین تسهیلات قرض الحسنه‌ای که اعطا کرده‌ایم حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان و با کارمزد صفر تا چهار درصد بوده است.

وی با اشاره به اقدامات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای کمک به سیل‌زدگان گفت: از ابتدای سال جاری که این سیل در استان گلستان، آق‌قلا و بندر ترکمن جاری شد، بانک مهر در این زمینه پیشرو بود و سعی کرد در زمینه مسئولیت اجتماعی خود به خوبی عمل کند. لذا حدود 2 میلیارد ریال کمک بلاعوض به سیل‌زدگان در استان گلستان ارائه داد.
اکبری افزود: در استان‌های دیگر که سیل ادامه پیدا کرد، بانک تا امروز در مجموع حدود 9 میلیارد ریال به صورت بلاعوض به استان‌های سیل‌زده کمک کرده است. امروز نیز با مهندس فتاح تفاهم کردیم که حدود 1 میلیارد ریال بلاعوض از طرف بانک به کمیته امداد برای کمک به سیل‌زدگان پرداخت شود.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اظهار کرد: همچنین برای حدود 5 هزار نفر وام تا سقف 5 میلیون تومان با کارمزد صفر تا چهار درصد از طریق کمیته امداد با منابع بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پوشش داده شود و ان‌شاء‌الله بتوانیم در راستای مسئولیت اجتماعی بانک به خوبی عمل کنیم و در تسلی رنج سیل‌زدگان در مناطق مختلف مؤثر باشیم.
اکبری در پایان سخنان خود گفت: از همه کسانی‌ که در این زمینه همکاری کرده‌‌اند تا این اتفاقات مبارک در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و در کمیته امداد امام خمینی(ره) رخ دهد کمال تشکر و قدردانی را دارم.

پرویز فتاح نیز در این نشست با اشاره به ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به نیازمندان از سوی کمیته امداد گفت: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های کمیته امداد اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه است. این اقدام هم مأموریتی دینی و قرآنی محسوب می‌شود و هم مزایای قرض‌الحسنه از نظر اقتصادی ثابت شده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۷ حدود ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به ۱۰۰ هزار نفر اعطا کردیم و چون دولت و مجلس این عملکرد را دیدند، در بودجه ۹۸ برای ما سنگ تمام گذاشتند و ۳ هزار و پانصد میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در نظر گرفتند.

فتاح گفت: هدف اصلی ما ایجاد اشتغال پایدار، توانمندسازی نیازمندان، صرفه‌جویی در پرداخت مستمری و کمک به تولید ملی بوده است که رهبر معظم انقلاب هم تأکید بسیاری بر آن دارند.

رئیس کمیته امدام امام خمینی(ره) تصریح کرد: از محل وام توسعه اشتغال پایدار روستایی که از محل 1 و نیم میلیارد دلار برداشت از صندوق توسعه ملی بوده، هنوز حدود 2 هزار میلیارد تومان طلب داریم که چهار بانک‌ عامل باید آن را پرداخت کنند.
وی ادامه داد: در سال 98 حدود 6 هزار میلیارد تومان باید وام اشتغال برای افراد تحت پوشش کمیته امداد ارائه دهیم. همچنین بخشی از تسهیلات باید به جامعه‌ای ارائه شود که نزدیک به افراد تحت پوشش ما باشند.
فتاح با اشاره به هم‌افزایی کمیته امداد و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیان کرد: یکی از روش‌های بسیار خوبی که در سال 97 به آن دست پیدا کردیم و از این آزمون هم سربلند بیرون آمدیم، هم‌افزایی با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بود. این هم‌افزایی یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های ما بوده است.
وزیر اسبق نیرو تأکید کرد: اگر تاکنون آورده‌ای داشته‌ایم، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران هم دو برابر آن به ما کمک کرده است. این بانک حدود 680 میلیارد تومان وام به ما پرداخت کرده و این هم‌افزایی هم به نفع کمیته امداد و هم به نفع بانک مهر ایران بوده که رسالت اصلی آن اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه است.
رئیس کمیته امداد بیان کرد: رویکرد کمیته امداد امام خمینی(ره) و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در سال 98 این است که به توانمندی مددجویان کمیته امداد کمک بیشتری کنیم و هدفگذاری ما این است که میزان تسهیلات را با تلاش به هزار میلیارد تومان برسانیم. البته قصد داریم با بانک‌های دیگر همانند بانک قرض‌الحسنه رسالت و سایر بانک‌هایی که در این عرصه فعال هستند نیز این هم‌افزایی را انجام دهیم.
وی یادآور شد: نکته دیگر این است که در کمیته امداد وامی را که دارای سود و مرسوم در بازار سرمایه و بانکی باشد ممنوع کرده‌ایم و تمام وام‌ها از محل وام‌های دولتی یا امدادی و کاملاً به صورت قرض‌الحسنه است. از صندوق امداد هم حدود هزار و پانصد میلیارد تومان در سال 97 وام پرداخت کردیم و کارمزد آن را در سال جاری به صفر رسانده‌ایم.

فتاح گفت: برخی از برادران هموطن اهل سنت در بلوچستان، ترکمن‌صحرا و کردستان معذوراتی داشتند و این معذورات هم کاملاً درست بود. لذا به آن‌ها اطمینان خاطر می‌دهم که وام‌های ما در سال 98 از محل صندوق امداد با کارمزد صفر خواهد بود. همان‌گونه که آقای دکتر اکبری هم گفتند متوسط وام‌های قرض‌الحسنه بانک زیر چهار درصد است، اما معتقدیم هرچقدر این کارمزد بیشتر شود به نفع جامعه هدف است.

وزیر اسبق نیرو گفت: نکته دیگر این است که معوقات وام‌هایی که از بانک قرض‌الحسنه مهر گرفته‌ایم کمتر از نیم درصد بوده و این خبر بسیار خوبی در سیستم بانکی کشور است و جامعه هدف، که ضعیف‌ترین قشرند، خوش‌حساب‌ترین افراد نزد بانک‌ها هستند. نظام بانکی می‌گوید وام‌هایی که افراد تحت پوشش کمیته امداد برای اشتغال، معیشت و ضرورت دریافت کرده‌اند، در بازپرداخت بسیار خوش‌حساب هستند و معوقات آن‌ها از معوقات بانکی بسیار پایین‌تر است.
رئیس کمیته امداد تأکید کرد: در مورد موضوع ضمانت هم همکاران بنده تدابیری اندیشیده‌اند و ارتباطاتی با بانک‌ها دارند تا گرفتن وام‌ها برای جامعه هدف از نظر داشتن ضامن بسیار راحت شود. در حال ایجاد صندوق ضمانت ایجاد کنیم تا گرفتن وام را به نحو احسن انجام دهیم.

وی بیان کرد: لازم است از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تشکر کنم که در این شرایط 20 میلیارد تومان وام اهدایی برای کمک به سیل‌زدگان به ما اختصاص دادند و حتماً این مبلغ در استان‌های سیل‌زده همانند گلستان، خوزستان، لرستان و ایلام استفاده خواهیم کرد. تعامل بانک‌ها با کمیته امداد جای تقدیر دارد، چراکه بانک‌ها صد درصد به تعهدات خود در سال 97 عمل کردند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی ادامه داد: امیدواریم در سال 98 هم با تعامل بسیار خوبی که بین کمیته امداد و سیستم بانکی کشور وجود دارد، موفق شویم که 6 هزار میلیارد تومان منابع بانکی قرض‌الحسنه اشتغال را از سیستم بانکی کشور جذب کنیم. حتماً تعامل با این بانک توسعه بیشتری را در سال جاری و سال‌های آتی در پی خواهد داشت و از این بابت از مدیرعامل، جناب آقای اکبری، تقدیر می‌کنم.

فتاح تأکید کرد: بنده به عنوان شخصی اجرایی همیشه گفته‌ام وام‌هایی که برخی بانک‌ها با سودهای گاه 25 درصدی ارائه می‌دهند به ضرر نظام بانکی و اقتصاد کشور و تولید و مردم بوده، اما قرض‌الحسنه از هر جهت به نفع نظام، مردم، بانک‌ها و جامعه است. لذا درخواست می‌کنم که این سنت را هرچه بیشتر در کشور احیا کنیم، چراکه به نفع نظام و اقتصاد ملی ماست.

فتاح درباره میزان تسهیلات اشتغال‌زایی که در مدت تصدی ایشان بر کمیته امداد به افراد تحت پوشش پرداخت شده است، اظهار کرد: تسهیلات اشتغال از دو محل پرداخت می‌شود که یکی شامل تبصره 16 قانون است که دو سال قبل 2 هزار میلیارد تومان بود که در سال قبل کمتر شد و به هزار و چهارصد میلیارد تومان رسید. امسال نیز به 3 هزار و پانصد میلیارد تومان می‌رسد. به صورت متوسط در طول این چهار سال حدود 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت شده است.
وی افزود: محل دوم صندوق امداد است که به صورت متوسط 500 میلیارد تومان هم از محل این صندوق پرداخت شده است. بنابراین در چند سال گذشته هر سال در حدود 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت کرده‌ایم. در سال 1395 میزان این تسهیلات برای هر نفر در حدود 15 میلیون تومان بود که در سال 96 و 97 به 20 میلیون تومان رسید و تقاضا کرده‌ایم که در سال 98 به 50 میلیون تومان برسد. این موضوع در شورای اقتصاد تصویب شده است و باید در شورای پول و اعتبار هم تصویب شود. رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور هم با این موضوع موافق هستند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: طبیعی است که وقتی سقف تسهیلات را بالاتر می‌بریم، تعداد وام‌گیرندگان کمتر می‌شود، اما پیش‌بینی می‌کنیم در سال 98 از محل تبصره 16 و محل 1 و نیم میلیارد دلار صندوق توسعه ملی و صندوق توسعه امداد بتوانیم میزان 6 هزار میلیارد تومان وام پرداخت کنیم. این اقدام در کشور و در کمیته امداد رکورد محسوب می‌شود که چنین وام قرض‌الحسنه‌ای صرفاً برای اشتغال پرداخت شود.
فتاح تأکید کرد: اصلی‌ترین مأموریت ما توانمندسازی‌ است، یعنی بنا داریم که جامعه هدف روی پای خود بایستد و خودش کار کند تا نیازی به ما نداشته باشد. این از هر جهت به نفع نظام و ملت است و اکنون نتایج آن را مشاهده می‌کنیم، چراکه در سالهای 95 و 96 به میزان 15 درصد از جامعه هدف کاسته شد، اما متأسفانه در سال 97 به دلیل تورم و اوضاع آشفته اقتصادی مجبور شدیم 620 هزار خانوار را با همکاری دولت و مجلس به جامعه هدف اضافه کنیم.
وی در پایان گفت: امسال هم با وضعیتی که سیل پدید آورده و تورمی که وجود دارد، احتمالاً به افراد جامعه هدف بیفزاییم. البته تحت پوشش قرار دادن موقت خواهد بود و اصلی‌ترین مأموریت ما ایجاد اشتغال است. امیدواریم استقلال اقتصادی خانواده‌ها را بیشتر کنیم.
انتهای پیام

captcha