افزایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی؛ مانع گرایش زنان به بزهکاری
کد خبر: 3804196
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹

افزایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی؛ مانع گرایش زنان به بزهکاری

گروه اجتماعی ــ مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان گفت: باید تلاش کنیم تا در زنان زندانی مسئولیت‌پذیری اجتماعی ایجاد کنیم، به این ترتیب پس از بازگشت به جامعه به لحاظ روانی، شخصیتی و اقتصادی توانمند شده و کمتر دچار تزلزل می‌شوند.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، نخستین نشست شورای حقوقی ـ اجتماعی بانوان سیستان و بلوچستان در سال جاری، صبح امروز با موضوع «بررسی وضعیت زنان زندانی» در زاهدان برگزار شد.
فاطمه فاضلی، مدیرکل بانوان و خانواده استانداری در این نشست بیان کرد: اعتیاد زنان علاوه بر همه آنچه از اعتیاد گفته می‌شود، پدیده‌ای با لایه‌های پنهان‌تر و ابعاد فزون‌تر از خود اعتیاد است.
وی اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که نرخ زنان درگیر با معضل اعتیاد رو به افزایش است که در سال‌های اخیر این موضوع و مشکلات ناشی از آن، نهادها و سازمان‌های زیادی را درگیر خود کرده است.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری افزود: یافته‌ها نشان می‌دهد گرایش به اعتیاد زنان رابطه مستقیمی با عواملی همچون سطح تحصیلات، وضعیت تأهل و نوع شغل دارد؛ همچنین عوامل فردی، اجتماعی و خانوادگی نیز نقش بسزایی دارند.
وی ادامه داد: دختران و زنانی که به اعتیاد روی می‌آورند، آینده مبهم و تاریکی دارند؛ چراکه این افراد کمتر فرصت ازدواج پیدا می‌کنند، از خانواده طرد شده و در صورت تأهل، نمی‌توانند نقش مادری و همسری خود را به‌درستی ایفا کنند و در نتیجه موجب فروپاشی خانواده می‌شود.
فاضلی با اشاره به اینکه در بسیاری موارد زنان به ابزاری برای فروش مواد مخدر تبدیل می‌شوند، افزود: طی بررسی‌های انجام شده بسیاری از مشکلات زنان زندانی ناشی از ناتوانی آنان در امرار معاش از طریق صحیح است که گاهی موجب می‌شود برای فروش و حمل مواد مخدر از سوی همسر و یا پدر خود به کار گرفته شوند.
وی با تأکید بر تدابیری برای بهبود وضعیت زنان زندانی بعد از بازگشت به جامعه، بیان کرد: باید تلاش کنیم تا در این قشر مسئولیت‌پذیری اجتماعی ایجاد کنیم تا پس از بازگشت به جامعه به لحاظ روانی، شخصیتی و اقتصادی توانمند شده و دوباره دچار تزلزل نشوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اظهار کرد: علاوه بر زندانیان زن باید به گروه زنانی که همسران آنان در زندان به سر می‌برند نیز توجه کرد چون این گروه از زنان نیز در معرض آسیب‌های متعدد اجتماعی قرار دارند.
وی با بیان اینکه این افراد به دلیل مشکلات بسیار توانایی تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صحیح را ندارند، افزود: این خانواده‌ها در معرض بسیاری از آسیب‌های اجتماعی قرار دارند و اگر زیر چتر حمایتی مسئولان قرار نگیرند مشکلاتی زیادی برای آنان به وجود خواهد آمد.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
فاضلی اظهار کرد: باید نگاه ویژه‌ای از سوی سازمان زندان‌ها به آینده پر مخاطره زنان و نوجوانان زندانی وجود داشته باشد و از سوی دیگر برای استمرار وضعیت اصلاح شده این افراد در جامعه توسط دستگاه‌های متولی تدابیر لازم اتخاذ شود.
این مقام مسئول خواستار تدوین طرح اولیه توسط اداره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کل زندان‌ها در راستای توانمندسازی خانواده‌های زندانی شد و افزود: به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌منظور‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحقق این مهم، غربال‌گری این خانواده‌ها و شناسایی استعدادها و توانایی‌های آنان در ابتدای کار، ضروری است.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

انتهای پیام

captcha