حضور 2400 ناشر در نمایشگاه کتاب امسال/ هدف اصلی نمایشگاه کتاب تقویت نشر است
کد خبر: 3804520
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۳

حضور 2400 ناشر در نمایشگاه کتاب امسال/ هدف اصلی نمایشگاه کتاب تقویت نشر است

گروه ادب ــ رئیس نمایشگاه بین‌الملی کتاب تهران گفت: امسال بیشتر ناشران و اصناف امور اجرایی نمایشگاه را انجام دادند و در این راستا 1200 ناشر با ۳۰۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال حضور می‌یابند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، قادر آشنا مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و ایوب دهقانکار سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.

جوادی گفت: غرض اصلی نمایشگاه تقویت کتاب و کتابخوانی است همچنین تقویت نشر است. در سالی که گذشت با تحریم ظالمانه آمریکا مواجه شدیم اما مشارکت دولت و تلاش‌های وزیر ارشاد مشکلات را مرتفع کرد و توانستیم این روند را ادامه دهیم و به نمایشگاه سی و دوم برسیم.

وی افزود: گرانی کاغذ نگرانی‌هایی را برای ما در پی تحریم‌ها به وجود آورد اما تلاش کردیم با اختصاص یارانه‌ها این مشکل را حل کنیم.

جوادی ادامه داد: امسال بیشتر ناشران و اصناف امور اجرایی نمایشگاه را انجام دادند و در این راستا 1200 ناشر با ۳۰۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب امسال حضور می‌یابند.

وی ادامه داد: از میان ۸۰۰ ناشر خارجی که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم از طریق نمایندگی‌های خود در کشورمان در نمایشگاه کتاب، حضور می‌یابند، ۱۳۷ هزار عنوان کتاب ارائه خواهند کرد که اغلب این کتاب‌ها مربوط به سه سال اخیر است و عمده حمایت ما از همین کتاب‌ها بوده و غیر از این، مورد حمایت قرار نخواهند گرفت.

وی در ادامه با اشاره به دیپلماسی فرهنگی گفت: امسال کشور چین، میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است و می‌تواند تأثیر بسیاری در ارتباط و دیپلماسی فرهنگی داشته باشد و این فرصت را ایجاد می‌کند که با مؤسسات، ناشران و نویسندگان خارجی ارتباط پیدا کنیم و این فرصتی کمیاب و کم‌نظیر است.

جوادی در ادامه گفت: اتفاقی که در آغازین روز‌های سال در اثر سیل سهمگین رخ داده و مشکلاتی را برای تعدادی از استان‌های کشور به وجود آورده، امیدوارم این مسئله باعث نشود، مردم این استان‌ها نتوانند در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کنند.

وی افزود: کتاب در تاریخ ایران ظهور و شکوه بزرگی داشته است و نمایشگاه کتاب تهران، استمرار همان شکوه تاریخی و برنامه‌ای برای پاسداشت کتاب است. برگزاری این نمایشگاه، همکاری نهاد‌های گوناگون را می‌طلبد و در این راستا از شهرداری تهران قدردانی می‌کنم که با وجود مطرح کردن مسئله شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب و در ادامه تصویب مصلی امام خمینی به عنوان محل نمایشگاه کتاب، همکاری لازم را انجام دادند.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: رونق و شکوه نمایشگاه کتاب بیشتر به رسانه‌ها برمی‌گردد و حضور مخاطبان اصلی از جمله دانشجویان، دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌تواند به شکوه این نمایشگاه بیفزاید.

در ادامه این نشست، قادر آشنا قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به جهت‌گیری‌های برنامه‌ریزی شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: در شورا بر همگرایی کاملاً همسو برای برپایی نمایشگاه تأکید شده بود. از سوی دیگر اهتمام جدی بر نگاه صرفه‌جویانه در نمایشگاه بود؛ از این رو به سمت چابک‌سازی نمایشگاه رفتیم، به گونه‌ای که به اصل محتوا آسیب وارد نشود و در این راستا هزینه برگزاری نمایشگاه که در سال گذشته بیش از ۱۷ میلیارد تومان بود، امسال ۱۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

وی افزود: شفافیت‌سازی درآمد‌ها و هزینه‌های نمایشگاه جهت‌گیری دیگر شورای سیاستگذاری بود که هر آنچه در حوزه درآمد‌ها است، به مزایده گذاشته شده و در بحث هزینه‌ها نیز در کمیسیون معاملات مصوب شده است و در واقع همه هزینه‌کرد‌ها براساس قانون بوده و به صورت شفاف اعلام خواهد شد.

آشنا ادامه داد: دو رویکرد در نمایشگاه از اولویت‌های جدی ما بود که یکی از آن‌ها افزایش فضای مسقف نمایشگاه بود و در این راستا تلاش کردیم این فضا را گسترش دهیم. با توجه به اینکه فصل بارندگی است و احتمال آسیب وجود دارد؛ از این رو تنها بخش غیرمسقف، بخش دانشگاهی است و سایر بخش‌ها نیز در فضایی مناسب و آبرومندانه قرار دارند. رویکرد دیگر، ایمن‌سازی مخاطبان بود تا در فضایی مناسب بتوانند از نمایشگاه بازدید کنند.

آشنا در ادامه گفت: امسال ۳۰ کشور خارجی میهمان نمایشگاه کتاب هستند و چین هم به‌عنوان میهمان ویژه حضور دارد. در بخش برنامه‌های فرهنگی چند سرفصل در نظر گرفته شده که نخستین برنامه موضوع نشر است. همچنین موضع‌گیری اخیر آمریکا علیه سپاه پاسداران است که در برنامه‌های گوناگون از نظر حقوقی آن را بررسی خواهیم کرد. موضوع دیگر بحث مقاومت و کشور‌هایی است که در این زمینه مورد هدف هستند و در نمایشگاه حضور دارند. بحث بعدی سیل و بلایای طبیعی است که آن را هم از نگاه علمی و هم از نگاه حماسی که مردم ایران در اتفاقات اخیر رقم زدند را بررسی می‌کنیم. همچنین با توجه به اینکه در ماه شعبان و ایام شادی و سروریم؛ از این رو جنگ‌های شادی در برنامه نمایشگاه برپا خواهد شد.

ایوب دهقانکار، سخنگوی نمایشگاه کتاب در ادامه درباره شورای نظارت گفت: در شورای نظارت سه کارگروه اصلی شامل شورای نظارت بر ناشران داخلی، ناشران خارجی و امور مالی و اجرایی است که به‌عنوان بازوی هم‌افزاینده کمک خواهند کرد و در همین راستا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۳۸۵۱ برای پیشنهادات و انتقادات راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به یارانه خرید کتاب گفت: این موضوع جزء سیاست‌های وزارت ارشاد، با توجه به اینکه نمایشگاه کتاب در هفته‌های نخستین سال برگزار می‌شود، به همین دلیل تخصیص اعتبار برای تأمین منابع یارانه خرید کتاب به زودی تأمین نمی‌شد و به همین دلیل تلاش کردیم در این زمینه کمترین مشکل را داشته باشیم.
دهقانکار افزود: میزان ثبت‌نام دانشجویان و طلاب برای بن کتاب، همانند سال گذشته بوده و تغییر محسوسی در این زمینه نداشتیم، اما ثبت‌نام اساتید حوزه و دانشگاه به طور غیرمنتظره، نسبت به سال قبل، ۴ برابر شده است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در ادامه با اشاره به حضور استارتاپ‌های فرهنگی در نمایشگاه بیان کرد: برای نخستین بار و در راستای کلان‌برنامه‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اقتصاد فرهنگی، امسال ۵۰ استارتاپ فرهنگی ثبت‌نام کرده و پیش‌بینی می‌شود در روز‌های آتی این تعداد به ۱۰۰ مورد برسد. حضور استارتاپ‌ها در نمایشگاه کتاب تهران به توسعه نشر همراه با علم روز و فناوری‌های نوین به توسعه کتاب و کتابخوانی کمک خواهد کرد.

وی در ادامه درباره تغییر سیستم فروش و ارائه یارانه به بخش خارجی نمایشگاه نیز گفت: با توجه به نوسانات ارزی، در نمایشگاه سال گذشته به پیشنهاد وزیر ارشاد بنا شد برای اینکه به قشر مخاطب کتاب‌های خارجی مانند اساتید و دانشجویان مقطع دکترا و ارشد کمترین آسیب وارد شود، معیار، ارز نیمایی باشد و قرار است ما به التفاوت قیمت ارز را بررسی کنیم و تمهیداتی در این زمینه بیندیشیم.

دهقانکار درباره پرداخت ٤٠٠ هزار یورویی که معادل شش میلیارد تومان مابه التفاوت پرداخت شده، بیان کرد: هنوز برخی پرونده‌های سال گذشته در حال بررسی و اجرا بوده و صحت‌سنجی درباره آن‌ها انجام می‌شود و با وجود گذشت یک سال از نمایشگاه سی و یکم، هنوز درخواست‌هایی در این زمینه داریم، هر چند ۹۵ درصد مطالبات ناشران در بخش خارجی پرداخت شده است.

در پایان این نشست از پوستر سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران که براساس المان‌های ایرانی و شعار «خواندن توانستن است» رونمایی شد.

انتهای پیام

captcha