جشنواره جهانی فیلم فجر سفیر مهربانی شد
کد خبر: 3804733
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰

جشنواره جهانی فیلم فجر سفیر مهربانی شد

گروه هنر ــ جشنواره جهانی فیلم فجر با امضای تفاهم‌نامه‌ای با مسئولان هلال احمر، سفیر مهربانی شد.

به گزارش ایکنا؛ آیین افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر عصر امروز 28 فروردین‌ماه در سینما فلسطین برگزار شد. در این مراسم، رضا میرکریمی دبیر جشنواره، ابراهیم حاتمی کیا، رضا کیانیان، شادمهر راستین، محسن شاه ابراهیمی، لاله اسکندری، حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم که به صورت نمادین برگزار می‌شد، میرکریمی با حضور مسئولان هلال احمر، تفاهم‌نامه‌ای امضا کرد که به موجب آن جشنواره سفیر مهربانی شد و سپس وی پیراهن این سازمان را بر تن کرد. در ادامه، کیانیان و اسکندری نیز پیراهن هلال احمر را بر تن کردند و کیک جشنواره را برش زدند.

جشنواره جهانی فیلم فجر سفیر مهربانی شد

کیانیان در سخنانی کوتاه اعلام کرد: اهالی سینما با خانواده سیل‌زدگان همراه است و با آنان همدردی می‌کند، در همین راستا تمام عواید بلیط فروشی این جشنواره به حساب هلال احمر برای کمک به سیل‌زدگان واریز می‌شود.

در این مراسم، حاتمی‌کیا به همراه میرکریمی از کتاب «دیده بان»، نوشته شهاب اسفندیاری رونمایی کردند. در انتهای مراسم، نسخه ترمیم‌شده فیلم سینمایی «دیده‌بان» به نمایش در آمد.

جشنواره جهانی فیلم فجر سفیر مهربانی شد

قبل از اکران فیلم، خواننده‌ای محلی، قطعه‌ای موسیقی با گویش‌های مختلف به یاد سیل‌زدگان اجرا کرد. سپس فیلم کوتاهی پخش شد که در آن ابراهیم حاتمی‌کیا و منتقدان درباره دیده‌بان و و چگونگی ساخت آن حرف زدند، سپس رضا کیانیان روی صحنه آمد و گفت: جشنواره ما بسیار دوستانه و کم‌خرج است، اما این به معنای پرشکوه نبودن آن نیست. اتفاقات بزرگی در این جشنواره رقم خواهد خورد که نمایش 160 فیلم از جمله این روخدادهاست.

وی افزود: در جشنواره جهانی فیلم فجر برخی آثار برای اولین بار به نمایش در خواهند آمد. همچنین در خیابان مظفر هر شب برنامه‌های سرگرم‌کننده‌ای اجرا خواهد شد تا مردم با سینما بیشتر همراه شوند، البته دیگر هنرها از جمله هنر عروسکی هم مد نظر قرار خواهد گرفت.

هوشنگ گلمکانی، منتقد قدیمی سینما هم در این مراسم گفت: مردم سیل‌زده هنوز در برخی مناطق با سختی‌های فراوانی زندگی می‌کنند، اما به قول کیارستمی زندگی همچنان در جریان است.

وی ادامه داد: درباره اصطلاح ژانر، حرف‌های بسیاری بین اهالی سینما مطرح است و بحث‌هایی هم پیرامون آن بیان شده، ولیکن به هر حال ژانر کلمه غربی است که به سینما غرب اختصاص دارد، اما به هر حال در سینمای ایران نیز با مسامحه از ژانر برای دسته‌بندی آثار استفاده شده است.

این منتقد با بیان اینکه سینمای جنگی یک ژانر تثبت شده در سینماست، گفت: هر کشوری که صاحب سینما است، برای خود چند شکل از فیلمسازی را دارد که تنها به آن سرزمین اختصاص دارد. در سینمای ایران ما سه سبک فیلمسازی داریم که تنها در کشور ما مشاهده می‌شود. سینمای روستایی، جاهلی و دفاع مقدس. درباره سینمای دفاع مقدس باید مطلبی را بیان کنم، آن‌هم این‌که این نام برازنده این شبکه فیلمسازی است، چون عرفان که در جنگ ما وجود داشت، در دیگر کشورهای جهان مشاهده نمی‌شد.

گلمکانی درباره سینمای حاتمی‌کیا نیز گفت: حاتمی‌کیا در زمان دیده‌بان بیشتر فیلم می‌ساخت، اما امروز حرف‌هایی می‌زند که حاشیه‌های فراوان ایجاد می‌کند. من حاتمی‌کیایی را دوست دارم که بیشتر فیلمسازی می‌کرد. در انتها باید از فیلم‌خانه ملی برای مرمت آثار فاخر سینمای ایران تحلیل کنم.

انتهای پیام

captcha