تحلیل ضعف و قوت‌های تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی
کد خبر: 3804910
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۴
امین پویا بیان کرد:

تحلیل ضعف و قوت‌های تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی

گروه مسابقات ــ یکی از قاریان بین‌المللی کشورمان با بیان اینکه تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی اگر در مسابقات ایران و با همین شرکت‌کنندگان بود با اختلاف پنج نمره اول می‌شد، به بیان نکات ضعف و قوت این تلاوت پرداخت.

تحلیل ضعف و قوت های تلاوت نماینده ایران در مسابقات مالزی

به گزارش ایکنا؛ امین پویا، قاری بین‌المللی کشورمان در مورد تلاوت نماینده کشورمان در شصت و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، با تأکید بر اینکه عیار نماینده ایران از تمامی قاریانی که تاکنون تلاوت داشته‌اند، بالاتر است و در این شکی نیست، گفت: شاهد تلاوت خوبی بودیم، اما صوت مقداری لرزش داشت و این لرزش از ابتدا تلاوت تا انتهای تلاوت در صوت ایشان بود.

وی با اشاره به اینکه تا به اینجای کار اکثر قاریان، بعد از به صدا درآمدن زنگ دوم، به سمت فرود در تلاوت می‌آیند، افزود: نماینده ایران در زمان به صدا درآمدن زنگ دوم جواب جواب رست را نخوانده بود و ترجیح داد این کار را انجام دهد.
پویا با تأکید بر اینکه در مجموع ارزیابی مطلوبی از تلاوت نماینده ایران دارد، اظهار کرد: تلاوت از نظر تجوید واقعاً خوب بود. در بحث تجوید همانگونه که قاریان ایرانی تجوید خوبی دارند، هادی موحدامین نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته به غیر از اینکه کلمه «شیئا» زیاد کشیده شد در سایر موارد خوب بود. در بحث وقف و ابتداء بسیار خوب بود و من هیچ مشکلی در این زمینه ندیدم، از لحاظ صوتی نیز به جز لرزشی که داشتند چند اوج بسیار بسیار خوب اجرا کردند که تشویق تماشاگران را به دنبال داشت.
این قاری بین‌المللی در بخش دیگری از این گفت‌وگو که در استودیوی شبکه قرآن و معارف سیما بیان می‌کرد، یکی از خصوصیات نماینده ایران در شصت و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی را طنین صوت بسیار زیبا بیان کرد و گفت: ایشان هرچقدر در تلاوت خود به سمت اوج می‌روند صدا زیباتر می‌شود و علاوه برآن صلابت صوت نیز حفظ می‌شود، در صورتی که برخی از قاریان هرچه به اوج می‌روند، صلابت صوت از بین می‌رود.
پویا اظهار کرد: به عنوان یک قاری که تجربه این مسابقات را دارد باید بگویم مکث بین نفس‌ها نباید زیاد باشد. مکث‌ها طولانی و بیش از اندازه بود، موحدامین باید بتواند راحت‌تر و روان‌تر قرآن بخواند؛ چرا که احساس می‌شد، ایشان سخت تلاوت می‌کند.
وی در ادامه این گفت‌وگو با بیان اینکه اگر با پیشینه داوری ایران به اجرای نماینده کشورمان در مسابقات مالزی نمره بدهیم، قطعاً اول خواهد بود، گفت: اگر این مسابقات در ایران بود و این متسابقان در ایران بودند، قطعاً هادی موحد امین رتبه اول را به دست می‌آورد، به هر حال ما آموزش دیده مکتب اساتید ایرانی هستیم، اگر این تلاوت‌ها در ایران ارزیابی شود موحدامین با اختلاف پنج نمره اول است.
دارنده رتبه دوم مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی بیان کرد: لرزش صوت، کشیدن زیاد کلمه شیئا، غفله کلمه «من الطیبات» و نکات ریز تجویدی و نیز زنگ آخر که زده شد و ایشان برای فرود آماده نشده بود، دارای نمره منفی است که امیدوارم نمره منفی زیادی از ایشان کم نشود. در مالزی زمانی که زنگ اول زده می‌شود، چراغ زرد است و قاری یک دقیقه و نیم برای فرود فرصت دارد، که باید در این زمان فرود بیاید.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قوانین مسابقات مالزی هر چند سال یکبار تغییرات ریزی پیدا می‌کند، گفت: این زنگ گذاشته شده است تا قبل از زنگ قرمز، قاری فرود بیاید، اما اگر دیرتر فرود بیاید نمره کم شود.
پویا در ادامه در مورد قرعه نماینده ایران نیز گفت: قرعه موحدامین قرعه خوبی بود، اما نسبت به برخی قرعه‌های دیگر سخت‌تر بود، هرچند می‌شد از این سخت‌تر نیز باشد.
این قاری بین‌المللی با اشاره به اینکه انتخاب قرعه‌ها ملاک ندارد، گفت: داوران می‌گویند این آیه قرآن است و کسی که ادعای قاری حرفه‌ای بودن دارد باید بتواند همه آن را بخواند. اما در اصل اینکه قرعه یک قاری سوره مبارکه «الرحمن» با آیات کوتاه و دشوار نشدن وقف و ابتدا باشد و قرعه قاری دیگر، سوره مبارکه «توبه» یا «نساء» با آیات طولانی بدون وقف باشد، عادلانه نیست؛ بنابر این در مسابقات قرآن حداقل قرعه‌هایی را می‌توان انتخاب کرد که از لحاظ وقف و ابتداء نزدیک به هم باشد که این در مسابقات ایران رعایت می‌شود؛ چرا که در ایران از سیستم صوتی و صندلی تا جزئیات دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی در پایان صحبت‌های خود در این گفت‌وگو که با شبکه قرآن و معارف سیما اظهار کرد: دلیل این توجه هم این است که افرادی که دست‌اندرکار هستند با تلاوت قرآن آشنا هستند، کمیته فنی از بسیاری از قاریان و داوران بین‌المللی تشکیل شده است و لذا می‌دانند قرعه‌ها باید توازن داشته باشد به خاطر همین قرعه‌ها را بسیار با دقت انتخاب می‌کنند. قرعه‌های مسابقات مالزی، اما ربطی به هم ندارد، یکی بسیار سخت و یکی دیگر بسیار آسان است.

انتهای پیام

captcha