مساجد کشور فاصله زیادی با وضع مطلوب دارند/ شناسایی ۲۰۰ کارویژه برای روحانیت
کد خبر: 3805523
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۱
آیت‌الله اعرافی:

مساجد کشور فاصله زیادی با وضع مطلوب دارند/ شناسایی ۲۰۰ کارویژه برای روحانیت

گروه حوزه‌های علمیه ــ مدیر حوزه‌های علمیه ضمن اعلام خبر تدوین 200 کارویژه برای روحانیت از جمله در بحث مسجد تأکید کرد: متأسفانه وضعیت مساجد در کشور به لحاظ کیفی و کمی وضعیت مطلوبی نیست.

مساجد کشور فاصله زیادی با وضع مطلوب دارند/ شناسایی 200 کارویژه برای روحانیتبه گزارش ایکنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، امروز، دوم اردیبهشت ماه، در دیدار دبیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهتمام حوزه به بحث مساجد گفت: یکی از کار‌های حوزه در سال‌های اخیر، تدوین مولفه‌های طرح کارویژه روحانیت است تا رسالت و ماموریت‌های این نهاد دسته‌بندی و به شکل منسجمی مدون شده باشد و مسجد نیز یکی از این موضوعات است.
 
اعرافی با تأکید بر اینکه در بحث مساجد با وضع ایده‌آل فاصله داریم تصریح کرد: طبق آمار‌های موجود، ۲۰ هزار مسجد فعال در کشور وجود دارد و این در حالی است که برای هر هزار نفر باید یک مسجد وجود داشته باشد لذا فاصله ما به لحاظ کمی و کیفی در زمینه مسجد زیاد است.

مدیر حوزه‌های علمیه کمبود مساجد روستایی را یادآور شد و تصریح کرد: حدود ۷۰ هزار روستا در کشور وجود دارد، ولی طبق آمار‌ها تنها ۵ هزار مسجد فعال روستایی وجود دارد.

فاصله مساجد با وضع ایده‌آل

عضو شورای عالی حوزه علمیه با بیان اینکه وضعیت کیفی مساجد هم مطلوب نیست بیان کرد: یک مسجد باید حدود ۲۰ شاخصه داشته باشد تا بتوان آن را ایده‌آل تلقی کرد، ولی تنها حدود ۵ هزار مسجد در کشور تمامی و یا اکثر این شاخص‌ها را دارند که آمار بسیار اندکی است.

امام جمعه قم همکاری دستگاه‌ها و هماهنگی آنان با مساجد را خواستار شد و گفت: متاسفانه این هماهنگی وجود ندارد از این رو باید ساز و کار خوبی در این راستا ایجاد شود به خصوص اینکه رویکرد مردمی در مساجد ایجاد و تقویت شود.

اعرافی با تاکید بر اینکه باید سطح کمی و کیفی مساجد ارتقا پیدا کند تا بتواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی و مشکلات متعددی که امروز در کشور وجود دارد مؤثر باشد تصریح کرد: ارتقاء کمی و کیفی مساجد نیاز به تدوین سند راهبردی و جامع دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به گزارش مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت‌های قرآنی در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد اظهار کرد: رشد فعالیت‌های قرآنی کشور بعد از انقلاب اسلامی بسیار گسترده، چشمگیر و با ارزش بوده است، ولی همچنان در نقطه ایده‌آل نیستیم؛ حتی در بخش تجوید و مهارت‌های فنی قرائت، وضعیت مطلوب وجود ندارد لذا می‌توان با ارزیابی دقیق علمی برای ارتقاء کار‌های قرآنی برنامه‌ریزی صورت گیرد.

تدوین ۲۰۰ کارویژه برای روحانیت

وی همچنین با بیان اینکه در طرح کارویژه روحانیت در حوزه ۲۰۰ کارویژه شناسایی شده است، افزود: ۳۰ کارویژه در میان این کارویژه‌ها از اولویت برخوردار هستند لذا برنامه‌ریزی برای اجرایی شدن آن و تربیت نیرو و امکانات لازم در حال انجام است.

اعرافی با بیان اینکه از جمله موضوعات مهم در این طرح، بحث مسجد است اظهار کرد: در راستای اجرایی شدن این طرح، تفاهم‌نامه‌هایی با برخی مراکز و نهاد‌ها مانند آموزش و پرورش بسته شده و تلاش براین است که با ۳۰ نهاد مرتبط با این کارویژه‌ها، تفاهم‌نامه‌هایی امضا کنیم.

یادآور می‌شود، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور هم در سخنانی از اجرای برنامه‌های کانون‌ها با محوریت، قرآن، صحیفه و نهج‌البلاغه خبر داد و افزود: برپایی جشنواره قرآنی مدهامتان و تربیت ده هزار مربی قرآنی در هزار و ۵۰۰ خانه نور در کشور از جمله کار‌هایی است که در این راستا صورت گرفته است.

انتهای پیام
captcha