یافتن معنای قرآن در زندگی وابسته به تغییر نگاه ماست
کد خبر: 3810664
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۲
‌‌حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد:

یافتن معنای قرآن در زندگی وابسته به تغییر نگاه ماست

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ محقق و پژوهشگر دینی با بیان اینکه آیات قرآن مرتبط با زندگی فردی و اجتماعی به قدری صریح، روشن و آشکار است که نیازی به تأمل‌های آن چنانی ندارد، گفت: بنابراین باید زاویه نگاهمان را تغییر دهیم و به صرف اینکه زاویه نگاهمان تغییر کرد، قرآن هم در زندگی معنی پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، محقق، پژوهشگر دینی و قرآن‌پژوه در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که عصر امروز ۲۱ اردیبهشت‌ماه در  سالن چهل‌سرای تهران برگزار شد، با بیان اینکه ماه رمضان ظرف قرآن است، اظهار کرد: این ماه از این جهت عظمت و بزرگی دارد که آغاز نزول قرآن برای هدایت انسان‌ها در این ماه رقم خورده است.

وی با تأکید بر این‌که نظام ما قرآنی است و ماه رمضان ماهی است که تشرف و عظمت قرآن نماد و جلوه‌ پیدا می‌کند، بیان کرد: بیش از ۵۰ بار در قرآن تکرار شده که قرآن هدایت‌گر است و ۷۲ بار نیز در قرآن به این موضوع اشاره شده که قرآن ذکر است. ما باید نحوه زندگی خود را از قرآن بیاموزیم. قرآن کتاب شفا و ذکر است و اقامه قرآن به معنای متبلورسازی مفهوم قرآن در صفحه ذهن و زندگی است.

‌حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد افزود: عمل به قرآن و عمل به فرمایشات رسول‌الله بسیار مهم است. قرآن نه فقط برای تفسیر و قرائت، بلکه برای عمل است. همه ما در رابطه با منفور بودن و بد بودن عمل غیبت، بسیار شنیده‌ایم. امام موسی صدر تفسیر لطیفی در مورد غیبت دارد. ما با غیبت، هویت فرد را از بین می‌بریم و این کار حرامی است. این همه غیبت که در فضای مجازی رخ می‌دهد، کار نادرستی است که ما باید از آن دوری کنیم. غیبت اهرم شیطان و شایعه‌پراکنی تکیه‌گاه شیطان است. ما باید با توجه به آیات و مفاهیم قرآنی از این شایعه‌پراکنی‌ها فاصله بگیریم. از خدا بخواهیم که در این ماه به اندازه فهم قرآن، به ما لطف و عنایت کند.

این محقق و پژوهشگر دینی ادامه داد: آیات قرآن که مرتبط با زندگی فردی و اجتماعی است، به قدری صریح، روشن و آشکار است که اصلاً نیازی به تأمل‌های آن‌چنانی ندارد، بنابراین باید زاویه نگاهمان را تغییر دهیم، به صرف اینکه زاویه نگاهمان تغییر کرد، قرآن هم در زندگی معنی پیدا می‌کند.

وی در ادامه گفت: وقتی قرآن می‌گوید که خداوند دروغگویان را دوست ندارد، اگر من بر این باور باشم که این قرآن آمده است که من را هدایت کند، دروغ نمی‌گویم و به سمتگر تکیه نمی‌کنم. لایه اول آیات مرتبط با زندگی فردی و اجتماعی به قدری صریح، روشن و آشکار است که اصلاً نیازی به تأمل‌های آن‌چنانی ندارد، بنابر‌این اولین عامل مهجوریت قرآن این است که ما باید زاویه نگاهمان را تغییر دهیم و به صرف اینکه زاویه نگاهمان تغییر کرد، مهجوریت قرآن هم از بین می‌رود.

‌حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد بیان کرد: مرحوم شهید صدر اواخر عمرشان به طلبه‌های خود می‌گفت که جوانان بسیار به من مراجعه می‌کنند، ما نیاز به یک تفسیری داریم که وقتی صبح اینجا قرآن خوانده می‌شود، شخص با یک مراجعه و مقداری فراتر از ظاهر متوجه شود که باید با قرآن چگونه زندگی کند. چند نفر طرح‌ها و پیشنهاداتی در این زمینه مطرح کرده بودند، اما شهید صدر راضی نشده بود. بالاخره آقای تسخیری که از شاگردان ایشان بود، کتاب «المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید» را به زبان عربی نوشت. من بار‌ها به آقای تسخیری گفتم که این کتاب باید با قلم خوب ترجمه شود، زیرا برای مؤمنی که می‌خواهد قرآنی زندگی کند، یک تفسیر در این حد کافی است.
زاویه نگاهمان را تغییر دهیم، قرآن در زندگی‌مان معنی پیدا کند
این محقق و پژوهشگر دینی تصریح کرد: من به عنوان یک مؤمن، اول باید خودم را کنترل و مورد ارزیابی قرار دهم. اینکه یک نهادی، یک جریان تبلیغی و یک جریان تفسیری و تعلیمی باشد و من را در مسیر قرآنی هدایت و راهنمایی کند، در مرحله بعدی است. به عنوان مثال پیامبر(ص) این کار را می‌کردند. تک تک مسلمانان موظف هستند که براساس قرآن زندگی کنند و این براساس قرآن زندگی کردن کار چندان مشکلی نیست وگرنه نقض غرض می‌شد، چون خداوند قرآن را برای هدایت مردم فرستاده، نه برای طیف خاص؛ از سوی دیگر بیان قرآن به‌گونه‌ای است که اگر مؤمن بخواهد به قرآن عمل کند، مشکلی ندارد.

وی اضافه کرد: بسیاری از مردم دروغ می‌گویند و غیبت می‌کنند. مسلمانان زیر پای یکدیگر را خالی می‌کنند. شما از آیه ۱۱ تا ۲۲ سوره نور را دقت کنید. قرآن قصه‌ای را در این آیات بهانه قرار می‌دهد و سپس سبک برخورد با شایعه را مطرح می‌کند. چون بدترین چیزی که به صورت خوره جامعه را می‌خورد، شایعه است. به‌نحوی که قرآن مردم را راهنمایی کرده تا با شایعه برخورد کنند، دقت کنید، آیا امروز مردم مطابق با قرآن با شایعه برخورد می‌کنند؟

‌حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌راد ادامه داد: نکته اول اینکه خداوند می‌فرماید: اگر به مؤمنین تهمتی‌ زده شد و فضایی ایجاد شد و علیه مؤمن حرفی زده شد، به صرف اینکه به شما گفتند، بگو به ما چه! آیا ما اینطور برخورد می‌کنیم؟ نکته دوم اینکه اگر اصرار کرد که در مورد شخصی چنین بگویید و حرفش را باور کنید، بگویید شاهد بیاورد. سومین نکته اینکه مطمئن باشید که شاهد نخواهد داشت و دروغ می‌گوید و بدانید که او می‌خواهد شما را از بین ببرد و آنچه در قلبش هست، بیشتر از آن است که در زبانش هست؛ رفتار خود را در برابر شایعه، با این سه نکته‌ای که به آن‌ها اشاره کردم مقایسه کنید، رفتار ما دقیقاً برخلاف قرآن است! امیدوارم که رفتار ما بر اساس قرآن باشد.

به گزارش ایکنا؛ بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن، معنای زندگی» از ۲۱ اردیبهشت تا چهارم خرداد به مدت دو هفته تا شب ۱۹ ماه مبارک رمضان پذیرای علاقه‌مندان و بازدید کنندگان از این رویداد بزرگ معنوی خواهد بود.
انتهای پیام
captcha