نگاهی به زندگینامه برگزیدگان هجدهمین دوره همایش «عمری با قرآن»
کد خبر: 3811954
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶

نگاهی به زندگینامه برگزیدگان هجدهمین دوره همایش «عمری با قرآن»

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ بخشی از زندگینامه برگزیدگان هجدهمین دوره تجلیل از پیشکسوتان قرآنی با عنوان «عمری با قرآن» ارائه می‌شود.

به گزارش ایکنا؛ هجدهمین همایش تجلیل از پیشکسوتان قرآنی شهر تهران با عنوان «عمری با قرآن»، جمعه، ۲۷ اردیبهشت‌ماه، همراه با تجلیل از پنج چهره قرآنی در تالار ایوان شمس تهران برگزار می‌شود.
در این دوره از همایش از حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی، پژوهشگر و مفسر قرآن، محمد بادپا، فعال قرآنی، حسن ربیعیان، مدرس، قاری و داور قرآنی، محمود پاک‌نیت، هنرمند قرآنی و فروغ‌السادات موسوی‌بلده، بانوی فعال قرآنی تکریم می‌شوند. همچنین در این مراسم از خانواده شهیدان قرآنی مصطفی و مجتبی کاشفی تجلیل خواهد شد. در ادامه گزارشی مختصر از زندگینامه این چهره‌های قرآنی ارائه می‌شود.

حجت‎الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی (پژوهشگر قرآنی)
متولد 1333 در شهر کاشان است و تحصیلات حوزوی پایان خارج فقه دارد. وی سابقه فعالیت‌هایی را چون مدیرکل دفتر قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش در امور عترت و نماز دارد و هم‌اکنون در سمت مشاور وزیر آموزش و پرورش در همین حوزه مشغول به فعالیت است.
همچنین 10 عنوان کتاب تألیف کرده که از جمله آنهاست: تفسیر آیات خانواده در قرآن کریم، شیوه‌های دعوت به نماز، تأملی دوباره در ادبیات دینی. وی کارشناس برجسته ستاد اقامه نماز و از تدوین‌گران محتوایی «درس‌هایی از قرآن» حجت‌الاسلام محسن قرائتی و کارشناس هزاران برنامه فرهنگی و دینی به ویژه در عرصه برنامه‌های قرآنی صدا و سیماست.


محمود پاک‌نیت(هنرمند قرآنی)
متولد 1331 در شهر کازرون است. بیش از چهار دهه فعالیت هنری دارد و نقش پررنگ او در فیلم‎ها و به ویژه سریال‎های تلویزیونی نظیر پدرسالار، روزی روزگاری، روشن‎تراز خاموشی و ده‎ها اثر ماندگار مشهود است و محبوبیت و دلیل انتخاب این هنرمند به عنوان پیشکسوت قرآنی، ایفای نقش وی در سریال حضرت یوسف(ع) به عنوان یعقوب نبی(ع) بوده است.

محمد بادپا(مدیر امور قرآنی)

متولد 1342 در شهر تهران و فارغ‌التحصیل رشته تعمیر و نگهداری هواپیماهای ناجاست که از محضر اساتیدی چون هوشنگ بادپا، ابراهیم پورفرزیب(استاد مولایی) و محمدتقی مروت بهره‌مند شده است.
محمد بادپا در خانواده‌ای قرآنی رشد یافته است که پدر و برادر وی از پیشکسوتان قرآنی بوده و در دوره‌های گذشته عمری با قرآن مورد تقدیر قرار گرفته‌اند.
وی کارشناس شرکت ملی گاز(به مدت 23سال)، مدیر دارالقرآن الکریم نیروی انتظامی، قاری و مدرس قرآن کریم(به مدت 25 سال تدریس در رشته‌های مختلف علوم قرآنی در جلسات سطح تهران)، مدیر برگزاری صدها مسابقات قرآن کریم در سطوح مختلف(سازمان ها، نهادها و جشنواره‌های قرآنی) بوده و مدیریت و مسئولیت‌های مختلف امور فنی و اجرای مسابقات کشوری و بین‌المللی قرآن کریم، کارشناس و برنامه‌ریز فعالیت‌های قرآنی نهادها و سازمان‌های مختلف را عهده‌دار بوده است.

حسن ربیعیان ( قاری، داور و مدرس قرآن کریم )

متولد 1343 در تهران است. وی فارغ‌التحصیل کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث است و از محضر اساتیدی چون مرحوم علی اربابی، سیدمحسن خدام حسینی و سیدمحسن موسوی بلده بهره برده است. ربیعیان رتبه‎هایی چون نفر اول مسابقات قرآن کریم اوقاف و امور خیریه (سال 1380)، نفر اول مسابقات قرآن کریم در کشور هندوستان (سال 1368)، نفر اول مسابقات قرآن کریم در کشور بنگلادش (سال 1375)، نفر اول مسابقات قرآن کریم بین المللی جمهوری اسلامی ایران (سال 1380) را کسب کرده است. همچنین وی سفرهای تبلیغی بسیاری به کشورها مختلف از جمله ایوبی، یوگسلاوی، آفریقای جنوبی، مالزی و دیگر کشورها برای امر تلاوت و تبلیغ قرآن داشته است.
وی در زمینه معلم و دبیر مدارس مختلف تهران، کارشناس برنامه‌های قرآنی صدا و سیما، کارشناس و برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی نهادها و سازمان‎ها فعالیت داشته و اکنون نولیت امامزاده پنج تن لویزان را برعهده دارد.

فروغ‌السادات موسوی‌بلده

متولد 1330 در محله قدیمی پامنار است و از نوجوانی در محضر قرآن کریم بوده است. وی از محضر اساتیدی چون خانم نیکو در محله پامنار و برادرش سیدمحسن موسوی‌بلده بهره برده است و سابقه مسئولیت‎های مختلف در امور بانوان در مساجد و مؤسسات قرآنی دارد که از جمله آنهاست؛ راه‌اندازی واحد بانوان مؤسسه دارتحفیظ القرآن الکریم و نیز راه‌اندازی واحد بسیج خواهران مسجد پامنار، تدریس و تشکیل کلاس‌های مختلف آموزش قرآن در مؤسسات، مساجد و دانشگاه، کسب رتبه اول طی چندین دوره مسابقات اساتید دانشگاه و تلاوت در محافل قرآنی کشور عمان طی ماه مبارک رمضان. همچنین تدریس در سفارت ایران در کشور سوریه به مدت چند ماه، در مدارس سوریه و لبنان ویژه معلمان و نیز تدریس در حیدرآباد هند اشاره کرد. وی در حال حاضر استاد مؤسسه قرآنی احسن الحدیث و عضو هیئت مدیره این مجموعه است.

برادران شهید مجتبی و مصطفی کاشفی
پدر این شهیدان قرآنی، استاد مرتضی کاشفی، از فرزندانش این‌گونه می‌گوید: «اولین شهید این خانواده قرآنی مجتبی بود که به حفظ قرآن علاقه‌مند بود و توانست 3 جزء از کلام الهی را حفظ کند، ولی اندکی بعد با اعزام به جبهه به شهادت رسید. وی معتقد بود که مردم جمهوری اسلامی باید باسواد باشند و با قرآن باید انس گرفت».
پدر شهیدان می‌افزاید: «فرزندم تا قرآن را بر روی سینه‌اش نمی‌گذاشت، خوابش نمی‌برد. آقا مصطفی هم صدای خوبی داشت و قرآن را بسیار شیوا تلاوت می‌کرد و دیگران را هم به انس با کتاب خدا دعوت می‌کرد. وی مهندسی عمران می‌خواند ولی جنگ و دفاع مقدس را در اولویت قرار داد و با همین اعتقاد راسخ، بار سفر بست و راهی جبهه شد. مصطفی از اعضای حفاظت اطلاعات سپاه بود و چندین بار مجروح شده بود و حتی دکترها گفته بودند که برخی ترکش‌های بدنش را نمی‌توان خارج کرد! اما با وجود جراحات زیاد مجدداً به جبهه بازگشت و نهایتاً 11 اسفند 1362 به آرزویش یعنی شهادت نایل آمد».
این دو شهید قرآنی بزرگوار از شاگردان سیدمحسن موسوی بلده در دارالتحفیظ بودند که هنوز هم در جلسات هفتگی این استاد در مؤسسه احسن الحدیث نامشان در کنار دیگر شهدا برده می‌شود.
انتهای پیام

captcha