اخبار معارفی رسانه‌ها/ آغاز نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت
کد خبر: 3811961
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۱

اخبار معارفی رسانه‌ها/ آغاز نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ خبر آغاز نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت، از مهم‌ترین اخبار قرآنی امروز، 25 اردیبهشت‌ماه است که صفحات معارفی رسانه‌های مختلف به آن پرداخته‌اند.

به گزارش ایکنا؛ آغاز نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت که تا روز 20 خردادماه سال جاری نیز ادامه خواهد داشت، از مهم‌ترین اخبار قرآنی امروز چهارشنبه، 25 اردیبهشت‌ماه است که صفحات معارفی رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف بدان پرداخته‌اند.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز چهارشنبه، 25 اردیبهشت‌ماه و تا ساعت 16 تعداد یازده خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها دو خبر از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد و مابقی اخبار نیز در حوزه‌های مختلف معارفی انعکاس یافته‌اند.
«ترتیل جزء نهم قرآن‌ با صدای «سبزعلی، منشاوی و خلیل‌الحُصری»» و «مقام قرآنی حضرت خدیجه(س) در بیان پیامبر»، عناوین دو خبر قرآنی امروز این صفحه را تشکیل می‌دهند که تا این ساعت بر روی خروجی قرار گرفته‌اند.
همانطور که اشاره شد، یکی از اخبار قرآنی امروز صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم خبری با عنوان «مقام قرآنی حضرت خدیجه (س) در بیان پیامبر» را منعکس کرده که به مناسبت سالروز رحلت حضرت خدیجه کبری(س) منتشر شده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «حضرت خدیجه(س) اولین و وفادارترین همسر پیامبر گرامی اسلام(ص) شناخته می‌شود. از ویژگی حضرت خدیجه سلام‌الله علیها نسبت‏ به پیامبر، درک ارزش‌‏های واقعی ایشان در برابر فریبندگی‏‌های ظاهری و دنیوی بود. او معنای کمالات انسانی را به خوبی شناخت و چون توانست آن را تنها در وجود پیامبر اکرم بیابد، حاضر شد تمام شخصیت و دارایی خود را برای درک آن فدا کند. او در این راه هم از مال خود و هم از موقعیت اجتماعی‏‌اش گذشت.
خدیجه(س) برای درک این کمال واقعی، قالب‏‌های جاهلی را شکست و بهایی سنگین از جمله قطع رابطه زنان، حتی تا زمان تولد حضرت فاطمه سلام الله علیها را به جان خرید. خدیجه سلام‌الله علیها این نوع نگرش خود را هنگام ابراز تمایل به ازدواج، این گونه با پیامبر مطرح کرد: «یابن عم انی رغبت فیک لقرابتک و سعلتک فی قومک و امانتک و حسن خلقک و صدق حدیثک؛ ای پسرعمو، من به خاطر خویشاوندی، شرافت تو در بین مردم، امانت‏داری، خوش ‏خلقی و راستگویی‌ات به تو تمایل پیدا کردم.» (تاریخ طبری، ج 1، ص 521) هرگاه رسول خدا از آزار و اذیت مشرکان اندوهناک می‌شد، خدیجه او را آرامش می‌بخشید، سنگینی مشکلات را از دوش او بر می‌داشت و آزار مردم را در نظر او آسان می‌کرد».
فارس
اخبار امروز صفحه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس نیز طبق روال معمول این صفحه با خبر تلاوت ترتیل جزء 9 قرآن کریم توسط مرحوم مصطفی اسماعیل آغاز شده است. در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «بهره‌ای از رحمتت را شامل حالم کن/دعای روز نهم ماه مبارک رمضان»، «نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت آغاز شد/ حضور دختران در طرح برای اولین‌ بار»، «پویش مردمی «خدیجه مادر امت» راه‌اندازی شد» و «روش تبلیغ پیامبر(ص) بهترین الگو برای دعوت به اتحاد است» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که در حوزه‌های معارفی مختلف قرار دارند.
این صفحه از خبرگزاری فارس نیز طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «نام‌نویسی دور جدید طرح ملی تلاوت آغاز شد/ حضور دختران در طرح برای اولین بار» کرده که خبری قرآنی بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «نام‌نویسی دوره جدید طرح ملی تلاوت از طریق سایت این طرح آغاز شده و تا ۲۰ خرداد‌ماه ادامه دارد.
حسین مقدم‌کیا دبیر ستاد طرح ملی تلاوت در گفت‌وگو با فارس با اعلام این خبر گفت: نام‌نویسی دور جدید طرح تا روز ۲۰ خرداد‌ماه ادامه دارد و دوره‌ها از تیر‌ماه آغاز می‌شود. همچنین ۱۷ مؤسسه در ۱۳ استان به عنوان مؤسسات متولی نام‌نویسی در نظر گرفته‌ شده‌اند تا دوره جدید طرح در مؤسسات مذکور ساماندهی شود.
مقدم‌کیا از برگزاری طرح برای دختران برای اولین‌ بار خبر داد و گفت: امسال برای اولین‌ بار این طرح ویژه دختران هم اجرا می‌شود و این عزیزان در رده سنی ۱۰ تا ۱۵ سال می‌توانند در دوره‌های ما شرکت کنند. همچنین دوره‌های طرح برای پسران هم در رده سنی ۸ تا ۱۴ سال برگزار می‌شود».
مهر
«پخش آیین‌های ترتیل از رسانه در گسترش فرهنگ قرآنی اثرگذار بوده است»،‌ «نقش انقلاب اسلامی در ترویج ترجمه‌های قرآن به روسی» و «هجدهمین همایش «عمری با قرآن» برگزار می‌شود»، عناوین اخبار امروز صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت را تشکیل می‌دهند هر سه خبر نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند.
یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه که عنوان «پخش آیین‌های ترتیل از رسانه در گسترش فرهنگ قرآنی اثرگذار بوده است» دارد، در گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام محسن عرفاتی، سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما منتشر شده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «حجت‌الاسلام محسن عرفاتی، سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما در خصوص فعالیت‌های قرآنی در ماه رمضان و نقش رسانه گفت: نقش اصلی در اثرگذاری فعالیت‌های قرآنی با رسانه است. در مسابقات بین‌المللی قرآن بیش از ۷۰ درصد کسانی که از مسابقات مطلع شدند از سوی رسانه‌ها رادیو و تلویزیون بوده است. یعنی تمام تبلیغات محیطی سی درصد نقش داشته است، ولی صدا و سیما هفتاد درصد را عهده دار بوده است.
وی ادامه داد: وظیفه ما فرهنگ‌سازی است. وقتی از شبکه قرآن و شبکه‌های مختلف سیما آئین ترتیل خوانی را گسترش دادیم تمام استان‌ها درخواست پخش این مراسمات را داشتند. درواقع این فرهنگ سازی شده است که ما کارهای خوب و محفل‌های خوب ترتیل‌های زیبا را پخش می‌کنیم. این امر به تنهایی باعث الگوسازی و جا افتادن فرهنگ ترتیل در گذر زمان شد. همین امر باعث ترویج و تشویق شهرستانها برای دایر کردن مراسمات ترتیل خوانی می‌شود. باعث الگوسازی شهرستانها و ادامه پیدا کردن یک روند تبلیغی و تشویقی خواهد شد».
ایرنا
از هفت خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «تردید در انتساب قرآن آستان قدس به حضرت علی(ع)» در حوزه قرآن کریم جای دارد و مابقی اخبار در دیگر حوزه‌های معارفی منعکس شده‌اند.
در بخش‌هایی از تنها خبر قرآنی امروز این صفحه که از سلسله نشست‌های قرآنی مؤسسه خانه کتاب در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم که با عنوان «قرآن معنای زندگی» برگزار می‌شود، تهیه شده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «مرتضی توکلی پژوهشگر نسخه‌های کهن قرآن کریم، در این نشست با اشاره به پیشینه پژوهش روی نسخه‌های کهن قرآن، بیان کرد: تحقیق و کار روی نسخه‌های کهن قرآن هم در جهان اسلام و هم در غرب پیشینه‌ای دارد که البته پیشینه آن در غرب بیش از اسلام و به حدود دو قرن می‌رسد. مستشرقان از حدود 200 سال پیش با انگیزه‌های مختلف این نسخه‌ها را بررسی می‌کردند که گاه این انگیزه به یافتن مغایرت‌هایی در متن و بافت محدود می‌شد و گاهی هم با غرض بیشتر همراه بود. در دهه‌های اخیر، یک نهاد مستقل در آلمان تاسیس شده که رسالت اصلی آن، تحقیق روی نسخه‌های کهن قرآن است.
توکلی ادامه داد: در جهان اسلام، رد پای کار منسجمی روی نسخه‌های کهن دیده نمی‌شود؛ البته افرادی به‌طور گزینشی روی برخی نسخه‌ها کارهایی انجام داده‌اند که نتایج آن هم چندان ثبت و منتشر نشده است. طیار آلتی قولاچ، متخصص مصاحف کهن از ترکیه که روی این موضوع اهتمام داشته و از جهتی با مستشرقین ارتباط بیشتری داشت، همواره از سوی افراد مختلف با این سوال و شبهه مواجه بود که قدمت قرآن 14 قرن نبوده و نهایتا قدمت آن به قرن سوم برمی‌گردد».
ایسنا
سه خبر از هفت خبر امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان با عناوین «نشست بررسی مصحف منسوب به امام علی(ع) نسخه آستان قدس رضوی در نمایشگاه قرآن»، «برگزاری محافل قرآنی به یاد ۱۷ هزار شهید خراسان رضوی» و ««روابط بینامتنی قرآن و نهج‌البلاغه» بررسی می‌شود»‌در حوزه تخصصی قرآن کریم جای دارند و مابقی اخبار نیز در حوزه‌های مختلف معارفی از جمله حوزه عترت انعکاس یافته‌اند.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد هشت خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که هیچکدام از این اخبار قرآنی نبوده و همگی با توجه به سالروز رحلت حضرت خدیجه(س) در حوزه‌های معارفی مختلف به ویژه حوزه عترت منعکس شده‌اند.
ایبنا
«اهدای یک نسخه قرآن حرم رضوی در اِزای سه نسخه فرسوده»، «هفتمین نمایشگاه قرآن و عترت و رسانه‌های دیجیتال استان قم افتتاح می‌شود»، «وجود چند اشکال انتساب این مصحف به امیرالمومنین (ع) را دچار تردید می‌کند»، «یادی از حکیم الهی قمشه‌ای عارف، شاعر، مولف و مترجم بزرگ قرآن»، «برپایی غرفه خوزستان در بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن کریم» و «آغاز شانزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان از 28 اردیبهشت»، عناوین اخبار امروز صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب ایران را تشکیل می‌دهند که تا این ساعت منتشر شده و همگی در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد چهار خبر با عناوین «استقبال از بخش فروش دارالقرآن آستان حسینی»، «اهمیت خواندن دعای نهمین روز از ماه مبارک رمضان/ فقط باید از خداوند طلب مغفرت کنیم»، ««حضرت خدیجه» یک عنصر سیاسی، فهیم و دانا دوشادوش پیامبر اکرم (ص) بودند/تلاش بانوی اسلام برای مبارزه با تجمل‌گرایی» و «شروع طرح ملی نذر حجاب در نمایشگاه بین‌المللی قرآن از امروز/تعویض چادر‌های کهنه با ۳۵ درصد تخفیف» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که دو خبر از این چهار خبر در حوزه تخصصی قرآن کریم و دو خبر دیگر نیز در حوزه‌های مختلف معارفی همچون عترت قرار دارند.
انتهای پیام

captcha