دومین نشست از سلسله نشست های هکاتون فین تک اسلامی در بخش دانشگاهی برگزار شد
کد خبر: 3812217
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۴

دومین نشست از سلسله نشست های هکاتون فین تک اسلامی در بخش دانشگاهی برگزار شد

گروه فناوری اطلاعات ـ کارشناس حوزه بلاک‌چین به ویژگی‌های فناوری بلاک‌چین اشاره کرد و گفت: بلاک‌چین بیش از آن که در حوزه لحاظ فناوری مورد اهمیت باشد در حوزه اجتماعی دارای اهمیت است که یک نیاز اجتماعی در عصر حاضر محسوب می‌شود.

به گزارش ایکنا؛ نشست پایانی از سلسله نشست‌های هکاتون فین تک اسلامی (رقابت مسئله محور در حوزه فناوری‌های مالی اسلامی) عصر امروز، پنجشنبه، 26 اردیبهشت، در بخش دانشگاهی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد. در این نشست دو موضوع بلاک‌چین و ابزارهای مالی تو سط دو کارشناس حوزه مربوطه به نام‌های حامد حیدری و بهنام بهزادفر ارائه شد.

حامد حیدری، کارشناس حوزه بلاک‌چین، درباره اهمیت و ضرورت وجود بلاک‌چین نکاتی را ارائه کرد و گفت: بلاک‌چین بیش از آن که در حوزه لحاظ فناوری مورد اهمیت باشد در حوزه اجتماعی دارای اهمیت است که یک نیاز اجتماعی در عصر حاضر محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ناکارآمدی برخی سیستم‌های بانکی در حوزه تأمین امنیت مالی تصریح کرد: مردم با مشاهده برخی ناکارآمدی‌ها در سیستم بانکی ترجیح می‌دهند به سمت فناوری‌های نوین مانند بلاک‌چین تمایل داشته باشند.

این کارشناس حوزه بلاک‌چین در ادامه به اصول بلاک‌چین اشاره کرد و گفت: بلاک‌چین یک دفتر کل همگانی توزیع‌شده است که دارای دو اصل است که اصل اول آن، همگانی بودن دفتر کل است که در این اصل همه مشترکان می‌توانند تمامی دارایی‌های مشتریان را مشاهده کنند و اصل دوم آن توزیع‌شدگی است.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی به ویژگی‌های فناوری بلاک‌چین اشاره کرد و افزود: بلاک‌چین ویژگی‌هایی دارد که سیستم‌های قبلی بانکی نداشتند که خودمختاری، شفافیت و قدرت در انجام کار از ویژگی‌های این فناوری است. همچنین سیستم‌های بانکی را مجبور می‌کند تا سیستم‌های قدیمی خود را تغییر دهند.

وی گفت: حاکمیت می‌تواند با وضع قوانین بر کاربران نهایی، وضع مقررات بر کُد و معماری و وضع قوانین بر بازارهای مبتنی بر ارزهای دیجیتال حوزه بهره‌مند از فناوری بلاک‌چین را قانونمند کند.

دومین موضوع در این نشست که توسط بهنام بهزادفر ارائه شد با ابزارهای تأمین مالی مرتبط بود.

وی اعتقاد دارد که هرچند بانک‌ها از مهم‌ترین ابزارهای تأمین مالی محسوب می‌شود، اما تنها ابزار نیست و در همین رابطه گفت: از طریق بانک می‌توان منابع درآمدی را افزایش داد و یا اینکه دولت می‌تواند از طریق فروش نفت بر درآمدهای نفتی خود بیفزاید، و اینکه مهمترین ابزار درآمدی، بانک است، اما در بیشتر کشورهای جهان این چنین نیست که حتماً باید از طریق بانک تأمین مالی صورت گیرد، بلکه یکی از منابع درآمدی، بازار سرمایه است.

مدیر آموزش و فرهنگ‌سازی شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس به اهمیت شرکت‌های کوچک در افزایش سرمایه اشاره کرد و گفت: بازار و شرکت‌های کوچک برای کسانی که ابزار‌های لازم را برای تأمین مالی ندارند، گزینه مناسبی است و این شرکت‌ها می‌توانند سهام خود را در فرابورس عرضه کنند.

وی فرابورس را یکی دیگر از راه‌های کسب سود عنوان کرد و افزود: فرابورس یکی از راه‌های درآمدی است و در این بازار می‌توان حتی ایده‌های نو را به فروش رساند. در بازار فرابورس موضوعی به نام صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه است که برای شرکت‌ها و کسب و کارهای نوپا، کوچک و متوسط به کار می‌رود و در تمام دنیا اکثراً به سمت این نوع بازار می‌روند. البته تمامی ابزارهایی که در فرابورس وجود دارد کاملاً اسلامی هستند.

بهزادفر تصریح کرد: یکی دیگر از روش‌های تأمین مالی انتشار اوراق مشارکت است. در این نوع سرمایه‌گذاری، مشارکت‌کنندگان در سود شرکت‌هایی سهیم می‌شوند که توسط دولت‌، بانک، شهرداری، شرکت‌های کوچک و بزرگ اوراق منتشر می‌شود و همچنین ایران اولین کشوری است که این نوع سیستم سرمایه‌گذاری را ابداع کرده است و بعد از ایران، مالزی هم در این حوزه موفق عمل کرده است. البته باید اشاره کرد که تورم و نرخ سود از ریسک های این نوع سرمایه گذاری محسوب می‌شود، اما در کل پیشنهاد اکثر کارشناسان این است که مردم برای کسب سود به سمت فرابورس بروند.

بر اساس این گزارش، این برنامه با رویکرد دانشجویی - دانش‌آموزی در بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شده است و در این برنامه توجه ویژه به جوانان نسل هزاره و دانش‌آموزان کار صورت گرفته است.

یادآور می‌شود، بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار«قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از 21 اردیبهشت تا 4 خرداد در مصلای حضرت امام خمینی(ره) در حال برپایی است.

انتهای پیام

captcha