شخصیت حضرت خدیجه(س) الگویی فرا زمانی و مکانی است
کد خبر: 3812225
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۰
معصومه ابتکار:

شخصیت حضرت خدیجه(س) الگویی فرا زمانی و مکانی است

گروه جامعه ـ معاون رئیس جمهور با بیان اینکه سخن گفتن از حضرت خدیجه(س) کار دشواری است، گفت: نام ایشان به مفهوم گسستن از ناپسندی‌ها است. در دوران جاهلیت این بانو‌ در خانواده فرهنگی و متعالی پرورش پیدا می‌کند و به عنوان یک موحد و فرد آزاده در مقابل ظلم و تعدی می‌ایستد.

به گزارش ایکنا؛ معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، پنج شنبه شب، 26 اردیبهشت ماه، در پنجمین آیین نکوداشت مقام حضرت خدیجه (س) که در شبستان اصلی مصلای حضرت امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان کرد: حضرت خدیجه(س) یک بانوی امروزی در زمان خودش بوده و‌ از تمام توانمندی‌های خود برای بهبود شرایط اجتماعی جامعه خود کوشید. این خانم در سن ۱۷ سالگی احساس مسئولیت اجتماعی می‌کند و پیشنهاد حلف‌الفضول مبنی بر ایجاد تشکلی برای حفط امنیت بود، استقبال می‌کنند و عهد و میثاقی شکل می‌گیرد و اگر چه چند سالی بعد فجّار حمله می‌کنند و پدر و همه برادران حضرت خدیجه(س) کشته می‌شوند.

وی افزود: در عین حال مسئولیت سنگینی در حفظ اموال و‌ ثروت به ایشان سپرده می‌شود و ایشان با درایت و ‌مدیریت ثروت‌ها توانستند با توسعه کارآفرینی، کاروان‌های تجاری را به حرکت درآوردند و خیلی از کالاها را به صورت تخصصی با ایجاد راسته‌های تجاری رد و بدل کنند.

ابتکار با بیان اینکه حضرت همچنین در تجارت کتاب و نسخه‌های ارزشمند حکما و ادبا همت گماشتند، تصریح کرد: یک کتابخانه از این گنجینه‌ها با خود همراه داشت، البته از این‌ها کمتر سخن گفته می‌شود. ایشان در این دوران بود که با شخصیت بزرگوار محمد امین(ص) آشنا شد و با توجه به معرفت و حیای ذاتی‌شان و با شناختی که از پیامبر(ص) داشت و‌ با نیت حق طلبی برای ازدواج پا پیش گذاشت.

ابتکار ادامه داد: تا زمان بعثت، فراز و نشیب‌های زیادی وجود داشت و ‌در آن جریان و ‌تحول عظیمی که بر دوش پیامبر(ص) نهاده می‌شود، حضرت خدیجه در کنار ایشان مشاور و یار و ‌همراه ایشان بود و اولین کسی که به پیامبر(ص) ایمان آورد ایشان بود.

وی افزود: حضرت فاطمه(س) نیز در دامان چنین مادر و ‌زنی پرورش پیدا کردند. حضرت خدیجه(س) پیشنهاد دهنده اولین مهاجرت مسلمانان به حبشه بودند. نقش ایشان در فرازهای مختلف تاریخ اسلام، سختی‌ها و دشواری‌ها و حصر شعب ابیطالب به آنجا رسید که این زن که در فضیلت‌های انسانی و ‌اخلاقی بی‌همتا بود، در شعب ابیطالب و در مظلوم ترین شرایط به رحمت الهی رفتند.

به گفته معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، امروز شخصیت حضرت خدیجه(س) به عنوان شخصیتی که جهان اسلام را می‌تواند گرد هم آورد و به عنوان شخصیتی که می‌تواند وحدت‌بخش باشد و ‌به عنوان زنی مسلمان که در کمال قرار دارد، اما یتیم داری و‌کمک به محرومان فعالیت اصلی ایشان بوده است، دارای اهمیت است.

وی گفت: حضرت خدیجه(س) زنی الگو و فراتر از زمان و مکان است. اگر این شخصیت را درست بشناسیم و‌درست معرفی کنیم، ایشان الگوی همه زنان و انسان‌های آزاده خواهد بود. بسیاری از زنان مسلمان در طول تاریخ با الهام از ایشان و دختر گرامی ایشان، جریانات اجتماعی و جنبش‌های فرهنگی و سیاسی را در جوامع خود به وجود آوردند. در کشور ما بسیاری با الهام از این شخصیت‎ها تاثیرگذار بوده‌اند.

یادآور می‌شود، بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از 21 اردیبهشت تا 4 خرداد در مصلای حضرت امام خمینی(ره) در حال برپایی است.

انتهای پیام

captcha