شیوه برخورد با نهادهای فاقد مجوز دعوت از قاریان خارجی
کد خبر: 3812655
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۹
سرابی بیان کرد:

شیوه برخورد با نهادهای فاقد مجوز دعوت از قاریان خارجی

گروه فعالیت‌‌های قرآنی ــ دبیر کمیته دعوت و اعزام قاریان با اشاره به اینکه قاریان دعوت شده از سوی برخی نهادها در شهر مشهد با هماهنگی این کمیته بوده است، گفت: ما فقط مجوز حضور افراد را صادر می‌کنیم، اما مسیر دعوت را خود نهاد دعوت‌کننده طی می‌کند.

طرق برخورد با نهادهای فاقد مجوز از متولی اصلی دعوت قاریان خارجیطی روزهای گذشته، خبر حضور تعدادی قاری خارجی از کشورهایی همچون مصر، عراق، افغانستان و ... در ایران برای اجرا در محافل ماه مبارک رمضان در برخی مناطق استان خراسان رضوی مورد توجه قرار گرفت، به ویژه اینکه پیش از آغاز ماه رمضان، سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان عضو در کمیته اعزام و دعوت از قاریان از تصمیم جدی برای غیبت قاریان خارجی در کشور خبر داده بود. ضمناً متولی اصلی این دعو‌ت‌ها، کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن است.
برای اطلاع از چند و چون این دعوت‌ها و لزوم یا عدم لزوم گردش کار نهادهای دعوت‌کننده ابتدا از سیدعلی سرابی، دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن، در مورد مکاتبات نهادهای دعوت‌کننده در خراسان رضوی با این کمیته سؤالاتی پرسیده شد.

سرابی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با تأکید بر اینکه دعوت از قاریان و اساتید خارجی و حتی داوران برای مسابقات بین‌المللی نیاز به مجوز کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن دارد، گفت: در ارتباط با مسابقات بین‌المللی قرآن، ستاد مسابقات با تدبیر کمیته اعزام، دعوت از داوران را برعهده دارد و تأیید ستاد به منزله کمیته اعزام است.

حضور قاریان خارجی در مشهد با مجوز کمیته بوده است
سرابی افزود: در استان خراسان رضوی با توجه به اینکه نمایشگاه بین‌المللی قرآن مشهد برگزار می‌شود، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، این اجازه را از این کمیته دریافت کرده است و برای چند نفر از قاریان جهت اجرا در محافل ویژه‌ای که تدارک دید‌ه‌اند، درخواست مجوز داشتند. آنها درخواست حضور 15 نفر را داشتند، اما در نهایت چند نفر که از سطح فنی قابل قبولی برخوردار بودند، دعوت شدند.

دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن در پاسخ به این سوال که این کمیته تنها مجوز را صادر می‌کند یا مراحل دیگری همچون معرفی و ارتباطات بعدی را نیز انجام می‌دهد یا خیر، گفت: ما تنها مجوز حضور افراد را صادر می‌کنیم، اما مسیر دعوت را خود نهاد دعوت‌کننده انجام می‌دهد. در این زمینه هم توصیه این است که با توجه به اینکه این موضوع نوعی ارتباطات بین‌المللی است، لذا بهتر است مسیر دعوت از طرف سازمان اوقاف و امور خیریه صورت گیرد.

طرق برخورد با نهادهای متخلف
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر نهادی بدون داشتن مجوز از قاریان خارجی برای اجرا در محافل مختلف دعوت کند، برخورد با آن نهاد به چه صورت خواهد بود؟، گفت: در گذشته برخی دستگاه‌ها یا به صورت مرتبط یا غیر مرتبط چنین اقداماتی را انجام داده‌اند که ما از طریق مجاری قانونی اقدام کرده‌ایم. ممکن است دستگاهی یک بار بدون هماهنگی اقدام به دعوت کرده باشد، اما در موارد بعد، حتماً قانونی برخورد می‌شود.

سرابی بیان کرد: با توجه به اینکه این قاریان باید از طریق وزارت امور خارجه مراحل حضور را بگذرانند، ما نیز با این وزارت‌خانه ارتباط داریم و لذا اگر دستگاهی تخلف کند به وزارت امور خارجه اعلام خواهیم کرد تا برای دفعات بعد، ممانعت به عمل آورد.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، که معمولاً قاریان خارجی با دعوت رسمی سازمان متبوع وی برای اجرا در ایران حاضر می‌شوند، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: از اوایل دهه هفتاد که کمیته دعوت و اعزام قاریان تشکیل شد، هر کدام از نهادهای قرآنی و فرهنگی که می‌خواهند دعوتی از قاریان خارجی انجام دهند یا اعزامی به خارج از کشور داشته باشند، باید با این کمیته هماهنگ شوند. حتی خود سازمان اوقاف و امور خیریه چه در ارتباط با متسابقانی که به کشورهای دیگر اعزام می‌کند و چه در ارتباط با افرادی که از خارج از کشور دعوت می‌کند، با کمیته هماهنگ می‌کند.

وی افزود: در این کمیته سازمان‌هایی همچون سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عضو هستند و جلسات نیز هر از چندگاهی برگزار می‌شود. بحث اعزام به حج نیز در این کمیته مطرح می‌شود. خبرهایی که در مورد حضور قاریان خارجی در مشهد منتشر شد، بعد از مکاتبه با این کمیته بوده است.

چرایی دعوت نکردن از قاریان خارجی از سوی سازمان اوقاف
حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث در مورد دعوت سازمان اوقاف و امور خیریه از قاریان خارجی برای محافل ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: سال‌های متمادی سازمان اوقاف و امور خیریه در ماه مبارک رمضان از قاریان مصری برای تلاوت در ایران دعوت به عمل می‌‌آورد، اما طی چند سال گذشته شاهد چند مسئله بوده‌ایم؛ از یک طرف نسل قاریان طلایی مصر از استادان «شحات محمد انور» و «غلوش» و ... دیگر وجود ندارد و افولی در ارتباط با ستارگان قرآنی که در کشور مصر بودند به وجود آمده و از سوی دیگر محدودیت‌هایی برای قاریان این کشور جهت حضور در ایران به وجود آمده است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: با این وجود تنها افرادی که در زمره قاریان درجه چندم بودند و از طرق غیرمستقیم می‌توانستند، وارد ایران شوند، می‌توانستیم دعوت کنیم، بنابر این صلاح ندانستیم، این کار همچنان ادامه یابد. ضمن اینکه وقتی قاریان ضعیف به ایران می‌آمدند و در استان‌ها تلاوت می‌کردند، باعث ناراحتی می‌شد؛ چرا که زمانی که قاریان برجسته ایرانی در کنار این افراد تلاوت می‌کردند و درخشش بیشتری داشتند همه متعجب می‌شدند که وقتی قاریان ایرانی به مراتب بهتر از این افراد تلاوت می‌کنند، چه دلیلی دارد این هزینه‌ها صرف شود.

حسینی با بیان اینکه انجام دادن این هزینه‌‌ها برای قاریان ایرانی ثمرات بهتری خواهد داشت، گفت: لذا از چند سال قبل تصمیم گرفتیم اگر هم در مناسبت‌های مختلفی قاری دعوت کنیم، الزام به دعوت از کشور مصر نداشته باشیم و اگر قاریان مطرحی از کشورهای دیگر هستند، آنها را دعوت کنیم. خوشبختانه با ظرفیت خوبی که در فضای قرآنی کشور هست، برنامه‌ریزی شده است تا محافل با حضور قاریان ایرانی برگزار شود.

انتهای پیام

captcha