فوائد روزه‌داری بر سیستم متابولیک بدن
کد خبر: 3813072
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰

فوائد روزه‌داری بر سیستم متابولیک بدن

گروه سلامت ــ یکی از فوائد و منافع روزه‌داری، پالایش، پاک‌سازی و نوسازی در سیستم متابولیک بدن است که سلامتی اندام‌های بدن، به ویژه اندام‌های حیاتی را به دنبال دارد.

به گزارش ایکنا؛ یکی از فوائد و منافع روزه‌داری، که با خودداری از هرگونه خوردن و آشامیدن ارادی، به‌دست می‌آید، پالایش، پاک‌سازی و نوسازی در سیستم متابولیک بدن است که سلامتی اندام‌های بدن، به ویژه اندام‌های حیاتی بدن را به دنبال دارد.

بدن ما برای سوخت و ساز خود از سه منبع عمده، قندها، چربی‌ها و پروتئین‌ها تغذیه می‌کند و هر‌کدام از این سه دسته و دیگر مواد لازم، مثل ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش مهم و حیاتی در سلامت و بقای حیات نباتی و حیوانی ما دارند. در طول سال، حجم زیادی از غذا‌های متنوع وارد سیستم گوارش می‌شود که بخشی از آن، در طول شبانه‌روز، پس از عبور از مراحل هضم و جذب، وارد خون شده و توسط سلول‌های بدن به کار گرفته می‌شود. این مواد، یا در چرخه‌نوسازی سلول‌ها و یا در تولید انرژی برای انجام فعالیت‌های گوناگون بدن به مصرف می‌رسند؛ ولی مقداری، که بیش از نیاز بدن، وارد سیستم شده باشد، یا به صورت نشاسته حیوانی در کبد و ماهیچه‌ها و یا به صورت چربی، در جا‌های مختلف بدن، ذخیره می‌شود. قسمتی از این حجم مواد ذخیره شده برای محافظت از بدن در مواقع گرسنگی لازم و ضروری است، اما بخش زیادی از آن، موجب چاقی و زمینه‌ساز انواع بیماری‌هاست.

روزه‌داری یکی از شیوه‌هایی است که علاوه بر تصحیح و اصلاح رژیم غذایی، موجب سوختن حجم زیادی از چربی‌هایی است که بدون مصرف در بدن ما ذخیره شده و می‌توانند عامل بیماری گوناگون شوند. توجه داشته باشید که مهمترین اندام بدن ما مغز است که همه کارکرد‌های بدنی و روان‌شناختی ما را مدیریت و کنترل می‌کند. مغز که توده بهم فشرد‌های از چربی است، تنها با مصرف کلوگز، قادر به فعالیت است؛ یعنی غذای اصلی و یگانه مغز، قند ساده است.

در هنگام روزه‌داری، به‌طور طبیعی، قند خون، کاهش می‌یابد و کارکرد‌های مغزی تا اندازه‌ای، دچار رکود می‌شود. هر‌چه طول دوره کاهش قند در خون، طولانی‌تر می‌شود، دست‌رسی مغز، به گلوکز، کمتر می‌گردد و ممکن است حالات ناخوشایندی در روان فرد ایجاد شود؛ لذا استفاده از قند‌های ترکیبی و طبیعی در هنگام افطار و سحر، به جای قند‌های ساده و غیر طبیعی؛ عسل، خرما، نان، برنج، میوه‌ها و مغز‌ها بهترین منابع قند‌های ترکیبی‌اند که فرایند جذب و سوختن آن‌ها در بدن، با کندی بیشتری صورت گرفته و به تدریج وارد چرخه متابولیک بدن می‌شوند و کمک می‌کنند که بدن و سیستم عصبی با کمبود قند مواجه نشود.

گاهی برخی از افراد ممکن است در طول روز دچار حالات ناخوشایندی مثل گرگرفتگی شوند. علت این امر این است که هورمون انسولین و قندخون روزه‌دار کم و تجزیه چربی‌ها بیشتر می‌شود. افرادی که قبل از افطار دچار گرگرفتگی می‌شوند، باید سوخت و ساز و متابولیسم چربی خود را بررسی کنند؛ شاید یکی از علت‌های این مسئله، نخوردن سحری باشد.

انتهای پیام
captcha