گسترش حفظ معناگرا؛ هدف مشارکت در اجرای آزمون سراسری حفظ قرآن
کد خبر: 3814032
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۹
فقهی‌زاده در مراسم تجلیل از برگزیدگان آزمون سراسری حفظ قرآن بیان کرد:

گسترش حفظ معناگرا؛ هدف مشارکت در اجرای آزمون سراسری حفظ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تجلیل از برگزیدگان آزمون سراسری حفظ قرآن و طرح ملی قرآن بشارت 1452، هدف وزارت ارشاد از مشارکت در برگزاری این آزمون را گسترش حفظ معناگرا اعلام کرد.

گسترش حفظ معناگرا؛ هدف مشارکت در اجرای آزمون سراسری حفظ قرآنبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین تجلیل از برگزیدگان آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم و نیز طرح ملی بشارت 1452، شامگاه امروز اول خردادماه با حضور عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، علیرضا کاظمی، معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش، محمدرضا مسیب‌زاده، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآنی و حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عرفاتی، سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما و جمع دیگری از مسئولان قرآنی کشورمان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمدرضا حاتمی، قاری نوجوان کشورمان، به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه گزارش کوتاهی از مراحل برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم ارائه شد و پس از آن نیز عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به بیان سخنانی پرداخت.

وی گفت: برگزاری آزمون سراسر حفظ و مفاهیم قرآن کریم عملاً فرصتی برای ما فراهم کرده است تا جریان قرآنی حضور جدی داشته باشد و در منظر همگان شاهد سیل جمعیت قرآنی باشیم؛ حضوری که بی‌هیچ چشم‌داشتی صورت گرفت و جا دارد به برگزارکنندگان این رویداد مهم و مبارک خدا قوت بگوییم و همچنین باید خدا را شاکر باشیم که چنین فضای مبارکی در کشور ما بدون مشکل به وجود آمده و امید است در افق دیدی که پیش رو داریم، چنین جریاناتی ادامه‌دار و مستمر باشد.

فقهی‌زاده به مشکلات برگزاری جلسات قرآن کریم در گذشته اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته اگر جلسه قرآنی می‌خواست برگزار شود، با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود. اما خوشبختانه امروز چنین مشکلاتی نیست و شاهد برگزاری جلسات قرآن در جای جای ایران اسلامی هستیم.

رئیس بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم به آیه مبارکه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» اشاره و تصریح کرد: مرحوم فاضل لنکرانی در کتاب خود درباره این سخن بیاناتی فرموده و تبیین کرده است که مراد از «ذکر» شخص پیامبر(ص) نیست. این دیدگاه در مقابل دیدگاه دیگری که در این زمینه وجود دارد، پافشاری می‌کند که مراد از ذکر در این آیه شریفه قرآن کریم است. مراد از «اهل الذکر» اهل بیت(ع) هستند و نه اهل ذکر تورات و انجیل؛ در جای خود این بحث دامنه‌دار مطرح است.

وی با تأکید بر اینکه مراد از ذکر در اینجا حتماً ذکر قرآن کریم است و لا غیر، بیان کرد: اما مراد از حفظ چیست؟ اغلب تصور می‌کنیم مراد از «حفظ» حفظ عبارات و کلمات و سوره‌های کوتاه و بلند قرآن کریم است، حتماً این معنا نهفته است، اما مهم‌تر از آن حفظ قرآن کریم و حفظ حریم معانی و آموزه‌های قرآن است؛ به این معنا که خداوند وعده می‌دهد که ما قرآن را خود نازل کردیم. پیامبر(ص) دخالتی در وجود قرآن و چند و چون معانی قرآن ندارند، خداوند متعال نازل‌کننده قرآن است و لاغیر و پیامبر(ص) تنها دریافت‌کننده و مفسر و مبین است، یعنی ما قرآن را از گزند حوادث حفظ می‌کنیم.

فقهی‌زاده با تأکید بر اینکه عبارات قرآن تا دنیا دنیاست، دست‌نخورده باقی خواهد ماند و دست هیچ کسی به حریم اهل قرآن نخواهد رسید، بیان کرد: اما به نظر من مهم‌تر از این نکته، این است که حوزه مفاهیم قرآن کریم نیز آن‌گونه که خدا اراده فرموده است و به پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) الهام کرد تا دنیا دنیاست باقی خواهد ماند.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: عده‌ای البته به این سمت و سو گرایش پیدا خواهند کرد که اگر نمی‌توانند الفاظ را دگرگون کنند، معانی را دگرگون کنند و از مسیر اصلی برگردانند، اما خدا در اینجا می‌فرماید معانی را نیز از گزند حوادث مصون می‌داریم و تا دنیا دنیاست، پاسداران حریم قرآن از حریم آموزه‌های قرآن پاسداری خواهند کرد. لذا کسی از این جهت هم گزندی نخواهد رساند.

فقهی‌زاده اظهار کرد: همچنان که پیامبر(ص) بزرگ‌ترین حافظ عبارات قرآن کریم است، بزرگ‌ترین مفسر و بزرگ‌ترین حافظ حریم معانی نیز هست. اهل بیت(ع) نیز این‌گونه هستند و به انحرافات دچار نخواهند شد و اگر ما از اهل بیت(ع) و علمای اهل بیت جدا شویم، البته انحراف در کمین است.

وی گفت: اگر با مشارکت وزارت آموزش و پرورش و سازمان اوقاف و امور خیریه مشترکاً آزمون سراسری حفط و مفاهیم قرآن کریم را برگزار کرده‌ایم، با این دید و نگرش بوده است که حفظ قرآنی که گسترش می‌دهیم، باید حفظ معناگرا و حفظی باشد تا علاوه بر عبارات به پاسداری از حریم آموزه‌ها و حرمت معانی متعالی قرآن نیز بیندیشد. قرآن را در سایه‌سار رهنمودهای اهل بیت عصمت و طهارت می‌خواهیم. عبارات خشک و خالی را به عنوان موسیقی‌های گوش‌نوازی که آن سوی آن خردی برانگیخته نشود و اراده‌ای در پاسداری از حریم قرآن تحریک نکند را نمی‌خواهیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه قرآنی که امروز مستمسک داعش و امثال آن قرار گرفته است، مورد احترام هیچ‌کس نیست، گفت: قرآن در خدمت اندیشه‌ورزی و پاک‌دستی و دیگر‌خواهی و در خدمت پاسداری مفاهیم متعالی و عترت طاهره و برای ترویج دیگر خواهی و مسلمان دوستی در اقصی نقاط جهان اسلام است.

در ادامه قرعه‌کشی اهدای دو کمک هزینه خرید خودرو معادل 300 میلیون ریال صورت گرفت که اسامی «فاطمه عارفی نسب» و «فرهاد باقریان» به عنوان دو نفر از چهار نفر برنده کمک هزینه خرید خودرو، معرفی شدند. در ادامه نیز از مؤسسات برگزیده آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم تجلیل به عمل آمد.

در این بخش از حجج‌اسلام حمیدرضا مطهریان، مدیر مهد قرآن یزد و منصور برزگر، مدیر مکتب القرآن ثارالله شیراز، صدیقه لوویمی، مدیر مؤسسه تبیان خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضازاده جویباری، مدیر مؤسسه قرآن و نهج‌البلاغه قم، نیره عامریان، مدیر مؤسسه جامعه القرآن خواهران شاهرود استان سمنان، مجتبی بیابان‌پور، مدیر مجمع قاریان و حافظان آران و بیدگل، زهرا افشاری، مدیر مؤسسه جامعه القرآن خراسان جنوبی و حوا شکاری، مدیر مؤسسه حکمت پویان خلیل آباد خراسان رضوی تجلیل شد.

همچنین در بخش تجلیل از بقاع متبرکه برگزیده از ساعد نیکبخت، مدیر امامزاده جماالدین قم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالعلی گواهی، مدیر امامزاده صالح تهران و محمدرضا بیات، مدیر امام‌زاده عبدالله همدان تجلیل به عمل آمد. در بخش دیگری از این مراسم، قرعه‌کشی دو کمک هزینه دیگر خرید خودرو معادل 300 میلیون ریال صورت گرفت. این برگزیدگان از بین دانش‌آموزان شرکت‌کننده در طرح 1452 بودند. در این بخش «فاطمه زهرا نوری» از قم و «نازنین زهرا سیاهی سار» از تبریز معرفی شدند.

در بخش دیگری از این مراسم از محمد اسلامی، محمدمهدی اخگری، نرگس نوروزی، هلیا اورنی، فاطمه شاه ویسی، نازنین زهرا سقادان و سجاد ورزی که از دانش آموزان حافظ کل قرآن شرکت‌کننده در طرح ملی بشارت بودند، تجلیل به عمل آمد.

تجلیل از دستگاه‌های برگزیده در بخش کارکنان دولت بخش دیگر این مراسم بود. در این بخش از یارمحمد حسین گل به نمایندگی از وزارت آموزش و پرورش، سیدسعید سرابی به نمایندگی از وزارت ارشاد، روح‌الله شاه‌مرادیان به نمایندگی از وزارت جهاد کشاورزی، رشید جعفرپور به نمایندگی از وزارت علوم، آقای متولیان به نمایندگی از نهاد کتابخانه های عمومی کشور و حمیدرضا حدادیان به نمایندگی از شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران تجلیل به عمل آمد. همچنین از احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن به عنوان رسانه برتر نیز تجلیل شد.

انتهای پیام 

captcha