سبک زندگی مناسب ترین راه برای انتقال باورها و ارزش های دینی است
کد خبر: 3814212
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۴
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های پیام نور:

سبک زندگی مناسب ترین راه برای انتقال باورها و ارزش های دینی است

گروه جامعه ــ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های پیام نور مناسب ترین راه برای انتقال باورها و ارزش ها را سبک زندگی دانست و گفت: سبک زندگی را نمی توان به صورت تحمیلی و اجباری آموزش داد، بلکه باید با عملگرایی این مهم را محقق کرد.

سبک زندگی مناسب ترین راه برای انتقال باورها و ارزش های دینی استبه گزارش ایکنا؛ نشست مهارت های زندگی قرآنی شب گذشته، دوم خردادماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود نبوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های پیام نور کشور در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.

 وی سبک زندگی را مجموعه ای از رفتارهای فردی یا اجتماعی که متأثر از باورها و ارزش های پذیرفته شده، امیال فردی و محیط اجتماعی و شرایط اقلیمی وجهه غالب رفتار فردی گروه یا جامعه شده است دانست و گفت: سبک زندگی به شدت متأثر از نوع باورها و ارزش ها است.

وی عوامل درونی همچون امیال، غرایز و خواسته های فردی و همچنین محیط بیرونی یعنی وضعیت جغرافیایی و فضای اجتماعی  را در سبک زندگی مؤثر خواند و افزود: سبک زندگی محصول انباشت تجربیات تاریخی یک جامعه یا ملت است.

حجت الاسلام نبوی با تأکید بر اینکه سبک زندگی به تدریج و با مقاومت حاصل و زایل می شود، گفت: سبک زندگی ناظر به رفتارها و نمودهای ظاهری و بیرونی هویت انسانی نیز هست و نمی توان به بهانه آنکه قلبی پاک داریم از انجام تکالیف دینی سرباز بزنیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های پیام نور گستره سبک زندگی را به وسعت همه رفتارهای نهادینه شده فردی و اجتماعی انسان برشمرد و گفت: از نوع لباس و آراستگی ظاهری تا معماری و شهرسازی و نحوه گذراندن اوقات فراغت در این زمینه تأثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی همچون ملکات نفسانی است و اقناعی و خودجوش و بی تکلف انجام می شود، گفت: سبک زندگی را نمی توان به صورت تحمیلی و اجباری آموزش داد.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی با تأکید بر اینکه رفتارهای موردی یک فرد یا گروه را نباید سبک زندگی آنان دانست، گفت: مناسب ترین راه برای انتقال باورها و ارزش ها، سبک زندگی است. خداوند در آیه دوم و سوم سوره مبارکه صف می فرماید: «یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ؛ كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد چرا چيزى مى‏ گوييد كه انجام نمى‏ دهيد؛ نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد». همچنین امام صادق(ع) می فرمایند: «كونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَيرِ ألسِنَتِكُم ، لِيَرَوا مِنكُمُ الوَرَعَ وَالاِجتِهادَ وَالصَّلاةَ وَالخَيرَ ، فَإِنَّ ذلِكَ داعِيَةٌ؛ مردم را با غير زبان خود به مذهب خويش دعوت كنيد، تا پارسايى و سخت كوشى در عمل و عبادت و نماز و خوبى را از شما ببينند؛ زيرا اينها، خود بهترين مبلّغند».

انتهای پیام

captcha