استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» به شکست موضع تهاجمی آمریکا انجامید
کد خبر: 3814416
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
سیدمحمد حسینی:

استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» به شکست موضع تهاجمی آمریکا انجامید

گروه سیاسی ــ وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عقب‌نشینی آمریکایی‌ها از موضع تهاجمی اولیه در تهدید ایران گفت: پس از سخنان رهبر معظم انقلاب و تبیین استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» وحدت حداکثری در میان مردم و مسئولان شکل گرفت و نمایشی از قدرت، صلابت و همبستگی ایران به نمایش گذاشته شد و همین یکصدایی عامل عقب‌نشینی آمریکایی‌ها شد.

استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» به شکست موضع تهاجمی آمریکا انجامیدسیدمحمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره روند رو به افول لفاظی‌های آمریکا به ویژه پس از سخنان صریح رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «جنگ نخواهد شد، مذاکره هم نخواهیم کرد» گفت: رؤسای جمهور آمریکا معمولاً تجربیات گذشته را در مورد ایران به کار نمی‌گیرند و مجدد دست به اقداماتی می‌زنند که بی‌نتیجه است.

ترامپ از نتیجه تهدید رؤسای جمهور قبلی آمریکا علیه ایران درس بگیرد

وی ادامه داد: ملت ایران چهل سال است که ایستادگی، پایداری و مقاومت خود را نشان داده و این‌گونه نیست که از این تهدیدها بترسد و مرعوب شود. ترامپ تصور می‌کند با قلدرمآبی، توپ و تشر و و اعزام ناو و نمایش ظاهری قدرت، ملت ایران و نیروهای مسلح عقب‌نشینی می‌کنند و در داخل کشور التهابی ایجاد می‌شود، اما واکنش مردم به گونه‌ای بود که انگار اصلاً اتفاق خاصی نیفتاده است.

حسینی اظهار کرد: پس از سخنان رهبر معظم انقلاب و تبیین استراتژی «نه جنگ، نه مذاکره» نیز یک وحدت حداکثری در میان مردم و مسئولان شکل گرفت و نمایشی از قدرت، صلابت و همبستگی ایران به نمایش گذاشته شد. امروز بسیاری از تحلیلگران و سیاستمداران فعلی یا قبلی آمریکا به هزینه سنگین جنگ با ایران اذعان و تأکید دارند و می‌دانند اگر یک ضربه به ایران بزنند به تعبیر رهبر معظم انقلاب ده ضربه خواهند خورد و این‌گونه نیست که بزنند و بعد بتوانند در بروند.

آسیب‌پذیری زیاد آمریکا در منطقه

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: آمریکا در منطقه پایگاه‌های نظامی زیادی دارد که همه آنها در تیررس جمهوری اسلامی است و لذا آسیب‌پذیری آمریکا در صورت دست زدن به یک اقدام علیه ایران بسیار زیاد است. لذا این تهدیدها برای مرعوب کردن مسئولان در راستای نشستن پای میز مذاکره بود، اما آمریکایی‌ها به خوبی فهمیدند همه مسئولان پشت سر رهبری یک سخن را می‌گویند و یکصدا از ایران شنیده می‌شود و این عاملی شد که آمریکایی‌ها تغییر لحن دهند و بگویند منظور ما این بوده اگر ایران حمله‌ای انجام دهد واکنش نشان می‌دهیم. در واقع از موضع تهاجمی اولیه عقب‌نشینی کردند.

وی با بیان اینکه ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده، گفت: حداقل تاریخ معاصر گواه این مسئله است. لذا به نظر می‌رسد از التهابات و تهدیدهای اولیه کاسته شده و در داخل کشور شرایط عادی است. آمریکایی‌ها این‌گونه تصور می‌کردند که با اعلام به صفر رساندن فروش نفت ایران و تروریستی معرفی کردن سپاه یا ایران عقب‌نشینی می‌کند و به مذاکره تن می‌دهد یا التهاب و شورش داخلی در ایران آغاز می‌شود که هیچ یک از این دو اتفاق نیفتاد و اتفاقاً یکپارچگی و وحدت ملی در کشور افزایش پیدا کرد و این باعث عقب‌نشینی آمریکایی‌ها از موضع اولیه شد.

نقاط ضعف امروز به دلیل انحراف از آموزه‌های قرآنی است

حسینی درباره نقش محوری آموزه‌‌های قرآن در سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه سیاست خارجی به عنوان عامل اصلی مقاومت و ایستادگی در مقابل آمریکا گفت: هر جا که بر مبنای تعالیم وحیانی و قرآنی عمل کردیم به جلو رفتیم و هر جا هم ضعفی نشان دادیم به خاطر فاصله گرفتن از این تعالیم بوده است. لذا اگر در هر حوزه چه فردی و چه اجتماعی و سیاسی روی ریل آموزه‌های قرآنی حرکت کنیم، مشکلات کمتر و دستاوردها بیشتر می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ابراز کرد: در سیاست‌های کلی کشور که رهبر معظم انقلاب تعیین‌کننده آن‌هاست اصول ثابتی وجود دارد که این اصول در حوزه سیاست خارجی «عزت، حکمت، مصلحت» است و ایشان آن را به منزله سه مؤلفه برای عمل در این عرصه بیان کرده‌اند. همین حرکت بر روی این اصول که برگرفته از آموزه‌های قرآنی است باعث شده ایران دست برتر را در منطقه داشته باشد و در مقابل ابرقدرت‌ها نیز بایستد. اتفاقاً کسانی که از خارج کشور وارد ایران می‌شوند بیان می‌کنند که شما خودتان موقعیت ایران را به خوبی نمی‌دانید و می‌بینیم که ایران به چه قدرتی تبدیل شده و توانسته معادلات جهانی را به هم بزند. برای برون‌رفت از مشکلات فعلی نیز باید این سیاست‌های کلی را به ویژه در عرصه اقتصادی اجرا کنیم تا دشمنان دیگر جرئت همین تهدیدات را نداشته باشند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

captcha