نحوه روزه‌داری در بیماری‌های عفونی و آلرژیک
کد خبر: 3814786
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹
یک متخصص تشریح کرد:

نحوه روزه‌داری در بیماری‌های عفونی و آلرژیک

گروه سلامت ــ یک متخصص بیماری‌های عفونی و آلرژی با اشاره به همزمانی فصل بهار و ماه مبارک رمضان، نحوه روزه‌داری در بیماری‌های آلرژیک را تشریح کرد.

روزه‌داری در بیماری‌های عفونی و آلرژیکمحمدرضا ناظر، متخصص بیماری‌های عفونی و آلرژیک در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به همزمانی فصل بهار و ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: عمدتا آلرژی‌های مرتبط با ماه مبارک رمضان دو نوع است. نخست آلرژی‌های ناشی از موادغذایی خاص که با رژیم‌های غذایی از بین رفته و مشکلی برای روزه‌داران به وجود نمی‌آورد.

وی افزود: گونه دیگر آلرژی‌ها فصلی هستند که در بهار و پاییز شایع بوده و افراد با مراعات کردن و مراقبت‌های بهداشت شخصی می‌توانند از این‌گونه آلرژی‌ها پیشگیری کنند و یا از تأثیرات ناشی از آلرژن‌ها بکاهند.

ناظر بیان کرد: امروزه قرص‌ها و اسپری‌هایی نیز وجود دارد که شیوه مصرف آن‌ها یک‌بار در روز بوده و یک فرد روزه‌دار در زمان سحر یا افطار می‌تواند از آن‌ها استفاده کند؛ بنابراین این گونه آلرژی‌ها نیز هیچگونه مزاحمتی برای روزه‌داری ایجاد نمی‌کند. از سوی دیگر مصرف این قرص‌ها و اسپری‌ها در زمان سحر می‌تواند از بروز آلرژی در ساعت‌های روزه‌داری پیشگیری کند.
 
وی با بیان اینکه آلرژی انواع مختلف و شدت و ضعف دارد، تصریح کرد: برای با مقابله با انواع آلرژی راه‌های مختلفی وجود دارد، در آلرژی شدید باید به صورت هفتگی واکسن تزریق کرده و به تدریج غلظت ماده مؤثره آن را افزایش داد تا زمانی که فرد حساسیت خود را نسبت به آن ماده آلرژیک از دست بدهد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: افراد روزه‌داری که سیستم ایمنی بدن آنان در برابر سرماخوردگی‌ها که به عنوان بیماری‌های آلرژیک محسوب می‌شوند ضعیف است، در زمان این بیماری شانس آنان برای ابتلای به سینوزیت و عفونت‌های ریوی افزایش پیدا می‌کند؛ این افراد ضمن مراقبت می‌توانند از واکسن آنفولانزا و واکسن پونوموکوک برای مقابله با آلرژی شدید استفاده کنند.
 
وی یاداور شد: عفونت‌های ریوی و سینوزیت اگر شدید باشد، می‌تواند روی سلامت روزه‌داران تأثیر بگذارد؛ این افراد نیاز به مایع درمانی و بخور در ساعت مختلف دارند و این امر با روزه‌داری آنان در تضاد است.
 
ناظر افزود: عفونت‌های ریوی و سینوزیت‌های خفیف که دارو‌های یکبار در روز مصرف دارند، مشکلی برای روزه‌داری نداشته و بیماران مبتلا به این عفونت‌ها می‌توانند به روزه‌داری خود ادامه دهند.

انتهای پیام
captcha