وصیت‌نامه امام علی(ع)؛ دستورالعملی اخلاقی و اجتماعی برای همگان
کد خبر: 3814827
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۳:۵۳

وصیت‌نامه امام علی(ع)؛ دستورالعملی اخلاقی و اجتماعی برای همگان

گروه معارف ـ امام جمعه شلمزار گفت: صیت‌نامه امام متقیان در نامه 47 نهج‌البلاغه آمده است و یک دستورالعمل اخلاقی، اجتماعی و رفتاری برای همه ما است که انتظار می‌رودعلاقه‌مندان آن حضرت آن را مطالعه و در زندگی بکار ببرند.

حجت‌الاسلام و المسلمین یدالله زمانی، امام جمعه شهر شلمزار در گفت و گو با ایکنا از چهارمحال و بختیاری در رابطه با شخصیت حضرت علی(ع) بیان کرد: زندگی حضرت علی(ع) تجسم رفتار انسانی، اخلاق ارزشمند و نوع برخورد با سایر انسان‌ها است که در تمام موارد می‌تواند کارآمد و راهبردی باشد. این امام همام در امور زندگی و خانوادگی‌اش پدر و مربی نمونه بود که با نصایح و شیوه‌های تربیتی فرزندان مومن، کارآمد و تاثیر گذار تربیت کرده و هر یک از روش‌های ایشان الگویی برای مربیان و پدران امروز است.

وی ادامه داد: وصیت‌نامه امام متقیان در نامه 47 نهج‌البلاغه آمده است و یک دستورالعمل اخلاقی، اجتماعی و رفتاری برای همه ما است که انتظار می‌رودعلاقه‌مندان آن حضرت آن را مطالعه و در زندگی بکار ببرند. رفتار حضرت با مردم عادی نشانه تواضع و مردم‌داری ایشان بوده و نمونه کاملی از یک حاکم مردمی و حامی قشر ضعیف و کم برخوردار در جامعه است.

حجت‌الاسلام زمانی به برخورد عادلانه حضرت اشاره کرد و افزود: برخورد عادلانه ایشان در تمام زمینه‌ها نشانه عدالت حضرت علی(ع) و حاکم عادل بودن ایشان است. وی با دشمنان خود نیز عادلانه رفتار می‌کرد تا جایی که جرج جرداق مسیحی می‌گوید: علی در محراب عبادت به خاطر رعایت عدالت به شهادت رسید.

امام علی(ع) در آفرینش

امام جمعه شلمزار به تشریح جایگاه امام علی (ع) از منظر پیامبر پرداخت و گفت: از منظر پیامبر (ص) حضرت علی (ع) و پیامبر خدا، پرتو یک نورند، و هر دو جلوه‌ای از نور خداوند متعال هستند. گوشت علی، گوشت محمّد(ص) و خونش خون او و روحش روح او و باطنش باطن اوست. طینت آن دو بزرگوار، شبیه است و هر دو از یک درخت بارورند و دیگران از ریشه‌های گونه‌گون و از طینت‌های مختلف هستند که روایاتِ‌های بسیاری این شباهت و حقیقت ارج‌مند را نشان می‌دهند.

امام علی(ع) در سیاست
وی با بیان اینکه اگر در آنچه پیامبر (ع) درباره حضرت (علی) گفته است تامّل کنیم نمی‌توان تردید کرد که پیامبر(ص) در جهت تبیین‌ جایگاه والای رهبری آینده مسلمانان و در مسیر نشان دادن شایسته‌ترین فرد و بلکه تنها مصداق این عنوان الهی بوده است، افزود: لذا پیامبر (ع) مسیر سیاست و زعامت آینده را رقم می‌زند و تمام آنچه که می‌گوید، با این نگاه، جلوه‌ای دیگر می‌یابد.

حجت‌الاسلام زمانی با اشاره به حدیث از پیامبر(ص)  تصریح کرد: پیامبر (ع) برای علی(ع) در پیوند با امّت، جایگاه پدر  را رقم می‌زند و می‌فرماید:  حقّ علی بن ابی طالب در این امّت، مثل حقّ پدر است بر فرزندش.
وی ادامه داد: پیامبر (ع) از علی (ع) با عناوین «سیّد عرب»، «سیّد مسلمانان»، «سیّد دنیا و آخرت»، «وزیر»، «وصی» ، «خلیفه»،«حجت خدا» ، «رازدار» یاد می‌کند که با توجّه به معنای سیادت این عناوین، نکات بسیاری دارند.

تعریف از امام علی در کلام پیامبر(ص)

امام جمعه شلمزار با بیان اینکه حضرت رسول همیشه در همه حالت از حضرت علی(ع) تعریف می‌کردند و این تعریف در کلام ایشان پیدا بود، اظهار کرد: تعبیرهایی چون «حزب او حزب خداست»، « علی از من است و من از علی هستم» و «گوشت او گوشت من و خون او خون من است»، از جمله تعاریف از حضرت علی(ع) هستند.

وی با بیان اینکه علی با حق و حق با علی است، علی با قرآن و قرآن با علی است، گفت: اطاعت از حضرت علی(ع) اطاعت از خدا، رسول، حق و قرآن است، و اوست که در سیاست و زعامت، محور و در امواج خروشان فتنه‌ها کشتی نجات است، که پیامبر خدا فرمود:  مَثَل علی در این امّت، چون کعبه است.

وی در پایان گفت: همه ما به ویژه زمامداران باید زندگی سیاسی و رفتارهای اداری اجتماعی آن حضرت را مطالعه و اجرا کنیم تا جامعه از طعم شیرین امید و عدالت برخوردار شود.

انتهای پیام

captcha