تازه‌های نشر قرآنی/ انتشار کتاب‌های پژوهش‌محور و کاربردی
کد خبر: 3818533
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
گزارش تازه‌های نشر در نیمه نخست خرداد؛

تازه‌های نشر قرآنی/ انتشار کتاب‌های پژوهش‌محور و کاربردی

گروه ادب ــ کتاب‌هایی همچون «دین به چه درد می‌خورد»، «دیالوگ دراماتیک درباره خداوند»، «در منظوم» و «اسلام و موسیقی» از مهم‌ترین عناوین تازه‌های نشر در حوزه قرآن طی نیمه نخست خرداد است.

تازه‌های نشر قرآنی/ انتشار کتاب‌های پژوهش‌محور و کاربردیبه گزارش خبرنگار ایکنا، در نیمه نخست خردادماه کتاب‌های مهمی در حوزه دینی و قرآنی منتشر شده که اغلب آن‌ها پژوهش‌محور و کاربردی است و اطلاع علاقه‌مندان این حوزه می‌تواند آن‌ها را در دستیابی به کتاب‌های مورد نظر یاری رساند. در میان تازه‌های نشر می‌توان به عناوینی مانند «کاربست مشاوره و روان درمانی وجودی»، «دین به چه درد می‌خورد»، «شرق‌شناسی هالیوود»، «بامداد فلوجه»، «طلبه انقلابی»، «اسلام و موسیقی»، «غناء»، «در منظوم» و «آرای اخلاقی ملاصدرا» اشاره کرد که در ادامه تازه‌های نشر معرفی شده است.

کاربست مشاوره و روان‌درمانی وجودی

این کتاب نوشته امی وان دورزن و ترجمه مریم وصف آرا، نعیمه نیک عمل و مالک علیرضایی است که نشر اندیشه احسان آن را چاپ کرده است. در مقدمه کتاب آمده است: در دیدگاه وجودی، مرگ و سرنوشت انسان بعد از آن کمتر صحبت شده است. این در حالی است که باور به جهان آخرت یکی از اصول ادیان ابراهیمی به ویژه اسلام است. از کل آیات قرآن، ۱۴۰۰ آیه به زندگی انسان پس از مرگ اختصاص یافته است. باور به جهان آخرت مانند هر باور دیگری، کارکرد‌های متعددی برای انسان دارد. تغییر نوع نگاه انسان به زندگی و اهداف آن، معنادار و هدفمند شدن زندگی، احساس امنیت و آرامش روانی، تمایل به انجام رفتار‌های مثبت و پرهیز از رفتار‌های منفی و ایجاد سلامتی در افراد جامعه و به تبع آن در جامعه از جمله این کارکرد‌ها است.

دین به چه درد می‌خورد؟!

کتاب «دین به چه درد می‌خورد؟!» تالیف سید مهدی شجاعی به تازگی به همت انتشارات نیستان منتشر شده است. شجاعی در تازه‌ترین اثر خود با عنوان «دین به چه درد می‌خورد؟!» دست به تلفیقی زیبا از این دو تجربه سترگ زده است و اثری خلق کرده که نه داستان است و نه متنی عارفانه. بلکه با درون مایه‌ای از طنزی ملایم و البته با استفاده از عناصر زبانی ساده به دنبال بازخوانی استفهامی از چالش‌های دین‌داری در عصر مدرن است. نویسنده برای این موضوع کتاب خود را با روش اثبات معکوس شروع می‌کند و با برشمردن برخی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی ساختار‌های زیستی در جامعه دین‌مدار و قدم به قدم جلو آمدن و نفی کردن گزاره‌های ساده استنتاج شده از این موضوع، درباره کارکرد‌های واقعی دین‌مداری در زندگی اجتماعی به صحبت پرداخته است.

شجاعی که پیش از این در قالب داستان و نیز متون روایی در این زمینه صحبت کرده است، در این اثر به ساخت و بافت تازه‌ای از متن دست پیدا کرده که حاصل آن ایجاد متنی است که نه سنگینی متون تخصصی و علمی را برای مخاطب خود به همراه دارد و نه همانند یک متن داستانی است که امکان ارتباط هر مخاطبی با آن مهیا نیست. متن روایی - استنتاجی این کتاب ابزاری است برای ارتباط توده‌های وسیع مردم علاقه‌مند به خوانش متنی درباره یکی از مهم‌ترین موضوعات جاری در زندگی شخصی و اجتماعی آن‌ها و البته در این میان نویسنده هنر این را داشته است تا در خلق این متن زبان و شیوه روایتی را به کار ببندد که همه‌ خوان باشد.

شرق‌شناسی هالیوود

کتاب «شرق‌شناسی هالیوود» تحلیل روایت پسااستعماری مسلمانان در سینمای هالیوود است که مجید سلیمانی ساسانی آن را به نگارش درآورده و نشر سوره مهر چاپ کرده است. در مقدمه آمده است: جهان روایت‌ها منقطع از جهان انسانی نیست. روایت‌ها و انسان‌ها در رابطه‌ای دیالکتیکی با یکدیگر معنا را می‌سازند و ساختار‌های معنایی و روایی را تعیین می‌کنند. از وجهی باید گفت که ساختار‌های روایتی نه از قبل موجود بوده‌اند و نه از منظری دیگر، صرفاً ساخته انسان هستند. با این حال، آن‌ها اتفاقی نیستند و در ساختار‌هایی از معنا در حال تجربه و تغییر بوده و به زندگی انسان‌ها معنا می‌بخشند.

دیالوگ دراماتیک در قرآن کریم

کتاب «دیالوگ دراماتیک در قرآن کریم» نوشته ساغر منشی است که نشر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات چاپ کرده است. در مقدمه می‌خوانیم: شاید قدرت نهفته در دیالوگ است که آن را به یکی از پررنگ‌ترین شیوه‌های بیانی قرآن کریم بدل کرده است. در این کتاب مقدس، استفاده از کلام مستقیم، بیش از سایر روش‌ها به چشم می‌خورد؛ کلام مستقیمی که در بسیاری موارد از قالب یک‌سویه خارج شده و شکلی رفت و برگشتی به خود گرفته است. این کتاب به تحلیل آیات سوره‌های قرآن با رویکردی گفتمانی می‌پردازد، تا با ارائه چارچوبی دقیق و جامع برای دیالوگ به مثابه گفتمان، کلیه تعاملات گفتاری قرآن کریم را مقایسه، تحلیل و طبقه‌بندی کند.

تا خداوند معراج‌ها

کتاب «تا خداوند معراج‌ها» واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌هاست که زهرا عبداله آن را به نگارش درآورده و نشر پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات آن را چاپ کرده است. در معرفی این کتاب می‌خوانیم؛ روایت معراج پیامبر اکرم(ص) طی قرون متمادی در فرهنگ روایی مکتوب از زوایای گوناگون ادبی، فلسفی و عرفانی واکاوی شده است. این واقعه همچنین، منشأ پیدایش برخی از فاخرترین آثار هنر اسلامی شامل نسخ مصور معراج‌نامه یا تک رقعه‌های متعدد بوده است. مطالعه دقیق و شناخت ظرایف این آثار، مستلزم درک مؤلفه‌های ماهوی معراج با توجه به روایات معراج انبیای پیشین و حتی روایات سفر‌های فرادنیوی در اساطیر است. کتاب حاضر با تبیین این مؤلفه‌ها در قالب مفاهیم، مصادیقشان را در روایت معراج پیامبر(ص) شناسایی و سپس بازتاب آن‌ها را در نگاره‌های معراج مشخص کرده است.

بامداد فلوجه

کتاب «بامداد فلوجه» نوشته والتر دین مایرز، نویسنده آمریکایی است که ماجرای یک سرباز آمریکایی را روایت می‌کند. این سرباز، در جریان حمله آمریکا به عراق برای جنگ به این کشور فرستاده شد. سرباز آمریکایی در سفر به فلوجه، از نزدیک جنایات آمریکا را به چشم می‌بیند. نهایتاً او به این نتیجه می‌رسد که چنین جنگی بی‌فایده بوده است. در پایان کتاب می‌نویسد: «اگر فرزندی داشته باشم هیچگاه داستان جنگ عراق را برایش تعریف نمی‌کنم.» سیدعبدالحمید میرحسینی عضو هیئت علمی گروه زبان انگلیسی دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا(س) کار ترجمه این کتاب را انجام داده و انتشارات سروش چاپ کرده است.

اسطوره، ادبیات و هنر

کتاب «اسطوره، ادبیات و هنر» نوشته ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق است که نشر چشمه آن را چاپ کرده است. اسطوره، ادبیات و هنر پیوندی تنگانگ با یکدیگر دارند و می‌توان اسطوره را ژانری ادبی یا هنری پنداشت. اسطوره در درازنای فرهنگ، در هر سرزمین و در ناخودآگاه جمعی هر قومی ریشه دوانده و چه بسا از اقلیمی به اقلیمی دیگر رخنه کرده است. اسطوره بهره‌مند از اندیشه، خیال، نماد و تصویرسازی‌های درونی است و نیک پیداست که ذات ادبیات و هنر نیز چنین است. اسطوره ژانری بیان‌رشته‌ای است که گستره پهناوری از حماسه، تراژدی و ادبیات نمایشی، شعر، نگارگری و تندیس‌گری را در روزگاران گذشته دربرمی‌گرفته و در روزگار کنونی هم در سینما بسی تأثیرگذار و نافذ بوده است. این کتاب به سه بخش تقسیم شده است: بخش نخست دربردارنده گفتارهایی، چون اسطوره و اسطوره‌شناسی، چشم‌انداز‌های نقد اسطوره‌شناختی، افسانه اسطوره، تبیین معانی افسانه و اسطوره و تفاوت آن‌هاست. بخش دوم شامل مباحثی فراگیرتر در پیوند اسطوره و هنر است. نخست ابعاد گوناگون رابطه درونی اسطوره‌شناختی هنر به عنوان شاخصی برای تحلیل آثار هنری با بن‌مایه‌های اساطیری کاویده شده است.

دُر منظوم

کتاب تفسیر منظوم قرآن کریم با عنوان «در منظوم» به قلم حجت الاسلام والمسلمین قادر فاضلی و به همت نشر مهاجر منتشر شده است. این تفسیر شامل ۶۰ هزار بیت است و در ۱۰ جلد منتشر خواهد شد و اکنون سه جلد آن آماده شده است. این تفسیر جامع بوده و آیات عرفانی در آن پررنگ‌تر است. در عصر حاضر دو موضوع عرفان و سیاست خودنمایی می‌کند و در این تفسیر نیز به بحث روز هم پرداخته شده است.

جلد ۲۶ دانشنامه جهان اسلام

بیست و ششمین جلد دانشنامه جهان اسلام حاوی بخش پایانی مقالات حرف «س» و بخشی از مقالات حرف «ش» از مدخل «سینما» تا «شرقاوی، عبدالله» با سر ویراستاری غلامعلی حداد عادل، مشارکت اعضای علمی بنیاد دایرة‌المعارف اسلامی و همراهی جمع کثیری از استادان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه که به همت نشر دایرةالمعارف منتشر شده است. تعداد مقالات منتشر شده در این جلد، ۳۰۲ مطلب است که ذیل ۲۵۴ مدخل اصلی و ۴۸ مدخل فرعی تدوین شده و ۸۶ مدخل در این مجلد، ارجاعی‌اند. از مجموع مقالات منتشر شده، ۳۰۱ مقاله تألیفی و ۱ مقاله ترجمه و تلخیص از دیگر دایرةالمعارف‌هاست.
میانگین تعداد کلمات مقالات در جلد بیست و ششم دانشنامه جهان اسلام، ۱۹۶۴ کلمه و مجموع کلمات آن بالغ بر ۵۹۳ هزار است. علاوه بر محققان ایرانی مقیم و غیر مقیم، پژوهشگرانی از کشور‌های تایوان، پاکستان، چین، لبنان، مصر و هند تألیف مقالات این مجلد را بر عهده داشته‏‌اند.

اسلام و موسیقی

کتاب «اسلام و موسیقی» با مقدمه و بازنویسی محمد آسیابانی به همت نشر آنیما چاپ شده است. در مقدمه آن می‌خوانیم: شریعت سنگلجی با یک واسطه (اسدالله خرقانی) شاگرد شیخ هادی نجم‌آبادی مشهور به معلم مشروطیت – به شمار می‌رفت. بسیاری از پژوهشگران او را ادامه‌دهنده پروژه‌ای معرفی می‌کنند که شیخ هادی نجم‌آبادی آن را آغاز کرده بود و مهم‌ترین مسئله در پروژه شیخ هادی نجم‌آبادی زدودن خرافات از دین و اصرار بر تأکید دین بر عقلانیت است. شریعت در نوع نگاه خود به موسیقی هم مسئله عقلانیت و کارکرد‌های موسیقی را مدنظر قرار داده است.

جامه پیامبر

کتاب «جامه پیامبر» نوشته حجت‌الاسلام مهدی مسائلی به همت گروه سنت‌های حوزوی و آداب طلبگی مرکز پژوهش‌های جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است. این کتاب در چهار فصل، ابعاد گوناگون لباس روحانیت را مورد بررسی قرار می‌دهد. فصل اول این کتاب عنوان «درباره لباس روحانیت» دارد و در دو بخش مسائل بیرونی لباس روحانیت را مورد توجه قرار داده است. بخش اول این فصل به توضیح کلیاتی همچون: «روحانی کیست؟ وظیفه‌اش چیست؟» «اهمیت لباس»، «زمان تلبس و عمامه‌گذاری» و «جایگاه لباس در مسؤولیت‌های حوزوی» اختصاص دارد. بخش دوم نیز امتیازات و محدودیت‌های لباس روحانیت را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این قسمت نه مورد از امتیازات لباس روحانیت و چهار مورد از محدودیت‌های لباس روحانیت ذکر شده است.

فصل دوم به توصیف دقیق اجزاء و خصوصیات لباس روحانیت اختصاص دارد. در این فصل ضمن توصیف اجزاء لباس روحانیت بعضی از مسائل پیرامونی آن‌ها نیز ذکر شده است. فصل سوم نیز به آداب و مسئولیت‌های لباس روحانیت اختصاص دارد. در این فصل ابتدا در دو بخش به تفصیل آداب ظاهری و وظایف اخلاقی یک روحانی بیان می‌شود، و سپس مسئولیت‌های حقوقی یک روحانی می‌پردازد.

فصل چهارم کتاب به شبهات لباس روحانیت پاسخ می‌دهد. تمرکز شبهات این فصل بیشتر بر اساس شبهات کسانی است که تحت تأثیر شبهات دشمنان دین واقع شده‌اند و یا با مشاهده بعضی آسیب‌ها و انحرافات، آن را به پای اصل لباس روحانیت گذاشته و از این جهت با این لباس به مخالفت برخاسته‌اند. در مجموع «جامه پیام‌بر» تلاش می‌کند اطلاعات مورد نیاز طلاب جوان و دیگر اقشار مردم درباره لباس روحانیت را تأمین کند.

سیاست‌های فرهنگی در آئینه وصیت‌نامه امام خمینی(ره)

کتاب «سیاست‌های فرهنگی در آئینه وصیت‌نامه امام خمینی(ره)» به همت شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد. در مقدمه کتاب سیاست‌های فرهنگی در آئینه وصیت‌نامه امام خمینی(ره) چنین آمده است: آنچه از وصیت نامه حضرت امام خمینی(ره) استخراج شده این است که ایشان به مبادی معرفتی فرهنگی و منابع انسانی حوزه فرهنگ توجه ویژه دارند و این حوزه‌ای است که باید با نگاه تربیتی به آن توجه کرد.

حجت الاسلام حاج سید جوادی در تشریح پژوهش انجام شده در شورای تخصصی حوزوی با عنوان «سیاست‌های فرهنگی بر اساس وصیت‌نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی(ره)» گفت: در سال ۱۳۸۷ مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در نوزدهمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) تذکری به مسئولین و مردم دادند که وصیت‌نامه امام خمینی(ره) راهنمای عمل موقتی و مقطعی نبوده و کماکان نشانه راهی برای همه است و درخواست کردند مسئولان این وصیت‌نامه را بازخوانی کرده و به آن توجه کنند.

طلبه انقلابی

کتاب «طلبه انقلابی» در قطع رقعی و به کوشش سعید هلالیان به همت انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شده است. در این نوشتار به ترسیم سیمای طلبه انقلابی، ضرورت انقلابی بودن طلبه، ویژگی‌های طلبه انقلابی در ساحت بینشی و انگیزشی و رفتاری، راه‌های رسیدن به آن‌ها و نیز آسیب‌ها و شبهات متوجه طلاب انقلابی پرداخته می‌شود.

بچه‌های خوب، زندگی خوب

کتاب «بچه‌های خوب، زندگی خوب»، با طرح ۵۲ پرسش از پیامبر خوبی‌ها برای کودکان و نوجوانان، به همت انتشارات قدر ولایت منتشر شده است. کتاب «سنن النبی (ص)» علامه طباطبایی، سیره زندگی شخصی و اجتماعی پیامبر اعظم (ص) را به زیبایی ترسیم و بیان می‌کند. علی شعیبی با استفاده از این کتاب، با روش پرسش از پیامبر اکرم، ۵۲ شیوه و روش زندگی آن حضرت را به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان تألیف کرده است. این پرسش‌ها در چهار حوزه زندگی یعنی ارتباط با خدا، ارتباط با خویش، ارتباط با دیگران و ارتباط با طبیعت تنظیم و ارائه شده است. تصویرگری این کتاب به عهده فاطمه رحمانی بوده که تلاش کرده است تا تصاویر مأنوس با مخاطبان کتاب و به شیوه آن‌ها باشد.

از عدن تا تبعید

کتاب «از عدن تا تبعید» با موضوع تاریخ حماسی قوم عهد عتیق تألیف دیوید رال با ترجمه اصغر رستگار به همت نشر چشمه منتشر شده است. چاپ اول کتاب حاضر، که در سال ۲۰۰۲ با عنوان عهد گمشده منتشر شد و به سرعت به فروش رفت، جنجالی در محافل دانشگاهی برانگیخت و واکنش‌ها موافق و مخالف گسترده‌ای در میان محققان این رشته داشت. مؤلف در پیش گفتار خود توضیحاتی در این زمینه داده است: «کتابی که در دست دارید قصه‌ای است مبتنی بر روایات عهد عتیق، منتها قصه‌ای که در متن یک زمان شناسی درست قرار گرفته است. برای محافل دانشگاهی نوشته نشده. این کتاب اساس تاریخ روایی قومی‌ است که خدای قدرت جویی را می‌پرستید با نام‌های عدیده، و ما امروز او را با نام یهوه یا یهوه می‌شناسیم. داستان این قوم از محلی به نام عدن در هزاره ششم قبل از میلاد شروع و به ویرانی اورشلیم توسط بابلیان قرن ششم قبل از میلاد ختم می‌شود.

داستانی است فوق العاده غنی، متنوع و پیچیده، چندان که آن را «حماسه حماسه ها» و «کتاب کتاب‌ها» خوانده‌اند، اما ما این قصه را به زبانی ساده و سرراست نوشته‌ایم.

غناء

انتشارات انقلاب اسلامی کتاب «غناء» را که متن درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب است در موضوع غناء و موسیقی منتشر کرد. این کتاب دربردارنده ۷۵ جلسه درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) در موضوع غناء و موسیقی است که در سال تحصیلی ۸۷- ۸۸ حوزه برگزار شده است.
به‌گونه‌ای می‌توان این کتاب را جامع‌ترین کتاب در این موضوع و با این سطح علمی دانست. از اختصاصات این کتاب، بررسی تمام روایات مربوط به بحث غناء و موسیقی و رقص است. طلاب و دانشجویان و عموم علاقه‌مندان به فقه اسلامی می‌توانند از مباحث علمی این اثر فاخر بهره‌مند شوند.

تصحیح جدیدی از «سیرالملوک»

کتاب «سیر الملوک» یا «سیاست‌نامه» اثر وزیر مشهور و پرآوازه سلجوقی، خواجه نظام الملک طوسی، است که تجارب خود را به زبان فارسی در موضوع کشورداری مکتوب کرده است. سیرالملوک در موضوع خود و در میان سیاست‌نامه‌ها بی‌همتاست و در زبان فارسی همانندی ندارد. سبک نگارش کتاب ساده و روشن و خالی از تصنع و تکلف است و از شاهکار‌های زبان فارسی به‌شمار می‌آید. محتوای این کتاب نیز به فره ایزدی، سیاست‌مداری و محافظه‌کاری به عنوان راهکار و تدبیر امور باور دارد. نظام‌الملک نگارش کتاب را به فرمان ملکشاه سلجوقی آغاز کرد و در دورهٔ سلطنت محمد بن ملکشاه (۴۹۲–۵۱۱) به پایان رسانید.

قطعه‌های گوناگون کتاب که از منابع مختلف گردآوری شده، شامل اندرز‌های نویسنده، منقولات از قرآن و احادیث و گفته‌های مشاهیر و حکایت‌هایی دربارهٔ شاهان و وزیران و امیران است. خواجه نظام‌الملک طوسی در این کتاب با اطلاع از شیوه گذشتگان در کشورداری و با استفاده از تجربه سی ساله خود در وزارت، تصحیح و تأسیس مجموعۀ دوایر حکومتی را پیشنهاد می‌کند و گاه و بی‌گاه در ضمن طرح اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران قرن پنجم، از پدید آمدن گروه‌های مخالف و نوع فعالیت آن‌ها سخن می‌گوید.

همه آنچه در تأیید شیوه کار و مواجهه با مخالفان نقل می‌کند روایات تاریخی محض نیست، با این همه بخش مربوط به اسماعیلیه، پیوسته، مورد توجه محققان بوده است. سیرالملوک به سبب ارزش‌های منحصر به فردی که به بعضی از آن‌ها اشاره شد، برای نخستین بار، در سال ۱۸۹۱ م، به همت شارل شفر، محقق برجسته فرانسوی، تصحیح و به نام «سیاست‌نامه» ترجمه و چاپ شده است. این تصحیح از نسخ متأخر بوده که غالباً دستخوش تصرف نسخه‌نویسان قرار گرفته است.

بستان الناظرین

کتاب «بستان الناظرین فی معرفة ائمة الهادین» تألیف محمدیوسف ناجی شامل چهل حدیثی است که نویسنده انتخاب و شرح کرده و ضمن آن سعی کرده است به مسائل گوناگونی که به تشیع و اعتقادات صحیح او مربوط می‌شود، بپردازد. در واقع، کتاب بستان الناظرین را می‌توان اثری در معرفی شیعه و ویژگی‌های آن دانست. این اثر که در سال ۱۱۱۹ - ۱۱۲۰ نوشته شده و مجموعاً در ۳۱۰ فریم یعنی ۶۱۶ صفحه سامان یافته، دارای خطی بسیار زیباست. در ابتدای کتاب، از این اثر با عنوان «اربعین، موسوم به بستان النظارین فی معرفة أئمة‌الهادین در تعریف ائمه طاهرین» یاد شده و روش مؤلف آن است که متن حدیث را به ترتیب یک تا چهلم می‌آورد و ترجمه می‌کند و سپس به بیان نکاتی که می‌توان از آن برداشت کرد می‌پردازد. در این ضمن گاه ده‌ها حدیث دیگر ضمن شرح حدیث اصلی آورده می‌شود.

جعفریان این اثر را به جهت دیدگاه‌های تازه و شرح‌های نوی که درباره برخی مسائل داده است، برخی نکات تاریخی مربوط به روزگار مؤلف، اشعار بیشمار و قابل توجه از جهت حفظ ادبیات عامه مذهبی، و فهرست بلند منابع و مآخذی که در این کتاب از آن‌ها نقل شده است، حائز اهمیت و باارزش می‌داند.
متن کامل این مقاله در شماره ۱۷۳ مجله آینه پژوهش به چاپ رسیده است.

آرای اخلاقی ملاصدرا

کتاب «آرای اخلاقی ملاصدرا» اثر سیدعبدالرحیم حسینی به همت انتشارات «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی» چاپ و روانه بازار کتاب شده است. حکمت متعالیه در پرتو تمهیدات الهی، عقلانی و سلوکی برای نیل به موهبت کمال قدسی و روش نگرش معرفتی به نظام احسن آفرینش، مقصد غائی حکمت را تربیت و کمال اخلاقی انسان می‌داند و اساس حیات معقول و زندگی الهی را رشد فضیلت‌های رفتاری و درونی عنوان می‌کند، مکتب صدرائی قوانین اخلاقی را از روزنه یافته‌های برهانی و تجربه معنوی متمایز از فیلسوفان پیش از خود واکاوی کرده، خاستگاه تکوین ملکات و محاسن فضائل را تهذیب ظاهر، تطهیر دل، تنویر قلب دانسته و حاصل این موهبت را گذر از خویشتن و استمداد از سرچشمه قدسی نور وحی می‌بیند و معتقد است خیر حاکم بر ارزش‌های اخلاقی علاوه بر عدالت، از عناصری، چون حق، زیبایی، استمرار و مصلحت شکل می‌گیرد و انسان رهرو سعادت، نیازمند کرامت، حکمت، حریّت، بندگی و قرب به حق، عقلانیّت، سلوک الهی در ساحت عمل؛ نگاه قدسی‏ به قوانین اخلاقی و تبعیت از نوامیس شریعت است.

دشمن شدید

کتاب «دشمن شدید»، دومین دفتر از مجموعه این کتاب است که به کوشش حجت الاسلام مهدی طائب و به همت نشر شهید کاظمی روانه بازار نشر شده است. این اثر با پژوهشی عمیق در دشمن‌شناسی تاریخی به پرسش‌های این‌چنینی با رویکرد تاریخ بصیرت‌افزا و رصد جریان حق و باطل پاسخ می‌دهد.
این کتاب در ادامه یهود‌شناسی دفتر اول به واکاوی حوادث پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و نقش یهود در تحریف اسلام را نمایان می‌کند. در ادامه نویسنده به چالش‌های حضرت علی (ع) در حکومتش و نقش یهود در انتقال قدرت‌ها پرداخته و با استنادات محکم تاریخی به اثبات این موضوع می‌پردازد.

آخر شهید می‌شوی

کتاب «آخر شهید می‌شوی» شرحی بر داستان زندگی شهید صادق عدالت‌اکبری است که به همت انتشارات روایت فتح منتشر شد و حسین شرفخانلو فرزند شهید شرفخانلو آن را به نگارش درآورده است. شهید صادق عدالت اکبری از جمله شهدای مدافع حرم است که دوست و همرزم شهید مدافع حرم حامد جوانی است و انتشارات روایت فتح پیش از این کتابی با عنوان «شبیه خودش» در وصف زندگی شهید جوانی منتشر کرده است.

انتهای پیام

captcha