گرسنه می مانیم اگر بخواهیم کارمند خوبی باشی
کد خبر: 3819530
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۸

گرسنه می مانیم اگر بخواهیم کارمند خوبی باشی

اقتصاد بیشتر از آن که به اعداد و ارقام ارتباط داشته باشد، به عواملی پیچیده ای گرایش دارد که در بافت عدم قطعیت شکل می گیرند.

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: نمی توان خیلی از موضوعات را به درستی پیش بینی کرد. این که در کشوری با اقتصادی پویا همچون ژاپن زندگی کنیم خیلی خوب است. حداقل تکلیف روشنی با وضعیت موجود داریم و می دانیم تا چند سال آینده موضوع عجیبی صنعت و اقتصاد کشور را درگیر نمی کند. در این سرزمین اگر کارمند خوبی باشیم، می توانیم برای حداقل یک نسل برنامه ریزی مالی خودمان را بر اساس حقوق دریافتی مان بچینیم. اما واقعیت این است که ما نه در ژاپن زندگی می کنیم و نه هیچ جای دیگری که دوست دارید باقی عمرتان را در آنجا سپری کنید. ما در قلب خاورمیانه یعنی ایران زندگی می کنیم. کشوری که با وجود اصالت و بزرگی اش، همیشه درگیر نوسانات بزرگ تاریخی و سیاسی بوده است. به همین دلیل امکان دارد شرایط اقتصادی آن طور که می خواهیم پیش نرود. پس باید یاد بگیرم چطور در این شرایط پرخروش، بر موج نوسانات اقتصادی سوار شویم. واقعیت این است که بدون پول، ما از تمام آزادی هایی که دوست داریم داشته باشیم محروم می شویم. برای داشتن پول بیشتر در شرایط ابهام آمیز، باید یاد بگیریم چطور در روند افزایش تورم، کسب درآمد کنیم. هدف از تمام آموزش هایی اقتصادی این است که چطور شغل و کسب و کار خودتان را بر تورم سوار کنید و سرمایه گذاری و معاملات چند جانبه ابزارهایی هستند که می توانید برای رسیدن به این مقصود از آنها استفاده کنید. با این حال قصه ما از زمانی به سرانجام خوبی می رسد که وارد عمیق ترین زوایای دنیای اقتصاد شویم. چیزی که اقتصاد را شکل می دهد اعداد و ارقام نیستند، انسان ها و شرایطی هستند که در آن به سر می برند و انسان ها بنا به ماهیت روانی خاصی که دارند، متغیر، جالب و غیر قابل پیش بینی هستند. موضوع کلیدی این یادداشت، یادگیری بستری است که وقایع گذشته دور انسانها را روایت می کند؛یعنی تاریخ. یادگیری بستری که وقایع جاری و معاصر انسانهای تاثیر گذار را روایت می کند؛ یعنی سیاست. در عین حال، محور اصلی شما هستید. به عمیق ترین و پیچیده ترین زوایای روحی خود وارد شوید و آن را درک کنید. تنها به این شکل می توانید اقتصاد را بفهمید.

حرف آخر: اقتصاددان چه کسی است؟ جان مینارد کینز می گوید: او هنرمند، گوشه گیر، مورخ، فیلسوف و روانشناس است. آمار و ریاضی را می داند و گاهی هم در قامت یک سیاست مدار گام برمی دارد.

حامد هدائی_دبیر گروه بازار سرمایه(بورس، بانک و بیمه)

 

captcha