افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی دارد
کد خبر: 3820880
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۵

افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی دارد

گروه بین‌الملل ــ نمایشگاه خوشنویسی نستعلیق و صنایع دستی ایران با عنوان «عید فطر» به همت رایزنی ایران در مانیل در کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین افتتاح شد.

به گزارش ایکنا از فیلیپین؛ به ابتکار رایزنی فرهنگی و با همکاری کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین و مشارکت سفارت اندونزی در مانیل روز دوشنبه، 27 خردادماه نمایشگاه و کارگاه هنر خوشنویسی نستعلیق و صنایع دستی ایران با عنوان «عید فطر» در سالن اجتماعات کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین واقع در منطقه تاریخی «اینترامورس» مانیل افتتاح شد و این نمایشگاه تا دهم تیرماه سال جاری به مدت 15 روز ادامه دارد.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه محمد تنهایی، سفیر ایران در مانیل، محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین، ریکو پابلئو(Rico S. Pableo)، معاون اجرایی کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین، خانم «آن ماری لوییز»، معاون بین‌الملل این کمیسیون، تندیس تقوی، مسئول انجمن خوشنویسان مانیل و معاون انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین، زینب هاویر، دبیر این انجمن، «آرگوس ّبوانا» دبیر دوم ارتباطات و رسانه‌ای سفارت اندونزی، لوره آبایا (lore ABAya)، عضو فعال جنبش کاتولیکی فوکولاره شعبه فیلیپین و هیئت همراه، اعضای انجمن دوستی ایران و فیلیپین هنرجویان کلاس خوشنویسی رایزنی فرهنگی و علاقه مندان به فرهنگ و هنر اسلامی و ایرانی حضور داشتند.

در این مراسم تابلوی خوشنویسی شعری از بیدل دهلوی با عنوان «زندگی لیلی است مجنونانه باید زیستن» تندیس تقوی، هنرمند ایرانی مقیم مانیل به پاس خدمات ارزنده ریکو پابلئو(Rico S. Pableo)، معاون اجرایی کمیسیون فرهنگ و هنر فیلیپین با هدف تقویت تعاملات فرهنگی دو کشور با حضور محمد تنهایی، سفیر و محمد جعفری ملک، رایزن فرهنگی ایران در مانیل به این مقام فیلیپینی اهدا شد.

افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی دارداهدای تابلوی خوشنویسی تندیس تقوی به معاون اجرایی کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین

بنابراین گزارش؛ معاون اجرایی کمیسیون فرهنگ و هنر فیلیپین طی سخنانی در افتتاحیه نمایشگاه عید فطر، برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی را بسیار مهم تلقی کرد و آن را بیانگر همکاری‌های فرهنگی و هنری  میان دو کشور و اقدامی در راستای گفتگوی میان ادیان الهی دانست.

نمایشگاهی یادآور روزه‌داری مسلمانان

ریکو پابلئو اظهار کرد: این نمایشگاه با عنوان «عید فطر» یادآور روزه‌داری برادران و خواهران مسلمان و اطاعت از خداوندی است که مسلمانان او را «الله» می‌نامند. مسلمانان و مسیحیان هر دو معتقد به وجود خدا بوده و خود را ملزم به پرستش خالق می‌دانند.

پابلئو در ادامه زیبایی موجود در خوشنویسی اسلامی را انعکاسی از زیبایی و عظمت خداوند دانست و تصریح کرد: کارهای هنری برادران و خواهران مسلمان در واقع نشان‌دهنده ایمان آن‌ها به اسلام و خدایی است که او را الله می‌نامند و این مسئله در آثار هنری مسلمانان ایران و اندونزی دیده می‌شود.

افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی دارد

وی با اشاره به خوشنویسی شعر سعدی «به چه کار آیدت آن دل که به جانان نسپاری» در یکی از تابلوهای به نمایش درآمده، گفت: این شعر مرا تحت تأثیر قرار داد و بی نهایت توجهم را جلب کرد.

خوشنویسی؛ هنر ارتباط با خداوند

این مقام فیلیپینی تأکید کرد: این شعر به زیبایی این مفهوم را می‌رساند که دلی که متعلق به خدا نباشد و حضور خدا در آن نباشد به هیچ کار در دنیا نمی‌آید و این نشان می‌دهد هنر خوشنویسی ایرانی، هنر ارتباط با خداوند است و رنگ خدایی دارد.

محمد تنهایی، سفیر ایران در فیلیپین نیز در ادامه سخنرانی کرد و ضمن تشکر از برگزارکنندگان نمایشگاه، آثار هنری تندیس تقوی را حرکتی در راستای سهیم‌شدن زیبایی‌های فرهنگی ایران با دیگر کشورها دانست و گفت: برخی فرهنگ را کم اهمیت جلوه می‌دهند در حالیکه بسیار مهم و توجه به آن امری ضروری است و بسیاری از کشورهایی که در امر اقتصاد، سیاست و دیپلماسی پیشرو هستند، باید به فرهنگ نیز توجه خاصی داشته باشند.

وی افزود: فرهنگ یک مشخصه است، فرهنگ مادر انسانیت و آزادی است، فرهنگ برای رسیدن به اهداف مهم است و از آن جایی که می‌توانیم از طریق فرهنگ‌ها با هم ارتباط برقرار کنیم، می‌توان اذعان داشت، فرهنگ یک جوهره انسانی است.

افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی داردمحمد تنهایی، سفیر ایران در فیلیپین در حال سخنرانی در مراسم

سفیر کشورمان در مانیل تأکید کرد: ما همه این مفاهیم را از زمان انقلاب اسلامی ایران آموختیم و یاد گرفته‌ایم که توجه خاصی به فرهنگ و هنر معطوف کنیم و از وراء آن به سیاست، اقتصاد و دیپلماسی بنگریم.

اجرای موسیقی منطقه مسلمان‌نشین فیلیپین

اجرای موسیقی سنتی «پانگالای» وابسته به دانشکده موسیقی دانشگاه «یو – پی»( دانشگاه دولتی فیلیپین) و قطعاتی از موسیقی سنتی فیلیپین متعلق به ناحیه مسلمان‌نشین جنوب فیلیپین با استفاده از سازهای سِنجی و کوبه‌ای ویژه مسلمانان جنوب این کشور از دیگر بخش‌های برنامه بود که مورد توجه قرار گرفت.

سخنران بعدی «آرگوس بوانا»، مسئول روابط عمومی و امور رسانه‌ای سفارت اندونزی در فیلیپین بود که بیانات خویش را همراه با پخش فیلمی از چگونگی فرهنگ مردم مسلمان اندونزی ایراد کرد و ضمن تشکر از کمیسیون ملی فرهنگ و هنر فیلیپین، رایزنی فرهنگی و سفیر جمهوری اسلامی ایران برای همکاری و شرکت در این برنامه مشترک گفت: این افتخار بزرگی برای من است که از زندگی اسلامی مردم اندونزی سخن بگویم. اشتراکات زیادی میان فرهنگ و سنت‌های مردم فیلیپین و اندونزی وجود دارد و در موسیقی سنتی فیلیپین که لحظاتی پیش توسط گروه موسیقی سنتی این کشور اجرا شد، تشابهاتی در نوع پوشش و اجرای الحان وجود داشت.

افتتاح نمایشگاه «عید فطر» در مانیل/ مقام فیلیپینی: خوشنویسی ایرانی رنگ خدایی داردبخشی از نمایشگاه عید فطر در مانیل

خانم «زینب هاویر»، دبیر انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین نیز در ادامه سخنرانی و تأکید کرد: فرهنگ امروزه به مجموعه‌ای از اقدامات کلی جامعه در زمینه‌های رفتاری، هنرها، عقاید، مؤسسات و همه آن چه اطلاق می‌شود که توسط انسان به وجود آمده و بیان‌کننده مشخصه یک جامعه و جمعیت آن جامعه است و می‌توان آن را مجموعه‌ای از عقاید مشترک، دیدگاه‌ها، ارزش‌ها و الگوهای رفتاری گروه یا سازمان‌ها نامید.

پویایی فرهنگ اسلامی

دبیر انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین با اشاره به کتابی که توسط یونسکو با عنوان «جنبه‌های مختلف فرهنگ اسلامی» به چاپ رسیده است، گفت: فرهنگ اسلامی فرهنگی زنده است و در قرون وسطی نفوذ تمدن اسلامی در سراسر جهان احساس شد، از مردم دریای چین گرفته تا سواحل اقیانوس آرام در آفریقا و کسانی که به اسلام روی آوردند، این تمدن را احساس کردند و فرهنگی را پذیرفتند که ویژگی خاص خود را داشت.

گفتنی است؛ در این برنامه دو تابلوی «حلیه»(خوشنویسی‌هایی در مدح و توصیف پیامبر(ص)) و همچنین تابلوی شعری در مدح پیامبر(ص) که توسط یک شاعر اهل سنت سروده شده و تندیس تقوی بانوی شیعه و هنرمند ایرانی آن را به اثری هنری تبدیل کرده است، بسیار مورد توجه نماینده سفارت اندونزی قرار گرفت.

انتهای پیام

captcha