قدرت سیستم دفاع سایبری ایران در مقابل حملات آمریکایی‌ها بالاست
کد خبر: 3821859
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به ایکنا:

قدرت سیستم دفاع سایبری ایران در مقابل حملات آمریکایی‌ها بالاست

گروه سیاسی ــ موسوی در نشست خبری در پاسخ به سؤال ایکنا درباره ادعای رسانه‌های آمريكايی مبنی بر حمله سايبری به سيستم‌های دفاعی و سامانه موشكی ايران بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی اظهار کرد: قدرت سیستم دفاع سایبری ایران در مقابل این حملات زیاد است و بعید می‌دانم اثرگذاری زیادی داشته باشد، اما اگر این اعتراف رسمی باشد، نشان می‌دهد آنها برخلاف حقوق بین‌الملل، علیه یک دولت مستقل مرتکب اشتباه و خلاف شده‌اند که قابل پیگیری است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه، صبح امروز، دوشنبه سوم تیرماه، در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران با اشاره به سالگرد ترور رهبر معظم انقلاب در سال 1360 و همچنین ترور شهید آیت‌الله بهشتی اظهار کرد: به رغم فشارها و لفاظی‌ها، دیپلماسی ادامه دارد و رفت‌وآمدهای دیپلماتیک و ابتکارات در این زمینه، چه از سوی جمهوری اسلامی ایران و چه از سوی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای کاهش تنش در منطقه ادامه دارد.

وی ادامه داد: ما هم از کاهش تنش در منطقه استقبال می‌کنیم و به دنبال افزایش تنش در منطقه نیستیم اما سایر کشورها را به ریشه این تنش‌ها ارجاع می‌دهیم که همان بدعهدی‌ها و فشارهای اقتصادی است که به ملت ایران تحمیل شده است.

موسوی در پاسخ به پرسشی درباره تجاوز پهپاد جاسوسی آمریکا به منطقه و اقدامات حقوقی ایران علیه آمریکا در این زمینه بیان کرد: ما علی‌رغم اقدامات سیاسی و دیپلماتیک انجام شده و ضمن محکوم کردن این اقدام، سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در ایران و همچنین کاردار امارات متحده عربی در تهران را به عنوان کشوری که این پهپاد متجاوز از خاک آنان پرواز کرده به وزارت خارجه احضار کردیم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: در کنار آن، اقدامات حقوقی برای اعتراض به این اقدام تجاوزکارانه انجام دادیم و مهم‌ترین آن ارسال نامه‌ اعتراضی به  شورای امنیت سازمان ملل متحد از طریق دفتر نمایندگی کشور در نیویورک بود و امیدواریم با شواهد و مدارکی که وجود دارد، متجاوزان و کسانی‌که به دنبال تبلیغات منفی هستند بفهمند که کار اشتباه و خطرناکی کردند.

موسوی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا، درباره ادعای رسانه‌های امريكايی مبنی بر حمله سايبری به سيستم‌های دفاعی و سامانه موشكی ايران بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی اظهار کرد: من اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم و برخی از منابع آمریکایی اعلام کردند که چنین اقدامی انجام شده است. اما به هر حال قدرت سیستم دفاع سایبری ما در مقابل این حملات زیاد است و بعید می‌دانم آنها بتوانند اثرگذاری زیاد داشته باشند اما صرف این اعتراف و اعلام این موضع، اگر رسمی باشد، نشان می‌دهد آنها برخلاف حقوق بین‌الملل، علیه یک دولت مستقل مرتکب اشتباه و خلاف شده‌اند و اقدام به عملیات سایبری کرده‌اند و در جای خود قابل پیگیری است و این اعتراف می‌تواند مبنای اقدامات حقوقی ما هم باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا ایران می‌تواند برجام را با چین و روسیه ادامه دهد؟ اظهار کرد: ما در حال حاضر به برجام متعهد هستیم و اقداماتی که انجام داده‌ایم در قالب برجام است اما حیات و ممات برجام به عنوان یک توافق چند جانبه بین‌المللی بستگی به اجرای تعهدات توسط همه طرف‌ها دارد.

وی ادامه داد: با خروج غیرقانونی آمریکا، کشورهای باقی‌مانده، هم در کلام و هم در بیانیه‌ها و دیدارها متعهد شده بودند که نگذارند این دستاورد از بین برود، اما متأسفانه غیر از اندک تقلایی که برخی دوستان انجام دادند، بقیه شرکای ما در برجام اراده لازم را نداشتند تا برجام را حفظ کنند و جمهوری اسلامی ایران علی رغم میل خود مجبور شد براساس مکانیزم برجام عکس‌العمل نشان دهد و برخی تعهدات خود را کاهش دهد.

موسوی بیان کرد: سخنان اخیر روس‌ها هم در قالب تعهداتی است که داشته‌اند. ما خیلی منتظر اروپایی‌ها نمی‌مانیم و با کشورهای دوست، از جمله روسیه در حال رایزنی هستیم که برخی راهکارهای تجاری، مالی و بانکی را با آنها تنظیم کنیم که برخی اجرایی شده و برخی هنوز اجرا نشده است.

وی درباره سفر معاون وزیر امور خارجه انگلیس به تهران و سخنان وی بعد از بازگشت به انگلیس مبنی بر دست داشتن ایران در انفجارهای بندر فجیره اظهار کرد: ما این شیوه انگلیسی‌ها را تأیید نمی‌کنیم و آن را غیرسازنده می‌دانیم. ایشان برای آشنایی با مواضع جمهوری اسلامی ایران به کشور ما سفر و با برخی مقامات از جمله دکتر عراقچی دیدار داشتند و طرفبن هم مواضع خود را بیان کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: ما حرف‌های ایشان را پس از رفتن از ایران نمی‌پسندیم و سازنده نمی‌دانیم و معتقدیم خود آنان با توجه به اینکه بحران‌های داخلی دارند و گرفتار بحران بی‌سابقه برگزیت هستند و حمایت اروپایی‌ها را تا حدودی از دست داده‌اند، بنابراین ترجیح می‌دهند به میزان بیشتری به آمریکایی‌ها نزدیک شوند.

موسوی درباره مذاکره با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران مدت‌هاست که اعلام کرده آماده مذاکره و گفت‌وگو با این کشورهاست و این را در راستای منافع همه این کشورها و کشورهای فرامنطقه‌ای می‌داند. ما حتی پیشنهاد تشکیل مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای را ارائه دادیم. جمهوری اسلامی ایران با آغوش باز آماده است با این برادران گفت‌وگو کند و اکنون آنها هستند که باید تصمیم بگیرند چه باید بکنند.

وی درباره ادامه بازداشت یکی از دیپلمات‌های ایران به نام اسدی بیان کرد: قطعاً ما به هیچ کشوری و به ویژه اروپا بدهکار نیستیم. پرونده‌ آقای اسدی از پرونده‌های پیچیده‌ای است که در دستور کار وزارت خارجه و سایر نهادهای ذی‌ربط قرار دارد و به صورت جدی هم در حال پیگیری است. وکلای ایشان هم پیگیر موضوع هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران هم حق خود برای مقابله به مثل را محفوظ می‌داند اما باید دانست که این پرونده دارای سیری است که در حال انجام است و امیدواریم در نهایت به نفع ایشان ختم شده و بی‌گناهی آقای اسدی که برای ما محرز است برای آنها هم ثابت شود.

موسوی درباره نازنین زاغری گفت: خانم زاغری را تبعه ایران می‌دانیم و معتقدیم جرم ایشان امنیتی است و در حال گذراندن محکومیت خود هستند. معتقدیم شانتاژهای انگلیسی‌ها در این زمینه به پرونده ایشان کمکی نخواهد کرد و هرگونه مزاحمت برای سفارت ایران در لندن را نمی‌پذیریم چراکه خلاف قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی است.

وی درباره برگزاری کنفرانس اقتصادی معامله قرن در منامه اظهار کرد: برگزاری چنین کنفرانسی در یک کشور اسلامی که باعث تشتت در جهان اسلام و باعث فراموشی آرمان فلسطین یا فروش قدس شریف شود شرم‌آور است. ما معتقدیم به حراج گذاشتن آرمان فلسطین در قبال پول، قطعا راه به جایی نخواهد برد و ما این اقدام را محکوم می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره نزدیک بودن پایان مهلت ایران به اروپایی‌ها و اعلام آنها مبنی بر اینکه اینستکس به زودی اجرایی می‌شود اظهار کرد: ما صراحتا حق و حقوق خود را اعلام کرده‌ایم و معتقدیم باید بین حقوق و تکالیف ما در برجام تعادل برقرار باشد. اما اگر قرار باشد اینستکس، چیزی صوری باشد قطعا ما را راضی نخواهد کرد.

موسوی درباره غرامت یک میلیارد پوندی انگلیس به ایران بابت خسارت به بانک ملت گفت: دادگاه‌های انگلیس رای به نفع طرف ایرانی دادند و امیدواریم آنها هرچه زودتر به این وظیفه خود عمل کنند.

وی درباره اقدامات اقتصادی وزارت خارجه گفت: وزارت خارجه متولی فعالیت اقتصادی نیست و معاونت اقتصادی وزارت‌خانه با هدف هماهنگی دستگاه‌های اقتصادی در خارج از کشور تشکیل شده است. لذا وزارت خارجه در حال کمک به دستگاه‌ها و همچنین نهادهای اقتصادی خصوصی است که در خارج از کشور فعالیت می‌کنند اما نباید از وزارت خارجه توقع کار اجرایی داشت اما وظیفه خود به عنوان تسهیل کننده را با قدرت ادامه می‌‌دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سخنان وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه هدف از سفر به عربستان ایجاد ائتلاف علیه ایران است اظهار کرد: این ائتلاف‌سازی چیز جدیدی نیست اما این ائتلاف‌ها شکننده بوده و شکست خورده است. جمهوری اسلامی ایران کشور مقتدری است و جایگاه خوبی در منطقه و در جهان دارد و آنها هم با ائتلاف‌سازی راه به جایی نخواهند برد.

موسوی درباره روایت‌های متعددی که در مورد سفر شینزو آبه به ایران وجود دارد و اینکه آیا او بسته‌ پیشنهادی ارائه داده، اظهار کرد: سفر آقای آبه را فارغ از حواشی آن، یک سفر تاریخی در روابط دو جانبه با ژاپن تلقی می‌کنیم چراکه بعد از چهل سال یک مقام ارشد ژاپنی به ایران آمد. ایشان پیام کتبی نداشتند اما پیام شفاهی داشتند. جمهوری اسلامی ایران خم قبل از سفر ایشان اعلام کرد که از این سفر استقبال می‌کنیم و شنونده حرف‌های آنان خواهیم بود. آنها بیشتر به دنبال کاهش تنش در منطقه خلیج فارس بودند چراکه در اقتصاد دنیا نقش مهمی دارد اما پیام ویژه‌ای غیر از حرف‌هایی که رسانه‌ای شد را نداشتند.

وی درباره ادعای ترامپ مبنی بر اینکه ده دقیقه قبل از حمله به ایران دستور توقف آن را داده است، گفت: آنچه برای ما مهم است تجاوزی است که پهپاد آمریکایی به حریم جمهوری اسلامی ایران کرده که پاسخ قاطعی هم دریافت کرد. ما آمادگی خود را همیشه حفظ کرده‌ایم. آنچه هم که مقام معظم رهبری فرمودند که جنگ نمی‌شود و مذاکره نمی‌کنیم به این معنی نیست که ما آمادگی نداشته باشیم بلکه جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه خواهان جنگ نیست اما آمادگی خود را حفظ کرده است و سرنگونی این پهپاد نشان‌دهنده همین موضوع است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان در آینده گفت: جمهوری اسلامی ایران در سازوکارهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای مختلفی عضویت دارد چراکه به کار دسته‌جمعی به ویژه با کشورهایی که با آنها همسو هستیم اعتقاد داریم و کشورهای دیگر هم می‌توانند از این فرصت به نفع منافع خود استفاده کنند.

موسوی درباره اسنادی که ایران بابت سقوط پهپاد آمریکایی ارائه کرده است گفت: اسنادی که ایران ارائه کرده، اسنادی متقن است. تشکیکی که برخی کشورها می‌کنند، در اصل تجاوز خللی ایجاد نمی‌کند. رادارهای ما ورود غیرقانونی را ثبت کرده‌اند و لذا این اسناد می‌تواند ثابت کند جمهوری اسلامی ایران، اینکار را با دقت انجام داده است.

وی درباره اخباری مبنی بر ایجاد خط تماس اضطراری میان ناوگان پنجم دریایی آمریکا و نیروی دریایی سپاه پاسداران، اظهار کرد: سیگنال‌های رادیویی بین همه کشتی‌ها در آبراه‌های بین‌المللی وجود دارد اما بنده نمی‌توانم تأیید کنم که چنین خط ویژه‌ای ایجاد شده باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر هفته پیش مشاور رئیس جمهور فرانسه به تهران گفت: ایشان در ایران دیدارهایی داشتند که دیدارهای خوبی بود. این دیدار در چارچوب مسائل منطقه و برجام بود و دو طرف، نقطه‌نظرهای خود را بیان کردند.

موسوی درباره پیشنهاد برخی کشورها در مورد تبادلات مالی با ایران اظهار کرد: ما در چارچوب روابط دو جانبه با روس‌ها، در حال انجام اقداماتی هستیم اما این نافی تعهدات کشورهای اروپایی و به ویژه کشورهای عضو برجام نیست.

وی درباره سفر عباس عراقچی به سوئیس و اینکه آیا قرار است تحولی در روابط ایران با کانادا رخ دهد؟ اظهار کرد: دغدغه دولت ما و همچنین دولت کانادا باید توجه به منافع شهروندان دو کشور ساکن در آن کشورها باشد اما تا این لحظه تحول ویژه‌ای در روابط ایران و کانادا حاصل نشده است.

انتهای پیام

captcha