مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ تشریح طرح جامع تابستانی شبکه قرآن
کد خبر: 3822400
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ تشریح طرح جامع تابستانی شبکه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ «تشریح طرح جامع تابستانی شبکه قرآن و معارف سیما» عنوان یکی از اخبار مهم صفحات معارفی رسانه‌ها در روز جاری است.

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز سه‌شنبه چهارم تیرماه اخبار متعددی منتشر کرده‌اند که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

فارس

صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، امروز فقط تعداد سه خبر منتشر کرده است. در بخشی از خبری با عنوان «زائران اربعین، ارز دولتی می‌گیرند، اما میزان و قیمتش معلوم نیست» آمده است: چهارمین جلسه کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین صبح امروز سه‌‌شنبه ۴ تیرماه با حضور حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین و حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین در محل بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد. ذوالفقاری اظهار کرد: امیدواریم بزرگترین مدال ما در روز قیامت مدال خادمی امام حسین(ع) باشد، لذا بنا داریم اجازه ندهیم رنگی غیر از رنگ الهی در اربعین نفوذ کند و مانع مطرح شدن اسم و عناوین نهادها و دستگاه‌ها می‌شویم تا بحث افراد کنار گذاشته شود.
وی با بیان اینکه اعلام شده است تا تابلوی نهادها و سازمان‌ها در مراسم اربعین کنار گذاشته شود، تصریح کرد: متأسفانه با خودستایی و سازمان ستایی در راهپیمایی اربعین، اجر و پاداش خدمت‌ها به هدر می‌رود. ذوالفقاری با بیان اینکه ستاد اربعین ستاد مجموعه کشور است که ترکیبی از دستگاه‌های دولتی، نهادهای مردمی و موکب‌داران است، گفت: افرادی که در این مسیر هستند، تماماً بی‌نام و نشان در حال خدمت‌رسانی هستند. تمام اقدامات دیگر نهادها و کمیته‌های ستاد اربعین به مثابه یک بستر است که میوه و نتیجه آن در کمیته فرهنگی و آموزشی حاصل می‌شود، لذا باید در این راستا تمام دستگاه‌ها، این حوزه را تقویت کنند.
دو خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «فرمان قاطع خدا برای هنگام مواجهه با دشمن/ خصوصیات شهید از نظر پیامبر(ص)» و «تلاوت ترتیل صفحه 68 قرآن باصدای حامد ولیزاده+صوت و متن آیات» هستند.

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم نیز در روز جاری تا ساعت 17 تعداد هفت خبر قرآنی و معارفی منتشر کرده است. در خبری با عنوان «حمایت‌ تبعیض‌آمیز از موسسات قرآنی ممنوع» آمده است: روز گذشته معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر حمایت 18 میلیاردی از برخی موسسات قرآنی را منتشر کرد؛ حمایتی که در راستای کمک‌رسانی به فعالیت‌های قرآنی 888 مؤسسه قرآنی دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته بود؛ در حالی که چند ساعت پیش از آن، خبری از تعطیلی یکی از موسسات قرآنی (زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی) به‌دلیل مشکلات اقتصادی و عدم حمایت‌های مالی نهادهای قرآنی در خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که این دو خبر با یکدیگر منافات داشت؛ یکی از آنها به‌خاطر مشکلات مالی تعطیل و 888 موسسه دیگر از حمایت مالی یک وزراتخانه برخوردار شده‌‌‌اند.
هزاران موسسه مردمی قرآن و عترت در کشور ایران وجود دارد. موسساتی که در چهل سال انقلاب نقش بسزایی در توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور داشته‌اند و با وجود تمام بحران‌های اقتصادی، همچنان پیگیر اجرای طرح‌های ملی و بین‌المللی قرآنی در کشور هستند. نهادها و دستگاه‌های بالادستی و تصمیم‌گیر نیز همواره به دنبال رفع مشکلات معیشتی این موسسات بودند و سعی کرده‌اند از بروز هرگونه شکاف تبعیض‌آمیزی جلوگیری کنند، امّا با اختلافات اخیری که برای موسسات (سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد) افتاده است، خواسته یا ناخواسته این نگاه تبعیض‌آمیز برای موسسات قرآنی به وجود آمده است. شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور باید علاوه‌ بر تلاش برای دسترسی همه موسسات قرآنی از حمایت‌های مالی صندوق توسعه فرهنگ قرآنی، به‌دنبال رفع هرگونه تبعیض باشند؛ خواه این موسسات زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی باشند، خواه وزارت ارشاد. در هر صورت باید این نگاه ایجاد شود که همه آن‌ها می‌توانند کنار یکدیگر از حمایت‌های مالی استفاده کنند.
شش خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «نهج‌البلاغه| ارزش رفع غم و گرفتاری از مردم»، «زمینه استحاله فرهنگی آندلس چه بود؟»، «شیوه نوحه‌خوانی «سلیم موذن‌زاده اردبیلی» ‌ثبت ملی شد»، «ملاقاتی میان هیدگر و فلاطوری نمونه‌ای از سختی تبادل فرهنگی»، «حجاب دستورالعملی برای ارتقای بُعد روحانی افراد است» و «شعرخوانی یوسفعلی میرشکاک در برنامه قرار+فیلم» هستند.

ایرنا

سه خبر صفحه معارف خبرگزاری ایرنا در روز جاری شامل «جشنواره‌های دهه کرامت به لحاظ کمی و کیفی ارتقا یافته است»، «اقدامات ضدبشری آمریکا علیه ایران محدود به بعد از انقلاب نیست» و «زندگی زمینی و راز آسمانی؛ نگاهی به جایگاه دین در دوران مدرن» هستند.

میزان

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان، امروز تا این ساعت هیچ خبری منتشر نکرده است.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران در روز جاری پنج خبر منتشر کرده است. در خبری با عنوان «ویژه برنامه‌های حرم عبدالعظیم(ع) در ایام جشن‌های دهه کرامت» آمده است: عباس سلیمی، معاون فرهنگی و امور زائران آستان در مورد ویژه برنامه‌های دهه کرامت اظهار کرد: برنامه‌های آستان از روز چهارشنبه(۱۲ تیرماه) و همزمان با شب ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) ا به طور رسمی آغاز و تا یکشنبه(۲۳ تیرماه) یعنی شام ولادت امام رضا(ع) ادامه خواهد داشت. در روز چهارشنبه برنامه سخنرانی ویژه بانوان توسط کارشناس مذهبی و در شب ولادت آن حضرت نیز برنامه‌ای با حضور قاریان اهل بیت(ع) و سخنرانی حجت‌الاسلام ماندگاری بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء برگزار می‌شود. معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ادامه داد: روز یکشنبه(۱۶ تیرماه) کرسی تلاوت قرآن کریم ویژه بانوان در حرم مطهر برگزار و روز دوشنبه که مصادف با روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه است، مراسمی ویژه با عنوان اهتزاز پرچم گنبد امامزادگان حضرت حمزه(ع) و حضرت طاهر(ع) در ساعت ۱۹ برگزار می‌شود. این مراسم بزرگداشت امامزادگان شامل تلاوت قرآن کریم و زیارتنامه، ذکر اشعار و سخنرانی و مدیحه‌سرایی محسن طاهری بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء است. روز سه‌شنبه(۱۸ تیرماه) که روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی الکاظم(ع) است، مراسم ویژه‌ای توسط هیأت خردسالان و قرآن آموزان خواهیم داشت و بعد از برگزاری مراسم دعای توسل، مراسم بزرگداشت آن حضرت شامل تلاوت قرآن کریم و زیارتنامه، ذکر اشعار و سخنرانی بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء خواهد بود.
چهار خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «هیچ‌کس نمی‌تواند قبله اول مسلمانان را معامله کند»، «احتمال لغو ویزای اربعین، پرداخت ارز در داخل»، «کتابی درباره معراج منتشر شد» و «جاذبه‌های رفتاری اهل بیت(ع) در فرازهایی از زیارت جامعه کبیره» هستند.

مهر

صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر نیز امروز اساساً به روز نشده و آخرین خبر این صفحه مربوط به روز گذشته است.

ایبنا

صفه دین خبرگزاری کتاب ایران در روز جاری سه خبر منتشر کرده است. در خبری با عنوان «شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای «مبین» منصوب شدند» آمده است: سید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین را منصوب کرد. طی این احکام سید محمدجواد شوشتری به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری و عیسی علیزاده، ابوالقاسم رئیسی و علیرضا تابش به عنوان اعضای شورای سیاست‏گذاری جشنواره فیلم‌ ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین منصوب شدند. همچنین جواد نصیری به عنوان عضو شورای سیاست‌گذاری و دبیر نخستین جشنواره فیلم ۱۱۴ ثانیه‌ای مبین از سوی رئیس جهاد دانشگاهی منصوب شد.

یادآور می‌شود؛ سبک زندگی، آموزه‌های اخلاقی، قصص قرآنی، ایثار و شهادت، سیمای پیامبر(ص)، نیکی به پدر و مادر، صله رحم، نماز و واجبات الهی، آثار و برکات نیکی در زندگی مردم، کسب روزی حلال، انفاق، جهاد، پوشش و عفاف، توجه به محیط زیست و آسیب‌های اجتماعی موضوعاتی است که برای این جشنواره پیش‌بینی شده است. تمامی آثار ارسال شده در این جشنواره روی صفحه اینستاگرام مبین مدیا https://www.instagram.com/mobin.media و یا mobin.media@ و نیز کانال آپارات این جشنواره به نشانی https://www.aparat.com/mobinmedia قابل مشاهده خواهد بود. علاقه‌مندان برای مطالعه فراخوان و ثبت نام و ارسال اثر باید به نشانیmobinmedia.com مراجعه کنند.

دو خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «آموزه‌های دینی به عنوان شاخص بومی توسعه استفاده شود» و «آنچه در کربلا گذشت به روایت ابوالحسن شعرانی» هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان، امروز چهار خبر منتشر کرده است. در بخشی از خبری با عنوان «طرح جامع تابستانی شبکه قرآن و معارف سیما تشریح شد» آمده است: نشست خبری طرح جامع تابستانی شبکه قرآن و معارف سیما، با حضور حجت الاسلام و المسلمین محسن عرفاتی سرپرست این شبکه، امروز سه شنبه ۴ تیرماه برگزار شد. حجت‌الاسلام و المسلمین عرفاتی پیرامون طرح قرآنی ۱۴۵۳ گفت: طرح ۱۴۵۳ در حوزه انس با قرآن بزرگترین طرح ملی است که با همکاری معاونت صدا و معاونت استان‌ها و همچنین نهاد‌های مختلف اجرا می‌شود. برنامه بشارت ۱۴۵۳ شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ از شبکه قرآن با هدف پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و دانش آموزان و همچنین آموزش و تربیت ده میلیون حافظ قرآن کریم بر اساس منویات مقام معظم رهبری پخش می‌شود.
سرپرست شبکه قرآن و معارف سیما در خصوص برنامه‌های تابستانی این شبکه توضیح داد: برنامه «روزی بهتر» شنبه تا پنج‌شنبه ساعت ۹ صبح با محوریت خانواده و موضوعات بهداشت خانواده، طب سنتی، مسائل تربیتی، حجاب و عفاف و مسائل حقوقی پخش می‌شود. همچنین «یاد خدا» برنامه‌ای با موضوعات قرآنی و معارف اهل بیت(ع) و مهدویت است که شنبه تا پنج‌شنبه روی آنتن شبکه قرآن می‌رود. «نوگلان قرآنی» شامل نمایش عروسکی، کارتون و انیمیشن‌های معارفی، نماهنگ و آثار ارسالی مخاطبان و تلاوت قرآن است که روز‌های زوج ساعت ۱۷ از شبکه قرآن روی آنتن می‌رود. «ستاره‌ها» پیرامون آشنایی با زندگی قرآنی حفاظ جوان است که در مشاغل اجتماعی فعال هستند و روز‌های پنجشنبه و جمعه ساعت ۱۷ پخش خواهد شد. «اسرا» با اجرای سید وحید مرتضوی به مرحله نیمه نهایی مسابقه تقلیدی از تلاوت‌های قاریان جهان اسلام می‌پردازد و روز‌های فرد ساعت ۲۲ پخش می‌شود. پخش تلاوت‌های درخواستی را هم روز‌های زوج ساعت ۲۲ خواهیم داشت. همچنین آموزش آسان حفظ جزء سی قرآن کریم را در برنامه مدرسه حفظ قرآن کریم تدارک دیده ایم. در برنامه «شمسه» هم به آموزش صوت و لحن، روخوانی و روانخوانی، مفاهیم و حفظ سوره‌های قرآن کریم می‌پردازیم. «تمنا» هم عنوان جنگ مفرح دینی با موضوعات دینی قرآنی و مهدویت از اماکن مذهبی کشور است.
سه خبر دیگر این صفحه در روز جاری شامل «انتخاب پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران برای اولین بار»، «دلایل حضور جوانترین استاد دانشگاه در «عصر جدید»/ ماجرای دیدار پارکورکار حافظ قرآن با رهبر انقلاب چه بود؟» و «چه اعمالی کلید هر بدی است؟» هستند.
انتهای پیام

 

captcha