همایش «حج، منزلت زن و سبک زندگی» در مکه مکرمه برگزار شد
کد خبر: 3831846
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۷
با حضور سرپرست حجاج ایرانی؛

همایش «حج، منزلت زن و سبک زندگی» در مکه مکرمه برگزار شد

گروه جامعه ــ همایش حج، منزلت زن و سبک زندگی امروز ۱۱ مردادماه، با سخنرانی سرپرست حجاج ایرانی در مکه مکرمه برگزار شد.

همایش «حج، منزلت زن و سبک زندگی» در مکه مکرمه برگزار شدبه گزارش ایکنا، به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی حج؛ حجت‌الاسلام‌ والمسلمين سید عبدالفتاح نواب، سرپرست حجاج ایرانی امروز ۱۱ مردادماه، در جمع شركت‌كنندگان در همايش حج و منزلت زن و سبک زندگی که در مکه مکرمه برگزار شد، نگاه اسلام به زن را واقع‌بينانه توصیف کرد و افزود: تکلیف و مسئولیت‌های اجتماعی زن و مرد و اراده، اختیار و آزادی عمل برای هر دو یکسان دیده شده است.

وی با اشاره به آیات «كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ » و «لها مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ» گفت: خطاب قرآن عموما انسان است و دنبال جدا کردن زن و مرد نیست.

نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت تأثیر اجتماعی زنان را بیش از مردان بیان کرد و با اشاره به نقش حضرت هاجر، حضرت مریم و آسیه در حفظ پیامبران الهی که در آن دوران رقم خورد، گفت: حضرت خدیجه(س) هم در ارتباط با پیامبر(ص) و زندگی آن حضرت نقش بسیار مهمی ایفا کرد و در شکل گیری اسلام نقشی بی‌بدیل داشت.

نواب، نقش حضرت فاطمه زهرا(س) در عرصه‌های مختلف را برای بانوان الگو دانست و با بیان اینکه بانوان در سرزمین وحی نقش آفرین بودند نمونه هایی از آن را برشمرد و گفت: بانوان در کلیدی ترین مقاطع تاریخ اسلام و در حساس ترین زمان ها در صحنه حضور یافته و بهترین نقش را ایفا کردند.

وی افزود: حضرت زینب(س) که بیشترین غم را در وقایع عاشورا متحمل شد در شام و کوفه دشمن را متحیر کرد و وقتی از ایشان سوال شد: كَيْفَ رَأَيْتِ صُنْعَ الله بِأَخِيكِ وَأَهْلِ بَيْتِكِ؟ کار خدا را نسبت به برادرو اهل بیتت چگونه دیدى، حضرت زینب فرمود:«مَا رَأَيْتُ إِلَّا جَمِيلاً؛ من جز زیبایى چیزى ندیدم.«

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه فرازهایی از فرمایشات امام امت(رض) در مورد زن را بیان کرد و گفت: درحالی که در جهان اسلام برخی زنان را شهروند درجه دو محسوب می کنند امام امت با نگرش صحیح از اسلام، جایگاه بانوان را ترسیم کرد. امروز حضور بانوان ایرانی در صحنه‌های مختلف و تلاش برای تعالی اسلام مایه افتخار ماست.

وی با اشاره به اینکه امام راحل حج ابراهیمی را نیز به ما شناساند، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی گرایش جهان اسلام به مکه زیادتر شد به نحوی که در ایران اسلامی مردم برای حضور در سرزمین وحی برای 26 سال ثبت نام کرده‌اند که تا امروز 13 سال آن گذشته است.

نماینده ولی فقیه سپس برتری‌های زن نسبت به مرد را ازدیدگاه علامه طباطبایی(ره) بیان کرد و گفت: زن، انسان‌آفرین و از لطافت و ویژگی خاصی برخوردار است که اگر در اجتماع نباشد جامعه نمی تواند اداره شود.

وی همچنین نقش بانوان درعرصه های سیاسی، سازندگی، فرهنگی، دینی، نظارت عمومی و دفاع از کیان اسلام را یادآور شد و با بیان اینکه خداوند زن را به عنوان الگو انتخاب کرده است، گفت: زن مربی انسان است و امام امت فرمود از دامن زن مرد به معراج می رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به نحوه رفتار حضرت فاطمه(س) در زندگی مشترک با حضرت علی(ع) و تربیت فرزندان، تصریح کرد: اگر زن در زندگی به نحوی عمل کند که مرد بخاطر برآورده کردن خواسته های همسرش طاعت خدا را کنار نگذارد، ارزشمند است.

وی همچنین فرمایشات حضرت زهرا(س) در خصوص همسایگان و نیازمندان را یادآور شد و به ذکر نمونه‌هایی در خصوص جایگاه علمی، معرفتی و علمی آن حضرت پرداخت.

بنابر این گزارش، در این همایش که بانوانی فرهیخته از ایران، عراق، بحرین و پاکستان حضور داشتند خانم‌ها واسطی پور و زهرا بیدکی درباره هدف خلقت و نقش زن در جامعه و خانواده سخن گفته و تأکید کردند: ملاک در قرآن جنسیت نیست و خداوند در خلقت زن و مرد تفاوتی قائل نشده است.

انتهای پیام

captcha