اخبار معارفی رسانه‌ها/ تجلیل از ۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران
کد خبر: 3835032
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۸

اخبار معارفی رسانه‌ها/ تجلیل از ۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ از جمله مهم‌ترین رویدادهای معارفی امروز، 23 مردادماه می‌توان به برگزاری مراسم تجلیل از ۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران اشاره کرد.

به گزارش ایکنا؛ در کنار اخبار متعددی که طی امروز چهارشنبه، 23 مردادماه در صفحات معارفی خبرگزاری‌ها منتشر شد، می‌توان به خبر برگزاری مراسم تجلیل از ۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران به عنوان یکی از مهمترین این اخبار اشاره کرد.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز چهارشنبه، 23 مردادماه و تا ساعت 17 تعداد چهار خبر با عناوین «نهج‌البلاغه|پاداش کسی که دل مردم را شاد کند»، «ایده‌هایی کاربردی جهت ترویج و تکریم عید غدیر»، «عناصری که در مسابقات قابل سنجش نیستند/ واکنش استاد قرآن به تلاوت‌های اینستاگرامی» و «روابط‌عمومی اوقاف حلقه گمشده مسابقات سراسری قرآن! » را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها دو خبر از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند و دو خبر دیگر نیز در حوزه‌های مختلف معارفی انعکاس یافته‌اند.
این صفحه از خبرگزاری تسنیم طی امروز اقدام به انتشار خبری قرآنی با عنوان «عناصری که در مسابقات قابل سنجش نیستند/ واکنش استاد قرآن به تلاوت‌های اینستاگرامی» کرده که در گفت‌و‌گو با احمد ابوالقاسمی، قاری و داور بین‌المللی کشور منتشر شده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «احمد ابوالقاسمی، قاری و داور بین‌المللی کشور که در مرحله مقدماتی چهل‌ودومین دوره مسابقات سراسری قرآن سرپرستی بخش لحن هیات داوران رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ کل را برعهده دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از ویژگی‌های آیین‌نامه مسابقات قرآن گفت و در آخر نیز به آسیب‌های فعالیت مجازی قرآنیان اشاره کرد.
ابوالقاسمی در ابتدای صحبتش با اشاره به سبقه‌ تشکیل آیین‌نامه مسابقات قرآن، گفت: آیین‌نامه‌ای که پیش روی ما قرار دارد، حاصل ادوار گذشته مسابقات و سال‌ها تلاش اساتید، داوران و صاحب‌نظران عرصه‌ی تلاوت قرآن است و از نظر فنی واقعاً جامع است، امّا به هرحال مواردی در آیین‌نامه مسابقات وجود دارد که در آیین‌نامه جایگاهی ندارد، مانند، احساس و تأثیرگذاری معنوی که البته درباره مورد دوم، دو نمره در نظر گرفته شده اما به هرحال این‌ها مواردی نیست که بشود به‌طور کیفی آن‌ها را سنجید و نمی‌توان این‌ها را با اعداد و ارقام ریاضی محاسبه کرد».
فارس
تلاوت ترتیل صفحه 118 قرآن کریم توسط خلیل الحصری، قاری معروف مصری، آغازگر اخبار امروز صفحه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس است که طبق روال معمول این خبرگزاری بر روی خروجی منعکس شده است.
در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «جلسه آموزش مهارت‌های فنی تلاوت در مسابقات قرآن برگزار می‌شود»، «اسامی ۸ راه‌یافته به مرحله نهایی مسابقات سراسری اذان»، «هر هفته به مساجد آلمان حمله می‌شود/ شورای مسلمانان فراخوان تظاهرات داد»، «کتاب ایده‌هایی با شال سبز مدلی عملیاتی برای برنامه‌های غدیر» و «تلاوتی ماندگار از «مصطفی اسماعیل»/ آیاتی از سوره مبارکه ابراهیم+صوت» بر روی خروجی صفحه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس منتشر شده که اغلب نیز در حوزه قرآنی جای دارند.
این صفحه از خبرگزاری فارس نیز طی امروز خبری با عنوان «جلسه آموزش مهارت‌های فنی تلاوت در مسابقات قرآن برگزار می‌شود» را بر روی خروجی خود منعکس کرده که در رابطه با جلسه قرآن داود جعفری، مدرس قرآنی کشور بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «جلسه ویژه آموزش مهارت‌های فنی تلاوت در مسابقات قرآن کریم ویژه قاریان، حافظان و مرتلان قرآن کریم با همت مجمع قرآنی حسینیه صاحب‌الزمانی تهران برگزار می‌شود.
این برنامه یکشنبه هر هفته در جلسه قرآن داود جعفری برگزار می‌شود که قرار است در آن اساتید و داوران پیشکسوت قرآن کریم حضور پیدا کنند، همچنین این هفته اساتیدی چون علی‌اکبر حنیفی، معتز آقایی و محمد‌رضا ابوالقاسمی به تشریح نکات صوتی، لحنی، تجویدی و... براساس آیین‌نامه مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران می‌پردازند».
مهر
«کارگاه کتیبه‌نگاری قرآن به مناسبت ایام غدیرخم برگزار می‌شود»، «۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران تجلیل می‌شوند» و «مرحله مقدماتی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن به روی آنتن می‌رود»، عناوین سه خبر امروز صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت را تشکیل می‌دهند که هر سه خبر نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند.
یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه خبری با عنوان «۱۷ حافظ کل قرآن بیت‌الاحزان تهران تجلیل می‌شوند» است که مربوط به مراسم تکریم از ۱۷ حافظ کل قرآن کریم بیت‌الاحزان تهران بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «طی مراسمی در مسجد جابری تهران از ۱۷ حافظ کل قرآن کریم که طی یک سال اخیر در مدرسه حفظ قرآن حضرت ولیعصر(عج) تهران و شعبه مؤسسه قرآنی بیت الاحزان حضرت زهرا(س) در تهران موفق به حفظ قرآن شده‌اند، تجلیل می‌شود.
این مراسم عصر امروز چهارشنبه ۲۳ مرداد ماه از ساعت ۱۸ در مسجد جابری تهران برگزار می‌شود».
ایرنا
صفحه قرآن و معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد پنج خبر با عناوین «آیین بزرگداشت ارتحال آیت‌الله آصف محسنی در قم برگزار شد»، «مؤسسه مهد قرآن ۴ هزار حافظ کل تربیت کرده است»، ««انسان ۲۵۰ ساله» دیباچه‌ ورود به معارف ناب زندگی ائمه(ع)»، «واقعه غدیر در ۱۳۰ نقطه کشور بازسازی می‌شود» و «ظرفیت‌های وقف در کنار فناوری منبع اشتغال‌زایی است» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که تنها یکی از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد و مابقی اخبار نیز در دیگر حوزه‌های معارفی همچون عترت انعکاس یافته‌اند.
در بخش‌هایی از تنها خبر قرآنی امروز این صفحه که در رابطه با مؤسسه مهد قرآن انتشار یافته، آمده است: «مدیرعامل مؤسسه مهد قرآن کتاب آسمانی را نجات بخش زندگی انسان ها دانست و گفت: این موسسه تاکنون چهار هزار حافظ کل قرآن در رده های سنی مختلف تربیت کرده است.
سید‌محمود چاووشی روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا در گلپایگان افزود: این موسسه بعد از ۲۷ سال فعالیت در ۲۰ استان کشور ۱۴۵ شعبه و برای همه گروه های سنی زن و مرد اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برنامه های آموزش های قرآنی دارد.
وی اظهار کرد: در این دوران که انسان‌ها به پرتگاه در زمینه های اعتقادی و اخلاقی می رسند به خصوص در بین مسلمانان آموزه‌های قرآن است که می تواند خانواده و جامعه را به راه رستگاری رهنمود کند.
وی با اشاره به این که فعالیت های قرآنی در جمهوری اسلامی با تاکید حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب گسترش یافت، خاطرنشان کرد: این موسسه در راستای این که بتواند قشرهای مردم به ویژه نوجوانان و جوانان را به آموزه‌های قرآنی و انس با این کتاب آسمانی نزدیک کند فعالیت خود را در سال ۱۳۷۱ با برنامه ریزی دقیق و روش نوین در آموزش های حفظ و مفاهیم قرآنی در کشور آغاز کرده است».
باشگاه خبرنگاران جوان
«حدیث امام علی (ع) درباره تأثیر نماز انسان بر شیطان» و «کدام مسلمان همنشین کفار است؟ + فیلم»، عناوین دو خبر امروز صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران تا این ساعت را تشکیل می‌دهند که هیچ‌کدام از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم جای نداشته و هر دو خبر در دیگر حوزه‌های معارفی انعکاس یافته‌اند.
ایسنا
از پنج خبری که طی امروز و تا این لحظه بر روی خروجی صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «فعالیت ۴۴ موسسه قرآنی در کهگیلویه و بویراحمد» در حوزه تخصصی قرآنی جای دارد و چهار خبر دیگر این صفحه نیز در حوزه‌های مختلف معارفی منعکس شده‌اند.
در بخش‌هایی از تنها خبر قرآنی امروز این صفحه که در گفت‌و‌گو با رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد انعکاس یافته، آمده است: «رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت : ۴۴ موسسه قرآنی در این استان فعالیت دارند.
‌محسن شریعت نسب در گفت‌وگو با ایسنا افزود : ۱۴موسسه قرآنی زیرمجموعه اداره تبلیغات اسلامی استان است و ۳۰ موسسه قرآنی نیز زیرمجموعه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که در قالب اتحادیه ادغام شده که یک اتحادیه واحد است فعالیت می کنند .
وی اظهار کرد: ۱۰ تا از موسسات قرآنی غیرفعال در استان وجود دارد که به دنبال جذب اعتبارات برای رهن و اجاره ساختمان و راه‌اندازی دوباره این موسسات هستیم».
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب ایران نیز طی امروز و تا این ساعت دو خبر با عناوین «کتابی که یکی از پرمراجعه‌ترین رسائل در باب حج است» و «اساس بازگشت به قرآن احیاگری است/ زنده کردن جامعه عقب مانده» را بر روی خروجی خود قرار داده است که یک خبر از این اخبار در حوزه تخصصی قرآنی جای دارد و در بخش‌هایی از آن که در گفت‌و‌گو با محمد علی آذرشب منتشر شده، آمده است: «بازگشت به قرآن از جمله موضوعاتی است که احیاگران به ویژه در تاریخ معاصر بسیار مورد توجه قرار دادند و محور اصلی و شعار بزرگترین جریان‌های فکری و اصلاحی در طول تاریخ اسلام خاصه در سده اخیر قرار گرفته و جایگاه ویژه‌ای در علوم قرآنی و اندیشه اصلاحی یافته است. درواقع شخصیت‌هایی مانند سیدجمال الدین اسدآبادی، محمد عبده، اقبال لاهوری و سیدقطب با دید اصیل به قرآن نگاه کردند و دلیلشان این است که دعوت خداوند و پیامبر(ص) برای احیاء است. حال سؤال این است که احیاء چیست و چه مؤلفه‌هایی دارد؟ مفهوم بازگشت به قرآن چیست و چرا در قرن اخیر با این دید به قرآن نگاه شد؟ این‌ها پرسش‌هایی است که برای پاسخ به آنها با محمدعلی آذرشب، نویسنده و استاد دانشگاه به گفت‌وگو نشستیم.

محمدعلی آذرشب ارائه آثاری از جمله تاریخ ادبیات عرب از آغاز تا پایان صدر اسلام، تاریخ ادبیات عصر اموی، تاریخ ادبیات عصراندلس، کتاب‌های متعدد در زمینه توجیه ادبی، کتاب راهنمایی فرهنگی ویژه دانشجویان و ... را در کارنامه کاری خود دارد. او استاد دانشگاه تهران با بالاترین پایه، عضو کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشاور دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی است که درباره تقریب مذاهب اسلامی نیز کتاب های بسیاری نوشته است. آذرشب معتقد است که جامعه اسلامی در قرن اخیر دچار افول تمدنی شده و این افول تمدنی، نیاز به احیاگری جهان اسلام را به وجود آورد و همین امر موجب توجه به قرآن با دید احیاگری شد. حال این سؤال پیش می‌آید که احیاگری مستلزم چه چیزی است؟

این استاد دانشگاه به آیات کلام وحی استناد می‌کند و می‌گوید: طبق فرمایش خداوند در قرآن کریم، انسان‌ها احیاء می‌شوند اگر چنانچه این خصوصیات را داشته باشند، از جمله اینکه عزت داشته باشند چون عزت احیاگر است و ذلت باعث مرگ و میر می‌شود، عامل دیگر این است که باید گوش شنوا داشته باشد، معمولاً انسان‌ها گاهی می‌شنوند اما استماع ندارند، استماع یعنی با جان و دل به مطالب توجه کنند و آنچه مناسب و مفید است دریافت کنند و قرآن هم به این مسأله خیلی تأکید دارد که می‌فرماید اگر چنانچه انسان‌ها طاغوت‌زدایی نکنند قدرت شنوایی ندارند و مسأله طاغوت‌زدایی از مسائل بسیار مهمی است که مورد توجه احیاگران قرآن است. طاغوت‌زدایی یعنی هیچ الهی غیر از خدا نباید بپرستیم و این یک مفهوم جدید از توحید است».
میزان
««عصر‌های کریسکان»، روایتی از جنایات گروهک تروریسی کومله /اثر کیانوش گلزار در انتشارات سوره مهر»، عنوان تنها خبر امروز صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان را تشکیل می‌دهد که این خبر نیز خبر تخصصی حوزه قرآن کریم نبوده و در حوزه‌های دیگر منتشر شده است.
انتهای پیام

captcha