ابلاغ و تبلیغ غدیر؛ رأس وظایف هر دستگاه‌ فرهنگی
کد خبر: 3835606
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۷

ابلاغ و تبلیغ غدیر؛ رأس وظایف هر دستگاه‌ فرهنگی

گروه جامعه ــ عضو هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی غدیر با اشاره به تأکید پیامبر(ص) در خطبه غدیر درباره رساندن این پیام به دیگران، گفت: خطبه غدیر را باید چاپ و به دست تمام کسانی که این خطبه را نخوانده‌اند، برسانیم وگرنه روز قیامت شرمنده حضرت خواهیم بود.

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام سیدمصطفی میرلوحی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و عضو هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی غدیر در آستانه عید غدیر امروز شنبه 26 مرداد ماه میهمان برنامه افق رادیو قرآن بود.

وی که قرار بود در این برنامه به تشریح اقدامات بنیاد بین‌المللی غدیر بپردازد، سخنان خود را با آیه 67 سوره مائده که می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ؛ اى پيامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ كن و اگر نكنى پيامش را نرسانده‏ اى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مى دارد آرى خدا گروه كافران را هدايت نمى‌كند» آغاز کرد و گفت: این آیه به آیه «ابلاغ» یا آیه غدیر معروف است و مشهورترین آیه مربوط به عید غدیر است که در آن، خداوند به حضرت رسول(ص) فرمود ابلاغ کن آنچه را که به تو ابلاغ کردیم که اگر نگویی رسالتت را ادا نکرده‌ای.

حجت‌الاسلام میرلوحی با تأکید بر جایگاه والای نبوت حضرت رسول(ص) در عالم، گفت: هیچ حقیقتی در عالم از رسالت پیامبر(ص) بالاتر نیست و غدیر که در تعابیر ائمه(ع) عید الله اکبر دانسته شده، از نبوت ختمیه پیامبر جدا نیست، بلکه کمال آن است و تنها چیزی که به عنوان نعمت و منت عظمی در قرآن از آن یاد شده، نبوت پیامبر است و در این آیه خداوند خطاب به حضرت رسول(ص) می‌فرمایند مطلبی که باید بگویی، آن‌قدر مهم است که اگر آن را بیان نکنی، گویی رسالتت را انجام نداده‌ای.

وی اضافه کرد: در قرآن فقط یک موضوع هم‌تراز نبوت خاتم دانسته شده و آن هم مودت(ابراز محبت) ذی‌القربی است و ما هم وظیفه‌ای بالاتر از مودت و ابلاغ غدیر نداریم. به همین دلیل هم بود که آیت‌الله خزعلی پس از عمری فعالیت و مجاهدت در راه دین، بنیاد بین‌المللی غدیر را بنیان گذاشت.

ابلاغ و تبلیغ غدیر؛ رأس وظایف هر دستگاه‌ فرهنگی

این عضو هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی غدیر با تأکید بر اینکه در نظام اسلامی همه دستگاه‌ها موظف هستند در خصوص غدیر تبلیغ کنند، گفت: در رأس وظایف هر دستگاه‌ تبلیغی و فرهنگی ابلاغ و تبلیغ غدیر و ولایت امیرالمومنین قرار دارد، چرا که این ابلاغ یعنی ابلاغ و ترویج همه خوبی‌ها.

وی ادامه داد: غدیر یک حقیقت است که باید همه عرصه‌های سیاست، اقتصاد، خانواده و ... را در بر بگیرد و همه وظیفه دارند در مورد غدیر تلاش کنند. آیت‌الله خزعلی که عمرشان را برای دین مصرف کردند، بر همین اساس تصمیم گرفتند بنیادی ویژه غدیر تأسیس کنند و عنوان آن را بین‌المللی گذاشتند که امیدواریم زمینه‌های بین‌المللی شدن آن فراهم شود.

حجت‌‌الاسلام میرلوحی افزود: پس از درگذشت آیت‌الله خزعلی با توجه به اینکه ایشان علاقه داشتند آیت‌الله صدیقی امام جمعه موقت تهران مسئولیت بنیاد را بر عهده بگیرند، آیت‌الله صدیقی مسئول بنیاد شدند. البته بنیاد هیئت مدیره متشکل از جمعی از بزرگان هم دارد.

آیا تریبون‌داران به وظایف خود در قبال خطبه غدیر عمل کرده‌اند؟

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به سؤال مجری که پرسید چرا خطبه غدیر به خوبی به مردم معرفی نشده است؟ این سؤال را مطرح کرد که آیا تمام کسانی که تریبون دارند، در خصوص خطبه غدیر به وظایف خود عمل کرده‌اند؟ و افزود: خداوند پیامبر(ص) را بسیار دوست داشت و در قرآن بارها به جزء جزء وجود مبارک حضرت محمد(ص) سوگند یاد کرده‌اند، اما در این آیه (آیه 67 سوره مائده) اگر آنچه را به تو ابلاغ کردیم بیان نکنی رسالتت از بین می‌رود و گویی هیچ کاری نکرده‌ای؟ پس غدیر مطلب حیاتی و مهمی است.

این سخنران مذهبی در ادامه با اشاره به اینکه جبرئیل چند ماه قبل از وفات پیامبر بر ایشان نازل و فرمودند که شما هر آنچه باید را بیان کرده‌ای و فقط دو مطلب باقی مانده است، گفت: مسئله اول انجام حج عملی بود. در طول چند سال نحوه انجام حج در قرآن بیان شده بود، اما لازم بود مردم به صورت عملی انجام آن را ببینند، به همین دلیل به پیامبر که بعد از تشکیل حکومت اسلامی حج به جای نیاورده بودند، دستور آمد که به حج بروند و عملاً حج را انجام دهند. پس به تمام مسلمانان اعلام شد که پیامبر می‌خواهند حج را به جای بیاورند و هر کسی می‌خواهد با ایشان بیاید که از 120 تا 160 هزار نفر همراه پیامبر رفتند.

وی در ادامه به تشریح نحوه بیان خطبه غدیر از سوی حضرت رسول(ص) پرداخت و گفت: پیامبر خطاب به مردم گفتند که در این چند روز جبرئیل بارها بر من نازل شد و گفت در برابر جمعیت بگو «من کنت مولاه فهذا علی مولاه». اما علت اینکه در بیان مسئله جانشینی خود دست دست می‌کردم، این بود که می‌دانستم دسته‌ای از منافقان نسبت به علی(ع) بغض دارند و نمی‌توانند تحمل کنند که بعد از من علی جانشین من باشد.

میرلوحی افزود: پیامبر در صحرای عرفات، مسجد خیف و چند جای دیگر خطبه خواندند و کلیات مربوط به جانشینی خود را بیان کردند، اما صریحاً نگفتند که علی(ع) جانشین ایشان است، بلکه فرمودند که وفات من نزدیک است و من دو چیز گران‌بها بین شما به امانت می‌گذارم؛ یکی کتاب خدا و دیگری عترتم را و مادامی که به این دو تمسک کنید، هدایت می‌شوید و گمراه نمی‌شوید و این دو از هم جدا نمی‌شوند تا در کنارحوض کوثر به من ملحق شوند. مشخص بود که عترت ایشان علی(ع) است، اما جبرئیل در غدیر بر ایشان نازل شد و گفت که باید صریح و واضح بیان کنی که علی جانشین تو است.

وی ادامه داد: در آن زمان بنی امیه مدام مطرح می‌کرد که بنی‌هاشم برای اینکه قدرت را از آنها بگیرد، محمد را به عنوان پیامبر معرفی کرده و دین و قرآن را آورده است. یزید هم در آن مجلس در مقابل سر حضرت امام حسین(ع) همین مطلب را گفت که بنی‌هاشم از ما قدرت را گرفت و اکنون من انتقام بزرگان بنی‌امیه را گرفتم. پیامبر هم نگران بود که اگر علی(ع) را به عنوان جانشین معرفی کند، آنها بگویند که مانند سایر سران عرب به دنبال قدرت و جانشین کردن یکی از اطرافیان خود است. 36 نفر از منافقان هم قبل از حج پیمان بسته بودند که نگذارند پیامبر در این سفر علی(ع) را به جانشینی خود معرفی کند.

این عضو هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی غدیر افزود: اما جبرئیل به پیامبر فرمود که باید مسئله جانشینی حضرت علی(ع) را صریح بیان کنی و نگران نباش که منافقان اسلام را به هم بریزند، چرا که خداوند تو را از آنها مصون نگه می‌دارد و خداوند کافران را هدایت نخواهد کرد.

 حضرت علی(ع) تنها امیرمومنان عالم 

وی اضافه کرد: پیامبر(ص) سه روز حجاج را در گرمای طاقت‌فرسای آن منطقه نگه‌می‌دارند تا تمام مردمی که آنجا هستند، با حضرت علی(ع) بیعت کنند و می‌فرمایند که بیعت شما باید با خطاب قرار دادن حضرت علی(ع) به عنوان امیرمومنان باشد. امیرمومنان لقب خاص حضرت علی(ع) است و حتی به سایر ائمه هم گفته نمی‌شود. همچنین به همه جمعیت گفتند که شما موظف هستید خبر و پیام غدیر را به قوم و قبیله خود برسانید و پدرها و مادرها هم موظف هستند این مطلب را به فرزندان خود برسانند.

این عضو هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی غدیر در پایان با انتقاد از نهادهای فرهنگی و انتشاراتی که خطبه غدیر را در تیراژ بالا چاپ نکرده‌اند، گفت: هیچ مسئله فرهنگی بالاتر از غدیر نداریم، خطبه غدیر را باید چاپ کنیم و به دست تمام کسانی که این خطبه را نخوانده‌اند برسانیم و گرنه روز قیامت شرمنده حضرت خواهیم بود.

انتهای پیام

captcha