بر آستان مسجد، در هوای ولایت/ اطعام گسترده نیازمندان در سراسر کشور
کد خبر: 3836742
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵
بر خط جامعه؛

بر آستان مسجد، در هوای ولایت/ اطعام گسترده نیازمندان در سراسر کشور

گروه جامعه ــ جشن‌های مردمی و خیابانی عید سعید غدیر خم، اطعام گسترده نیازمندان در سراسر کشور و بزرگداشت روز جهانی مسجد از مهم‌ترین رویدادهای هفته‌ای بودند ولایت و امامت و محل استقرار آن یعنی مسجد، در صدر اخبار اجتماعی بودند.

مسجدبه گزارش ایکنا؛ هفته تبلور عشق و ارادت جامعه ایرانی به ساحت امامت و ولایت مولای متقیان علی(ع) بود که در جشن‌های مردمی و خیابانی عید سعید غدیرخم بروز یافت، پیوند این جشن‌ها با هفته و روز جهانی مسجد نیز این فرصت را پدید آورد که خانه‌های خدا، محل اقامه امامت و ولایت الهی برنامه‌هایی متنوع مذهبی و معنوی برای مردم تدارک ببینند.

این هفته همچنین در عرصه شبکه‌های اجتماعی، دو اتفاق ناخوشایند خبرساز شد و انتقاداتی را برانگیخت که با تدبیر و چاره‌اندیشی، عاقبت بخیر شد؛ ماجرای نامه‌نگاری و حمله علنی دو تن از مسئولان ارشد کشور به یکدیگر یکی از این رویدادها بود که با تذکر بزرگان و مردم مدیریت شد، همچنین انتشار فیلم‌هایی تأسف‌بار از کشتن سگ‌های زبان‌بسته و ولگرد تهران در یکی از سوله‌های منتسب به شهرداری اعتراض وجدان‌های بیدار جامعه را برانگیخت و منجر به عزل پیمانکار متخلف از سوی شهرداری تهران شد.

در بسته خبری «بر خط جامعه» تعدادی از مهم‌ترین اخبار و سوژه‌های گروه اجتماعی ایکنا در هفته اخیر را گردآورده‌ایم که بازخوانی آن خالی از لطف نیست.

در حال تکمیل

لزوم تبیین صحیح نکات قرآنی غدیر در جامعه

این هفته و همزمان با عید سعید غدیر خم به منزل ساده و صمیمی آیت‌الله محمدهادی یوسفی‌غروی، یکی از نوابغ عرصه پژوهش در تاریخ اسلام و اساتید پیشکسوت حوزه علمیه قم، رفتیم. یوسفی غروی از شاگردان مرحوم آیت‌الله خوئی و امام خمینی(ره) است که تاکنون تألیفات مهمی در اصول عقائد، فقه و تاریخ اسلام، به زبان‌های فارسی و عربی داشته است و توانسته برخی آثار متقدم تاریخ اسلام همچون «مقتل ابومِخنَف» را بازسازی و بازنویسی کند.

از ایشان خواستیم به مناسبت فرارسیدن عید سعید غدیر خم، مخاطبان ایکنا را از نکاتی درباره این واقعه مهم در تاریخ اسلام بهره‌مند سازد.

بر آستان مسجد، در هوای ولایت/ اطعام گسترده نیازمندان در سراسر کشور

آیت‌الله یوسفی‌غروی با بیان اینکه در زمینه معرفی وقایع مربوط به عید غدیر خم به جامعه، منسجم و دقیق عمل نکرده‌ایم، گفت: متأسفانه بعضی مسائل مربوط به غدیر را به گونه‌ای بیان می‌کنیم که موجب می‌شود مخالفان آن را دستمایه تمسخر و حمله به شیعه قرار دهند. یکی از این موارد آن است که بعضی خواص و عوام اصرار دارند بگویند آیه سوم سوره مائده: «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا» در روز غدیر نازل شده، در حالی که همه شواهد می‌گوید کل سوره مائده به شکل دفعی و ۱۰ روز قبل از غدیر نازل شده است.

وی با بیان اینکه قیچی‌کردن آیات سوره مائده و آیات مختلف آن را به زمان‌های مختلف نسبت‌ دادن، مبنای تاریخی و عقلانی ندارد، گفت: کهن‌ترین خبری که می‌گوید سوره مائده دفعی نازل شده، در تفسیر «عیاشی» آمده است و مُناقِض هم ندارد، علامه طباطبایی(ره) این را متبنّی شده اما متأسفانه عموم افراد از این موضوع غافل‌اند.

این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

اطعام غدیری بین ۴ هزار نیازمند تهرانی

مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) به مناسبت عید غدیر خم، با نیت اطعام، چهار هزار پرس غذا بین نیازمندان تهرانی توزیع کرد. ۱۰۰ درصد اقلام مورد نیاز برای تهیه این غذاها توسط خیران تأمین و در آشپزخانه‌ این مؤسسه پخت شد.

در حال تکمیل

از نکات جالب توجه در توزیع این غذاها می‌توان به توزیع بخشی از احسان و اطعام غدیری این مؤسسه در اطراف بیمارستان‌های دولتی اشاره کرد، بسیاری از خانواده‌هایی که عزیزان آنها در بیمارستان‌های تهران بستری هستند به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند در مسافرخانه یا هتل مستقر شوند و معمولاً در پارک‌های اطراف بیمارستان چادر می‌زنند. مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا(ع) در این عید مبارک با سرزدن به اطراف بیمارستان‌های دولتی بین همراهان بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند غذا توزیع می‌کند.

همچنین این مؤسسه روز عید غدیر به پاسداشت دستور اسلام مبنی بر اطعام و اکرام غیر مسلمانان برای تلطیف قلوب آنها به مرکز نگهداری از سالمندان یهودی تهران اقلام خشک هدیه کرد. البته توزیع اقلام خشک توسط این مؤسسه برای سایر نیازمندان تهرانی نیز روز چهارشنبه انجام شد.

دو رویداد غدیری در هفته ولایت

سایت ایده‌های غدیری، عنوان تارنمای کتاب ایده‌هایی با شال سبز است که توسط مؤسسه رویش رسانه و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی تهران طی رویداد یک‌روزه شامخ (شبکه ابلاغ مهمترین خبر) در هفته اخیر رونمایی شد.

در حال تکمیل

حسین نظری، دبیر برگزاری رویداد شامخ درباره سایت ایده‌های غدیری و روند شکل‌گیری آن اظهار کرد: برای عید سعید غدیر، فراوان به ما توصیه‌های عملی شده تا محبان حضرت امیرالمؤمنین(ع) برای ترویج این عید مبارک فعالیت‌های متعددی داشته باشند. از طرفی بر این باور هستیم که هر اقدام مؤثری ریشه در یک فکر مؤثر دارد و آن عقبه و اندیشه اگر نباشد، همه انگیزه‌ها در مسیر به سردی و سستی خواهد گروید.

در حال تکمیل

این هفته همچنین کانال خلاصه المیزان وابسته به مؤسسه صباح، رسماً آغاز به کار کرد. در این کانال خلاصه تفسیر المیزان در قالب سؤال و جواب (متن سؤال به همراه صوت) در اختیار قرآن پژوهان قرار می‌گیرد. درس گفتارهای این کانال از سوره مبارکه ابراهیم (ع) آغاز شده است و بنا دارد تا پایان قرآن پیش رود.

میثاق مسجدی‌ها برای حفظ حریم خانه خدا

مراسم اجلاس روز جهانی مسجد و پنجاهمین سالگرد هتک حرمت مسجدالاقصی، چهارشنبه ۳۰ مردادماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصرالدین نوری‌زاده، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، آیت‌الله محسن اراکی، دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سیده زهرا مصطفوی، دختر امام راحل(ره)، خالد قدومی، نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ایران و با حضور جمع کثیری از ائمه جماعت استان تهران در حسینیه‌الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در حال تکمیل

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصرالدین نوری‌زاده، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در این اجلاس اظهار کرد: از شما ائمه جماعت که مدیران معنوی و طبیعی مساجد هستید، کمال تشکر را داریم و امیدواریم بتوانید نقشی تعاملی در مسجد با نمازگزاران داشته باشید، به عنوان کوچکترین خدمتگزار شما، استدعا دارم در مساجد به جوانان میدان دهید و شک نکنید که ضرر نمی‌کنید و از گروه‌های جهادی حمایت و از طلبه‌های خوش‌فکر در کنار خود در مسجد استفاده کنید.

زیباترین بخش اجلاس روز جهانی مسجد، زمزمه مشترک دعای وحدت توسط دانشجویان و طلاب خارجی جامعة‌المصطفی‌العالمیه بود که میثاقی برای حفظ حریم مسجد، در مقابل تمام توطئه‌ها و دشمنی‌های صهیونیزم جهانی محسوب می‌شود.

در حال تکمیل

در این مراسم همچنین از مجموعه چندجلدی «فقه مقارن مسجد» که احکام فقهی حول مسجد را از نظرگاه فرق مختلف اسلامی در خود جمع کرده است، رونمایی به عمل آمد.

راهکارهای تبدیل مساجد به قرارگاه‌های اجتماعی و فرهنگی

این هفته و همزمان با روز جهانی مسجد، حاصل میزگرد چالشی ایکنا با سه تن از ائمه‌ جماعت جوان مساجد تهران که توانسته‌اند مسجد خود را به قرارگاه فرهنگی و اجتماعی محله تبدیل کنند، به مخاطبان همیشگی رسانه قرآن تقدیم شد.

حجت‌الاسلام حسن مزدجو، امام جماعت مسجد صادق آل محمد(ص) و مدیر سابق ناحیه شهیدمطهری امور مساجد، حجت‌الاسلام حمیدرضا دانایی، امام جماعت مسجد جامع امام علی(ع) و حجت‌الاسلام محمدجواد اولیائی، امام جماعت مسجد فاطمة‌الزهرا(س)، هرکدام نماینده‌ و بازگوکننده وضعیت سه خانه از خانه‌های خدا در تهران شلوغ و پرهیاهو هستند. یکی روایتگر مسجدی نوساز، یکی بازگوکننده مسجدی سنتی و قدیمی در محله‌ای با قدمت و دیگری برآمده از مسجدی خاص که با برج‌هایی بلند محاصره شده است. نخ تسبیح همه این مساجد، این است که در عصرِ مسخِ معنا و نسیان بشریت از مبدأ و هدف خلقت، نام بلندمرتبه پروردگار به رفعت تمام یاد می‌شود و خدمات گسترده فرهنگی و اجتماعی، در زمانه‌ای که بیش از هر زمان به همبستگی و مددرسانی اجتماعی نیاز است، به مردم ارائه می‌شود.

در حال تکمیل

راهبردهایی برای تبدیل مسجد به قرارگاه فرهنگی و اجتماعی محله، وضعیت فعلی پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، انتظارات ائمه جماعت از مرکز رسیدگی به امور مساجد و میزان شفافیت مالی مسجد از سؤالات بحث‌برانگیز این میزگرد است که می‌توانید مشروح آن را اینجا مطالعه کنید!

پای صحبت‌های یک زوج فرهیخته

ازدواج نخستین سنگ بنای تشکیل خانواده و به دنبال آن اجتماع است و در آموزه‌های اسلامی نیز همواره از این پیمان مقدس به عنوان ابزاری برای حفظ نیمی از دین یاد شده است. اما این روزها آمارها گویای کاهش میزان ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج است. در چرایی بروز این پدیده باید از علل متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نام برد اما کارکردهای ازدواج از چنان گستردگی و اهمیتی برای فرد و خانواده برخوردار است که به این مهم نمی‌توان با مسامحه و سهل‌انگاری نگریست.

در حال تکمیل

با نگاهی عادلانه می‌توان دریافت که دوری جستن جوانان از ازدواج صرفاً به دلیل کم‌کاری دولت‌ها و عدم حمایت کافی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی نیست، بلکه برخی فرهنگ‌های غلط مروج تجملات هستند و مراسم‌ متعدد و رنگارنگی که هزینه‌های سرسام‌آوری نیز به دنبال دارند، سبب تشویش جوانان و فرار از پیوندی می‌شود که خداوند آن را مایه آرامش ساخته است.

از این رو، مهمان خانه عماد افروغ، استاد مشهور علوم اجتماعی و زهرا کاظم‌پورفرد شدیم تا با هم مروری بر داستان زندگی روشنشان داشته باشیم و با ملاک‌های اصیل بیشتر آشنا شویم. این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

ضرورت توجه به تولید اخبار تحلیلی و تحقیقی

محمدباقر ساروخانی، استاد دانشگاه و جامعه‌شناس برجسته کشورمان این هفته در گفت‌وگو با ایکنا؛ به تشریح این مسئله پرداخت که چگونه رسانه‌های ایران می‌توانند در جهان پررقیب رسانه‌ای مورد اعتماد و اقبال مردم قرار گیرند و گفت: خبر یک کالاست. همان طور که در تولید هر کالایی رقابت‌پذیر بودن آن با کالاهای مشابه را در نظر می‌گیریم، در تولید خبر هم باید خبر رقابت‌پذیری تولید کنیم که سایر رسانه‌ها نتوانند چنین اخباری را تولید کنند.

در حال تکمیل

این استاد دانشگاه آغاز امپریالیسم خبر را از جایی دانست که مردم به رسانه‌‌ بی‌اعتماد می‌شوند و گفت: اگر نتوانیم اخبارمان را تحلیلی، تحقیقی، موثق و قابل اعتماد منتشر کنیم و اخبار ما سرعت بیشتری از اخبار دیگران نداشته باشد، رسانه‌های دیگری بازار خبر و اندیشه را در دست می‌گیرند و زمانی فرامی‌رسد که دیگر اندیشه‌های مورد پذیرش فرزندان و اعضای جامعه را تولید نکرده‌ایم، بلکه دیگران با اهداف خاصی این افکار را جریان می‌دهند که این مسئله جای نگرانی بسیاری دارد.

وی همچنین گفت: خبرنگاران رسانه‌های دینی علاوه بر تمام وظایف و رسالت‌های یک خبرنگار، رسالت دیگری هم دارند و آن اینکه بتوانند به قرآن عمل کنند و قرآن را عمیق و خوب بشناسند. در کنار قرآن، معتمد و مبشر قرآن بودن رسالت بزرگی است.

۲۱۳ هزار بسته موادغذایی در مناطق محروم توزیع شد

این هفته، طرح ۲۱۳ هزار اطعام در روز عید غدیر به همت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و با کمک گروه‌های مردمی برای توزیع در ۵۰ نقطه محروم از ۱۴ استان کشور کلید خورد.

در حال تکمیل

محمد مخبر‌، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام‌(ره)، در آیین ارسال ۲۱۳ هزار بسته غذایی به‌مناسب عید غدیرخم اظهار کرد: مأموریت اصلی ستاد اجرایی، توانمندسازی اقتصادی مردم در مناطق محروم با محوریت اشتغال است.

وی ادامه داد: بر این اساس در شش هزار روستا در زمینه اشتغال‌زایی در حال فعالیت هستیم و سال گذشته ۸۱ هزار شغل را ایجاد کردیم و امسال هم متعهد به ایجاد ۱۰۰ هزار شغل شده‌ایم که در چهار ماه نخست سال از برنامه خود جلوتر هستیم.

۸۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به نیازمندان اعطا شد

مجید باجلان، مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت،‌ ۲۸ مردادماه در نشست خبری خود، ارائه خدمات بانکداری اسلامی و ترویج سنت قرض‌الحسنه در جامعه را مهم‌ترین هدف راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت بیان کرد و گفت: سال گذشته ۳۴۰ هزار نفر از مددجویان و نیازمندان، از تسهیلات قرض‌الحسنه صندوق امداد ولایت برخوردار شدند.

در حال تکمیل

مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت از سپرده‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی مردم نیکوکار برای پرداخت وام قرض‌الحسنه به نیازمندان در این صندوق خبر داد و گفت: در پنج ماهه سال جاری ۸۵۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به نیازمندان پرداخت شده است.

تدوین طرح جامع ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی

رئیس سازمان بهزیستی کشور این هفته ضمن تشریح مشکلات کارشناسان اورژانس اجتماعی از تدوین طرح جامع ارتقا و توسعه این مرکز خبر داد و گفت: تجهیزات موجود مناسب ۲۰ سال پیش هستند و باید به روز شوند.

در حال تکمیل

وی نبود سازوکار قانونی برای ورود مددکاران اورژانس اجتماعی به خانه و محل کار افراد و نیز نبود حمایت از این مددکاران را نیز یادآور شد و گفت: با سازمان‌های مرتبط وارد مذاکرده شده‌ایم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که طرح جامعی برای ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی ارائه دهیم؛ این فعالیت آغاز شده است و سایر نهادها هم قول همکاری در این زمینه به ما داده‌اند و امیدواریم با مصوبه هیئت وزیران این طرح به تصویب رسد.

انتهای پیام

captcha