پوشش و اخلاق حرفه‌ای؛‌ محور فعالیت‌های دانشجویی وزارت بهداشت
کد خبر: 3837320
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۱
سادات‌لاری تصریح کرد؛

پوشش و اخلاق حرفه‌ای؛‌ محور فعالیت‌های دانشجویی وزارت بهداشت

گروه سلامت ــ معاون فرهنگی دانشجویی وزیر بهداشت با بیان اینکه قصد داریم فعالیت‌های دانشجویی را به سمت پوشش و اخلاق حرفه‌ای سوق دهیم، گفت: این مهم از طریق آموزش و با وحدت رویه بین نهادهای مختلف دنبال می‌شود تا ناهنجاری‌ها در این حوزه کمتر شود.

سادات لاری گفت:به گزارش خبرنگار ایکنا؛ سیما سادات‌لاری، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که امروز سوم شهریورماه، در این وزارتخانه برگزار شد در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر فعالیت‌های قرآنی در دوره جدید این معاونت اظهار کرد: همچنان به موضوع فعالیت‌های قرآنی که از دوره‌های قبلی در این وزارتخانه و دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شده بود، می‌پردازیم و سعی داریم علاوه بر رشد کمی، کیفی‌سازی این برنامه‌ها را دنبال کنیم.

وی افزود: همچنین کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت، که در دوره وزارت خانم وحید دستجردی تشکیل شده بود، طی دو سال اخیر فعال‌تر شده و سامانه جامع مطالعات میان رشته‌ای قرآن و سلامت، نقشه جامع فعالیت‌های بین رشته‌ای قرآن و سلامت و سند راهبردی کمیسیون را تدوین کرده‌ است.

سادات‌لاری همچنین در رابطه با موضوع حجاب و عفاف در دانشگا‌ه‌های علوم پزشکی گفت: قصد داریم فعالیت‌های دانشجویی را به سمت پوشش و اخلاق حرفه‌ای سوق دهیم. در این رابطه دستورالعملی از سال 91 ابلاغ شده است. این مهم از طریق آموزش و با وحدت رویه بین نهادهای مختلف دنبال می‌شود تا ناهنجاری‌ها در این حوزه کمتر شود.

معاون وزیر بهداشت در مورد کمیته‌های انضباطی نیز بیان کرد: در رابطه با این نهاد آمارها در دانشگاه‌ها متفاوت است، قبلاً تعداد زیادی از دانشجویان به دلیل مسائل سیاسی به این کمیته‌ها ارجاع داده می‌شدند اما در حال حاضر بیشتر دانشجوها به دلیل مسائل اخلاقی در این کمیته‌ها حاضر می‌شوند. رویه ما این است که کمیته‌ها یار و یاور دانشجویان باشند.

موانع زیادی بر سر کرسی‌های آزاداندیشی که مورد تأکید مقام معظم رهبری هم هست، وجود دارد. رهبری از این موضوع رضایت ندارند، ما هم راضی نیستیم، باید بتوانیم با این بی‌تفاوتی سیاسی مبارزه کنیم

وی در مورد فعالیت‌های فرهنگی در این وزارتخانه ابراز کرد: علی‌رغم کمبود بودجه‌،‌ فعالیت‌های فرهنگی نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه روزبه‌روز رشد بیشتری دارد.

سادات‌لاری در ادامه این نشست با بیان اینکه سیاست‌های دولت تدبیر و امید در دانشگاه‌ها ایجاد فضای سیاسی است، گفت: می‌خواهیم دانشگا‌های امنی داشته باشیم. این به معنای امنیتی بودن دانشگاه‌ها نیست، چرا که مخالف دخالت هر گونه نهادی خارج از دانشگاه‌ها در امور آنها هستیم. دانشجویان باید بتوانند با آرامش خاطر به فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی بپردازند، اینها خواسته رهبری و رئیس‌جمهوری هستند. گسترش بستر آزاداندیشی و فراهم کردن امکانات رفاهی باید در شأن دانشجویان علوم پزشکی باشد؛ متأسفانه هنوز زیرساخت‌ها مناسب نیست.

وی با اشاره به طرح دو فوریتی مجلس شورای اسلامی در مورد افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تصریح کرد: بستر و امکانات لازم برای این دانشجویان وجود ندارد و معاونت فرهنگی نیز هنوز آماده جذب این افراد نیست.

افزایش نرخ فعالیت‌های دانشجویی در 5 سال اخیر

سادات‌لاری در ادامه با اشاره به افزایش نرخ فعالیت‌های دانشجوی در پنج سال اخیر بیان کرد: تشکل‌های دانشجویی و کانون‌ها طی این پنج سال، 150 درصد رشد داشته است. سعی داریم این کمی سازی را به سمت کیفی سازی پیش ببریم؛ علاوه بر آن 18 هزار هیئت علمی و 400 هزار کارمند داریم که باید این افراد را نیز درگیر فعالیت‌های فرهنگی کرده و بسترهای مناسبی را برای آنها فراهم کنیم.

موانع برپایی کرسی‌های آزاداندیشی

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر از فضای باز دانشگاهی رضایت نداریم، گفت: موانع زیادی بر سر کرسی‌های آزاداندیشی، که مورد تأکید مقام معظم رهبری هم هست، وجود دارد. رهبری از این موضوع رضایت ندارند، ما هم راضی نیستیم، باید بتوانیم با این بی‌تفاوتی سیاسی مبارزه کنیم. راه حل آن باز کردن فضا و تعامل با نهادهای بیرونی مانند قوه قضاییه، نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، وزارت اطلاعات و نهادهای دیگر است.

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، ابراز کرد: این موضوع موجب کم شدن بودجه‌ برای فعالیت‌های فرهنگی شده‌ است. خوشبختانه وزیر بهداشت قول داده که بودجه فرهنگی دانشجویی را از ذیل بودجه آموزشی دانشگاه‌ها خارج کند تا بتوانیم بر این موضوع فائق آئیم. بودجه‌ای که در حال حاضر وجود دارد مشکلات زیادی را برای مسئله خوابگاهی و تغذیه دانشجویان به وجود آورده است، باید برنامه‌ریزی را به گونه‌ای پیش ببریم که این موضوع چالشی برای دانشجویان نباشد. همچنین وزیر قول دیگری داد که سرانه هزینه‌ زندگی دانشجویان که در حال حاضر سه هزار و 200 تومان است، اصلاح شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه مبالغ زیادی صرف تعمیر خوابگاه‌های دانشجویی می‌شود، اظهار کرد: رایزنی‌هایی انجام شده تا خوابگاه‌های در دست احداث در مناطق کم برخوردار در اولویت قرار گیرند؛ همچنین رویه تعمیر خوابگاه‌ها نیز اصلاح شود.

سادات‌لاری با بیان اینکه در حال حاضر 200 هزار نفر دانشجو داریم که 55 درصد آنها را دختران تشکیل می‌دهند، بیان کرد: تمام تلاش ما این است که همه دختران حتی در دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که قید شده امکانات خوابگاهی ندارد، در خوابگاه‌ها اسکان پیدا کنند. در مورد پسران نیز سعی داریم که در خوابگاه‌های مشارکتی اسکان داده شوند. همچنین وام‌های تغذیه‌ای را دستور کار قرار داریم.

تمام تلاش ما این است که همه دختران حتی در دانشگاه‌ها و رشته‌هایی که قید شده امکانات خوابگاهی ندارد، در خوابگاه‌ها اسکان پیدا کنند

وی یادآور شد: در حال حاضر 329 خوابگاه ملکی داریم که دانشجویان در آنها ساکن هستند. علاوه بر این، 13 خوابگاه وقفی و 501 خوابگاه خودگردان و مشارکتی نیز در حوزه اسکان دانشجویان علوم پزشکی مشارکت می‌کنند.

وی در ادامه در رابطه با موضوع نشریات دانشجویی نیز گفت: هزار و 135 نشریه در حال حاضر از سوی دانشجویان علوم پزشکی منتشر می‌شود؛ از فردا نیز جشنواره تیتر برتر به میزبانی وزارت علوم و مشارکت وزارت بهداشت برگزار می‌شود. پنج درصد کل دانشجویان کشور را دانشجویان علوم پزشکی تشکیل می‌دهند اما 43 درصد برگزیده نشریات، همواره این دست از دانشجویان هستند. در این سال‌ها خانه نشریات تشکیل شده و برنامه‌ای برای رتبه‌بندی نشریات نیز در دستور کار داریم تا این نشریات هدفمند و کیفی‌تر شوند.

رشد 151 درصدی کانون‌های فرهنگی

وی ادامه داد: کانون‌های فرهنگی نیز از سال 92 تا 97 رشد 151 درصدی داشته و الان میانگین مشارکت دانشجویان نیز دارای رشد 293 درصدی است. همچنین 14 مجمع تخصصی کانون‌ها شامل کانون‌های خیریه، هلال احمر، قرآن و عترت تشکیل شده و به دنبال مجوز مجمع تخصصی هستند.

وی با اشاره به جشنواره فرهنگی و هنری وزارت بهداشت گفت: 45 هزار اثر به این جشنواره ارسال شده و بخش بین‌الملل نیز با موضوع سلامت فعال شده است. همچنین ما 70 انجمن علمی فعال دانشجویی داریم که بر روی استارت‌آپ‌ها حوزه سلامت تمرکز کرده‌اند. 11 انجمن علمی کشوری نیز در رشته‌های مختلف به فعالیت می‌پردازند.

وی یادآور شد: تمامی دانشجویان جدیدالورود آموزش مهارت‌های زندگی را به محض ورود به دانشگاه می‌بینند اما از این آموزش‌ها رضایت نداریم؛ لازم است که به دنبال روش‌های جدیدی برای این موضوع باشیم تا آموزش‌ها هدفمندتر شوند. باید آموزش سبک زندگی به دانشجویان بدهیم، چرا که آسیب‌ها بسیار زیاد شده‌اند. اکثریت دانشجویان آشنایی چندانی با این آسیب‌ها ندارند؛ باید بتوانیم این آسیب‌ها را برای دانشجویان بازگو کنیم و به آنها آموزش دهیم.

معاون وزیر بهداشت همچنین در مورد طرح پوشش بهار همدلی که با ابتکار معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت برای بازسازی مناطق سیل‌زده با مشارکت علوم پزشکی در بهار امسال شکل گرفت، افزود: هر بحرانی سه موج دارد؛ موج اول کمک‌رسانی است که وزارت بهداشت کارنامه بسیار درخشانی در این کار از خود نشان داد. موج دوم اسکان موقت و موج سوم اسکان دائم است. ما برای اسکان دائم با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی، کمیته امداد و بهزیستی 200 مسکن را برای سیل‌زدگان آماده کرده و به اسم دانشگاه‌های علوم پزشکی در اختیار سیل‌زدگان قرار می‌دهیم.

در ادامه این نشست مهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه فعالیت‌های گذشته این مرکز با قدرت پیش می‌رود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم جمعیت بیشتری را به برنامه‌های قرآنی وزارت بهداشت جذب کنیم. خوشبختانه توانسته‌ایم مخاطبان بیشتری را به جشنواره‌های قرآنی بیفزایم چنانکه امسال 70 هزار نفر در این جشنواره شرکت کرده‌اند. علت این افزایش مشارکت نیز متنوع کردن بخش‌های مختلف جشنواره بوده است. ضمن اینکه در جشنواره بیست و چهارم قرآن و عترت دانشگاهیان علوم پزشکی بخش‌های تیمی افزایش یافته است.

دوره دهم طرح تربیت معلم قرآنی

بحرالعلوم افزود: امسال همچنین دوره دهم طرح تربیت معلم قرآنی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می‌شود که شامل حفظ، مفاهیم و صحیح خوانی قرآن است. جهاددانشگاهی از سال‌های گذشته این طرح را اجرا کرده و در سه سال اخیر وزارت بهداشت به این فعالیت‌ها پیوسته است.

به دنبال افزایش وام‌های ازدواج دانشجویی هستیم و سعی داریم چنانچه ازدواج بین دو دانشجوی علوم پزشکی انجام شود، به هر دوی آنها وام تعلق گیرد

بحرالعلوم در ادامه با اشاره به فعال شدن ستاد اقامه نماز در وزارت بهداشت و ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: تفاهم‌نامه‌ای بین حجت‌الاسلام قرائتی و سعید نمکی، وزیر بهداشت، در رابطه با موضوع نماز منعقد شد تا بتوانیم این فعالیت‌های در مجموعه‌های علوم پزشکی گسترش دهیم. در شهریورماه دو برنامه آموزشی برای 1200 نفر ائمه جماعت دانشگاه‌ها برگزار می‌شود؛ این آموزش‌ها آمادگی لازم را به ائمه جماعت برای جذب مخاطب بیشتر می‌دهد.

در ادامه رحیمی، رئیس صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت، با بیان اینکه عملکرد این صندوق همیشه شفاف بوده است، اظهار کرد: توجه به وضعیت دانشجویان کم‌بضاعت جزء وظایف اصلی صندوق رفاه دانشجویی بوده و با تمرکز خود سعی داریم به حل مشکلات دانشجویان بپردازیم.

وی با بیان اینکه این صندوق هشت نوع وام مختلف دارد، افزود: در سال گذشته 200 هزار وام به دانشجویان پرداخت شد و تلاش می‌کنیم این رقم در سال جاری به 280 هزار وام برسد.

وی با بیان اینکه بیش از 80 هزار نفر متقاضی خوابگاه هستند، گفت: 66 درصد خوابگاه‌ها دولتی هستند. به دنبال افزایش وام‌های ازدواج دانشجویی هستیم و سعی داریم چنانچه ازدواج بین دو دانشجوی علوم پزشکی انجام شود، به هر دوی آنها وام تعلق گیرد.

انتهای پیام

captcha