مؤسسه برتر هفته از نگاه ایکنا
کد خبر: 3663578
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۲
مؤسسه برتر هفته/ 31

مؤسسه برتر هفته از نگاه ایکنا

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه مهد قرآن از جمله مراکز مردمی است که فعالیتش را با برپایی جلسات قرآن هفتگی با تدریس و سخنرانی حجت‌الاسلام فومنی‌حائری با عنوان «چهارده معصوم(ع)» در میدان خراسان و خیابان خراسان تهران در سال 71 آغاز کرده است و هم اکنون حدود 100 هزار نفر در شعب مهد قرآن مشغول آموزش هستند.

خبرگزاری ایکنا در پایان هر هفته یک مؤسسه قرآنی را به عنوان «مؤسسه برتر هفته» معرفی می‌کند و این موضوع با هدف قدردانی از مؤسسات به جهت همکاری با ایکنا و ارتباط خبری قوی با سرویس مؤسسات قرآنی مردم‌‌نهاد انجام می‌گیرد، است. بنابر این ایکنا از تمامی مؤسسات قرآنی و خانه‌های قرآن روستایی دعوت می‌کند تا برای بهتر دیده شدن مؤسسه و پیشبرد اهدافشان با این خبرگزاری ارتباط قوی‌تری برقرار کنند.
در راستای همین موضوع طی هفته‌های گذشته به معرفی مؤسساتی از جمله مؤسسه تدبر در قرآن و سیره مشهد، جامعة‌القرآن الکریم، مؤسسه قرآن و عترت امام رضا(ع)، مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی معجزه جاوید، مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی بین‌الحرمین شاهرود، مؤسسه فرهنگی ـ قرآنی صراط مشهد، مؤسسه سرای ذکر اردبیل و مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت حضرت معصومه(س) میبد پرداختیم.
همچنین مؤسسه معراج بجنورد، مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت امام رضا(ع) تهران، مؤسسه منهاج‌الحیات بندر کنگ استان هرمزگان، مؤسسه مهد قرآن کریم شهرستان برخوار(دولت‌آباد) و مؤسسه دانش‌آوران قرآن خراسان رضوی و مؤسسه اهل الکساء البرز و مؤسسه قرآن و عترت جامعةالثقلین شهید بابایی از دیگر مؤسساتی است که ایکنا به عنوان مؤسسه برتر هفته از آن‌ها یاد کرده و به معرفی آن‌ها پرداخته است.
مؤسسات قرآنی ـ فرهنگی ثقلین یزد و قرآن و عترت کوثر مرتضی علی(ع) تهران و ریّان تهران، نسیم اختران قرآن اراک، یاسین جوان استان گلستان، نورمبین اردبیل و تبیان خوزستان نیز به عنوان مؤسسه برتر هفته از دید ایکنا معرفی شدند. همچنین مخاطبان ایکنا با فعالیت‌های دارالقرآن حسین بن علی(ع) تبریز و مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم‌الرضا(ع) کوثر زابل و فجرآفرین زاهدان آشنا شدند و در ادامه به معرفی مختصری از فعالیت‌های مؤسسه قرآنی ـ فرهنگی سادات استان تهران پرداخته شد و  «ندای رحمت الهی» که به صورت تخصصی در حوزه کودک در استان البرز در حال فعالیت است نیز طی شماره‌‌های گذشته به‌عنوان مؤسسه برتر هفته معرفی شد. فعالیت‌های مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان، دستاوردهای مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت کوثر ابهر مواردی بود که هفته‌های گذشته در این بخش به آن پرداخته شد و همچنین مخاطبان نیز با مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت کوثر هفت آسمان و مؤسسه منهاج عشق‌آباد در خراسان جنوبی آشنا شدند.

این هفته نیز در نظر داریم تا به اختصار به معرفی مؤسسه مهد قرآن پرداخته شود.
مؤسسه مهد قرآن در ۱۴ خردادماه سال ۷۱ تأسیس شد به عبارتی شروع این حرکت قرآنی از جلسه هفتگی که با عنوان «چهارده معصوم(ع)» در میدان خراسان و خیابان خراسان تهران تشکیل می‌شد، بود.
این جلسات با سخنرانی حجت‌الاسلام فومنی‌حائری، مؤسس و رئیس هیئت امنای مؤسسه مهد قرآن و با هدف جذب جوانان و ایجاد انگیزه در آنها برای حضور حداکثری در محافل قرآنی انجام می‌گرفت.
فعالیت‌های اصلی این مرکز قرآنی ـ مردمی حول حفظ قرآن به صورت تخصصی به روش تقلید از استاد شهریار پرهیزکار و ارزیابی حفاظ و اعطای مدرک به آنها، ایجاد رغبت در جوانان با به‌کارگیری راهکار تشویق است.
مؤسسه مهد قرآن در نظام آموزشی‌اش پنج دوره حفظ شامل حفظ یک، سه، هفت و ۱۵ جزء و حفظ کل قرآن را دارد.
گفتنی است، شهریار پرهیزکار به عنوان رئیس هیئت علمی، سیدمهدی سیف، حشمتی و مرحوم سیدهادی محدث از اعضای هیئت علمی مؤسسه مهد قرآن هستند. همچنین تشکیلات این مؤسسه شامل بخش‌های آموزش، تخصصی کودک و نوجوان، امور استان‌ها، روابط عمومی است که مدیریت این مؤسسه برعهده سیدمحمود چاوشی، ‌محمود کریمی، معاون آموزش و عضو هیئت علمی مؤسسه، مسعود تهرانی‌فرجاد، معاون تخصصی کودک و نوجوان، محسن خیری، معاون امور استان‌ها، جواد فومنی‌الحائری، مدیر مهد قرآن استان تهران و رحمت‌الله سلمان ماهینی، مدیر روابط عمومی و مسئول پایگاه‌ اطلاع‌رسانی هستند.
مهد قرآن در ۷۰ شهرستان و ۲۳ استان کشور شعبه دارد که هر کدام از شعب نیز چند کانون دارند و هر کانون چند کلاس دارد که تقریباً ۱۰۰ هزار نفر هم اکنون در مهد قرآن تحت آموزش‌هایی قرآنی هستند. کانون مجموعه‌ای است که یک یا چند کلاس آموزشی در چارچوب آموزش‌های حفظ و مفاهیم به صورت هفتگی(هفته‌ای یک جلسه) به صورت منظم برای سنین دبستان به بالا برگزار می‌کند.
از دیگر فعالیت‌های این مؤسسه آنست که هر سال آزمونی را برای ارزیابی حافظان کل مهد قرآن باعنوان «ترنم وحی» برپا می‌کنیم. تفاوت این آزمون با مسابقات در این است که هر فرد با خودش سنجیده می‌شود و حدنصابی مشخص شده است که اگر فردی آن را بیاورد حائز رتبه خواهد شد.
آزمون ترنم وحی در دو مرحله است که مرحله مقدماتی آن در اردیبهشت‌ماه به صورت سراسری و همزمان و با هماهنگی در دو بخش کتبی و شفاهی انجام می‌گیرد اما مرحله نهایی این آزمون، معمولا مردادماه به میزبان یکی از شعب در یکی از استان‌ها برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود، مؤسسه مهد قرآن در میدان خراسان، خیابان خراسان، بعد از سه راه لُرزاده، کوچه مسجد فومنی قرار دارد و علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره‌های 33522500-3 تماس بگیرند.

captcha