پویش‌های اجتماعی در واپسین روزهای زمستان / بهار همدلی از راه رسید
کد خبر: 3886534
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹
بر خط جامعه /

پویش‌های اجتماعی در واپسین روزهای زمستان / بهار همدلی از راه رسید

راه‌اندازی پویش‌های اجتماعی به منظور مقابله با ویروس کرونا در آخرین روزهای زمستان 98 از فرارسیدن مجدد بهار همدلی و مهربانی در ایران خبر داد. حضور پررنگ نیروهای داوطلب و بسیجی در میدان، همت عالی خیریه‌ها و توان‌افزایی مؤسسات مردم‌نهاد، کادر درمانی کشور را یاری رسانده است.

بپویش‌های اجتماعی در واپسین روزهای زمستان / بهار همدلی از راه رسیده گزارش ایکنا؛ راه‌اندازی پویش‌های اجتماعی به منظور مقابله با ویروس کرونا در آخرین روزهای زمستان 98 از فرارسیدن مجدد بهار همدلی و مهربانی در ایران خبر داد. حضور پررنگ نیروهای داوطلب و بسیجی در میدان، همت عالی خیریه‌ها و توان‌افزایی مؤسسات مردم‌نهاد، کادر درمانی کشور را یاری رسانده است. آنان که توان، تخصص و تجربه مدیریت بحران را دارند، به میدان آمده‌اند و آنان که وظیفه دارند، خانه‌نشین باشند، بیشتر متنبه شده‌اند.

در بسته خبری «بر خط جامعه» تعدادی از اخبار امیدبخش و مرتبط با فعالیت‌های اجتماعی در هفته اخیر را گردآورده‌ایم که بازخوانی آن خالی از لطف نیست:

همت عالی خیریه‌های فعال برای مبارزه با کرونا

به گزارش ایکنا، جلسه شورای مشورتی خیریه‌های فعال در حوزه مبارزه با بیماری کرونا این هفته ۲۷ اسفندماه در خانه مهر رضا(ع) برگزار شد. در این نشست؛ حبیب حق‌شناس از مؤسسه خیریه نیکان، مصطفی بینا کاشانی از مؤسسه مهرآفرین، یوسف اصلانی از خیریه بهشت امام رضا(ع)، اکبر رجبی از مؤسسه طلوع بی‌نشان‌ها، محمدرضا مشهدی از مؤسسه هم‌نمک، فرشاد شهیدزاده از مؤسسه خیریه امام رضا(ع)، ناصح یوسفی از بیمارستان رسول اکرم(ص)، آرزومندی از مؤسسه ایلیا، کریم پاشازاده از مؤسسه خیریه همام و روح‌الله رامندی از ستاد مردمی مبارزه با کرونا حضور داشتند.

پویش‌های اجتماعی در واپسین روزهای زمستان / بهار همدلی از راه رسید

در این جلسه تصمیماتی درباره چگونگی خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی و نیازمندان اتخاذ شد.

طبخ ۱۴ هزار پرس غذا برای نیازمندان به نیت سلامتی پرستاران

اکبر رجبی مشهود، مدیرعامل مؤسسه طلوع بی‌نشان‌ها، این هفته در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن معرفی خدمات این مؤسسه خیریه، گفت: مهرورزی یکی از خصایص نیک انسانی است که اساس تشکیل گروه‌های خیریه و حرکت‌های انسان‌دوستانه محسوب می‌شود. هر گروه و سازمان و مجموعه‌ای نیز مطابق با اهداف و چشم‌انداز خود شیوه‌ای را برای مهرورزی و رساندن پیام نوع‌دوستی انتخاب می‌کند. جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها سازمانی مردم‌نهاد، غیردولتی و غیرسیاسی است که از سال ۱۳۸۷ به صورت رسمی آغاز به فعالیت کرد. هدف جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها، حمایت از زنان، مردان و کودکان آسیب‌دیده از کارتن‌خوابی و اعتیاد است.

پویش‌های اجتماعی در واپسین روزهای زمستان / بهار همدلی از راه رسید

وی افزود: جمعیت طلوع بی‌نشان‌ها به‌ عنوان حامی تخصصی افراد درگیر با معضل کارتن‌خوابی فعالیت خود را در هفت حوزه جذب، درمان، سرپناه، آموزش، اشتغال، بازگشت به خانواده و بازگشت به بدنه جامعه متمرکز کرده‌ است. این جمعیت در طول فعالیت در راستای کاهش آسیب اجتماعی کارتن‌خوابی در شهر تهران با هدف امید بخشیدن برای بهبودی، دوباره ایستادن و همراه شدن این قشر با جامعه توانسته است به صورت نظام‌مند و برنامه‌ریزی‌شده در راستای جذب، درمان و کارآفرینی برای کارتن‌خواب‌های بهبود یافته تهران فعالیت کند و با ارائه خدمات به این قشر، که به جهت شرایط اجتماعی از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه محسوب می‌شوند، گام‌های مؤثری برای بهبود شرایط اجتماعی این افراد بردارد.

مدیرعامل مؤسسه طلوع بی‌نشان‌ها با اشاره به اینکه هر ساله در این روز‌ها سبزی‌پلو با ماهی طبخ و بین کارتن‌خواب‌های شهر، مراکز و مردم محروم توزیع می‌کردیم، گفت: همه کسانی که در این طرح مشارکت می‌کنند پای دیگ‎های طبخ نیتی داشتند و شاهد بودیم که این انرژی و نیت الهی، بیمار را شفا می‌داد، ندار را دارا می‌کرد، آدم‎ها را همدل و کینه را به مهر تبدیل کرد. اما امسال نیت کرده‌ایم که یک‌دل شویم؛ همگی آرزو کردیم سپیدپوش‌های سراسر کشور، که حافظ جان بیماران مبتلا به کرونا هستند، به سلامت از این ورطه عبور کنند.

رجبی‌مشهود ادامه داد: امیدواریم هر لقمه که از این غذا به یک نیازمند می‌رسد به نور عشق، امید و سلامتی تبدیل شود که به جسم و جان فرشته‌های سپیدپوش که همان کادر درمانی سراسر ایران است وارد شود. ایمان داریم که این روز‌ها را در کنار هم و همدل‌تر از قبل پشت سر می‌گذاریم. بر همین اساس قرار است طی سه هفته، در سه‌شنبه شب، ۱۴ هزار پرس سبزی پلو با ماهی طبخ و توزیع کنیم.

کمک ۳ میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به آسایشگاه کهریزک

این هفته و به‌دنبال قرنطینه سالمندان، معلولان نخاعی و بیماران ام اس کهریزک، بنیاد مستضعفان به آسایشگاه کهریزک برای مقابله با شیوع کرونا سه میلیارد تومان کمک کرد.

یک میلیارد تومان از این مبلغ برای کمک به هزار پرسنل این آسایشگاه که به صورت شیفت‌های شبانه‌روزی ١۵ روزه مشغول خدمت‌رسانی به بیش از دو هزار سالمند، معلول، بیماران ام اس و معلولان نخاعی هستند، اختصاص می‌یابد.

همچنین دو میلیارد تومان از این مبلغ نیز برای تأمین هزینه‌های مورد نیاز این آسایشگاه که در شرایط قرنطینه به سر می‌برد، در نظر گرفته شده است.

اهدای اقلام صندوق جمعیت سازمان ملل به مراکز نگهداری سالمندان بهزیستی

وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور، این هفته اعلام کرد: صندوق جمعیت سازمان ملل متحد به منظور همکاری و کمک به سازمان بهزیستی در راستای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در مراکز نگهداری سالمندان، کمک‌های غیر نقدی خود را در قالب اقلام پیشگیرانه، به سازمان بهزیستی اهدا کرد.

وی افزود: این اقلام درمجموع شامل ۲۹ هزار جفت دستکش لاتکس یک بار مصرف، ۷۱۰۰ لیتر مایع ضدعفونی کننده دست، ۸۰۰ لیترمحلول ضدعفونی کننده سطوح و همچنین شش هزار عدد ماسکn95 مجموعاً به ارزش یک میلیارد و ۲۲۲ میلیون تومان است.

قبادی‌دانا با اشاره به نحوه توزیع این اقلام در مراکز نگهداری سالمندان گفت: این اقلام در هشت استان آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسان رضوی، قم، البرز، گیلان و مازندران و به تناسب میزان شیوع بیماری کرونا در این استان‌ها ارسال شد.

شکل‌گیری شبکه ۷۰۰ هزار نفری اولیا و مربیان برای مقابله با کرونا

نورعلی عباسپور، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش، این هفته در گفت‌وگو با ایکنا، درباره فعالیت‌های این نهاد به‌ منظور مقابله با کرونا و پیشگیری از ابتلای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان در کشور اظهار کرد: انجمن‌های اولیا و مربیان در سه زمینه اطلاع‌رسانی، آموزش به خانواده‌ها و آماده‌سازی مدارس و تأمین اقلام بهداشتی برای مدارس فعالیت می‌کنند؛ در این برنامه‌ها از مشارکت مردم و خود خانواده‌ها نیز بهره گرفته می‌شود. بخش دیگر فعالیت این انجمن‌ها، آموزش به خانواده‌ها در این ایام است؛ آموزش‌هایی که به منظور در خانه ماندن ارائه می‌شود.

عباسپور با بیان اینکه انجمن‌های اولیا و مربیان در زمینه خدمات مشاوره‌ای نیز اقداماتی را در دست انجام دارند، ادامه داد: برنامه‌هایی برای این منظور در سطح ملی پیش‌بینی کرده‌ایم و تلاش شده از اساتید برجسته و صاحب‌نام در امر مشاوره و روانشناسی خدماتی به خانواده‌ها در زمینه مهارت‌های مقابله با ترس، اضطراب و استرس و نیز مهارت‌های ماندن در خانه و تفریح در خانه، ارائه شود. توصیه‌های این مشاوران در قالب بسته‌هایی از طریق رسانه ملی(شبکه آموزش) و کانال‌ها و سایت‌های آموزش و پرورش و سامانه‌های مرتبط در هر استان به خانواده‌ها منتقل می‌شود. همچنین پیامک‌هایی با هدف هشدار و توصیه به خانواده‌ها از طریق سامانه‌های پیامکی ارسال می‌شود که با وجود بیش از هفت میلیون جمعیت دانش‌آموزان و خانواده‌ها، این کار به صورت متمرکز انجام می‌شود و حتی در برخی استان‌ها به صورت مجزا با تک‌تک والدین ارتباط مجازی برقرار شده و هر خانواده پنلی دارد و اطلاع‌رسانی‌ها از این طریق انجام می‌شود.

اپلیکیشن سفیران سلامتی تولید شد

این هفته، اتفاقات مهم و ارزنده‌ای در زمینه تولید اپلیکیشن ویژه کرونا انجام شد، در کنار تولید اپلیکیشنی همچون «ماسک»، اپلیکیشن «سفیران سلامتی» نیز به منظور استفاده از ظرفیت‎های اکوسیستم استارت‌آپی کشور و آموزش‎های همگانی برای مقابله با کرونا با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‎بنیان تولید شده است.

این اپلیکیشن برای آموزش و اطلاع از آخرین وضعیت شیوع بیماری در کشور و اقصی نقاط دنیا، اطلاع از آخرین روش‎های درمانی در ایران و خارج از ایران، استارت‌آپ‎ها و کسب و کار‌های خدمت‎رسان در این شرایط بحرانی، اطلاع از مراکز اختصاص یافته به درمان، آموزش به دانش‎آموزان و والدین و بسیاری از مطالب معتبر دیگر تهیه شده است.

آغاز پویش «به توان ایران» برای مقابله با کرونا

بنیاد خیریه راهبری آلاء، این هفته با راه‌اندازی پویش «به توان ایران» با شعار «با همدلی و توکل به خدا بر کرونا پیروزیم» ضمن ارائه خدمات حمایتی و سلامت، از همه مردم و مؤسسات دعوت ‌کرد تا توان فکری یا مالی خود را برای مقابله با این شرایط به میدان بیاورند.

بنیاد آلاء، در فاز اول و از یک هفته قبل ضمن ایجاد پایگاه‌های ثابت و سیار به‌منظور اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به خانوارهای ساکن منطق محروم شهر اصفهان و سراسر کشور، تهیه و توزیع ۲۰ هزار بسته لوازم بهداشتی و ضدعفونی را با مشارکت مردم و جمعی از خیران آغاز کرده است.

همچنین یک نقاهتگاه ۲۰۰ تخت خوابی توسط این بنیاد در حال تجهیز و آماده‌سازی است که در آینده نزدیک به‌منظور قرنطینه بیماران مشکوک به کرونا در اختیار ستاد مدیریت کرونای اصفهان قرار خواهد گرفت و عملیات پشتیبانی از این نقاهتگاه بر عهده بنیاد آلاء خواهد بود.

تهیه و توزیع دو هزار سبد مواد غذایی در بین خانواده بیماران کرونایی مناطق محروم سراسر کشور، مشارکت در پشتیبانی و تهیه مواد غذایی مورد نیاز بزرگ‌ترین نقاهتگاه اصفهان در اردوگاه باغ ابریشم و تهیه و انتشار محصولات فرهنگی ـ رسانه‌ای از جمله دیگر برنامه‌ها و اهداف و برنامه‌های بنیاد آلاء در کمپین به توان ایران است.

علاقه‌مندان و خیراندیشان گرامی به‌منظور مشارکت و همراهی بنیاد آلاء در اجرای پویش به توان ایران می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد آلاء به نشانی ala.org.ir/pouyesh و یا از طریق شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و بله در جریان آخرین اخبار و گزارش‌ها این پویش قرار گیرند.

بازاندیشی؛ مهم‌ترین مسئولیت اجتماعی

رحیم محمدی، جامعه‌شناس این هفته در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: بحرانی مثل کرونا باید نهادهای مدنی و اجتماعی و نیز نظام سیاسی را به خوداندیشی و بازاندیشی وا دارد، من معتقدم که می‌توانیم از بحران عبور کنیم به شرط اینکه هر بخشی از جامعه، نسبت به خود بازاندیشی کند و خود را بازیابد. از خود بپرسد وظایف من چیست و چقدر در راستای این وظایف، تلاش مؤثر کرده‌ام. رسانه‌ها باید براساس ابربحران فعلی، در خود بازاندیشی کنند، رسانه باید به این بیندیشد که چگونه می‌تواند به جای افزودن بر بحران، به حل بحران کمک کند. یک جا باید به خودمان بیاییم و بایستیم و فکر کنیم، نمی‌توانیم سرمان را به زیر بیندازیم و به مسیر ادامه دهیم. معلوم نیست ادامه این مسیر چه باشد. به فرض اینکه شیوع کرونا تمام شود، فردای آن مشکلات دیگری خود را نشان می‌دهد. همه می‌دانیم که ضررهای مالی و رکود اقتصادی و شرایط، صدمات زیادی خواهد داشت.

وی همچنین گفت: مسئولیت اجتماعی دانشگاه و علوم اجتماعی نیز نباید فراموش شود. دانشگاه یک نهاد سیاستگذار نیست، بلکه نهادی معرفتی و شناختی است. کار دانشگاه، توضیح وضعیت انسان و جامعه است، احساس می‌کنم بحران‌های موجود در جامعه، نهاد دانشگاه را مدهوش کرده است و برخی دانشگاهیان درکی از جهان پیرامونی خود ندارند، دانشگاه باید هوشمندی عاقلانه از تحولات جهان پیرامونی خودش داشته باشد. یکی از نهادهایی که باید حتماً به بازاندیشی در خود دست بزند، دانشگاه است، نهادهای مرتبط با علوم اجتماعی هم همینطور. علوم اجتماعی باید به پرسش‌ها و مسائل جامعه توجه خاصی پیدا کند. اگر علوم اجتماعی از پرسش‌ها و معضلات جامعه منقطع باشد یا خودش را گرفتار ایدئولوژی کند، نخواهد توانست یک علوم اجتماعی موفق و کارآمد و معطوف به هدف‌های علمی و شناختی باشد.

انتهای پیام
captcha