پشت پرده پیام‌های فراگیر و گسترده وایبری
کد خبر: 1446026
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۴
ابهری تبیین کرد:

پشت پرده پیام‌های فراگیر و گسترده وایبری

گروه فضای مجازی: یک آسیب شناس اجتماعی منشا پیامهای گسترده والبته اهانت آمیز وایبری را سه محور عنوان و تصریح کرد: نهادهای فرهنگی و کاربران باید با قاطعیت در مقابل این حرکات ایستادگی و پاسخگویی کنند.

مجید ابهری، پژوهشگر و آسیب شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به گسترش ابزارها و شبکه‌های اجتماعی در تعاملات و ارتباطات اظهار کرد: گسترش ابزار و شبکه‌های فضای مجازی و تلفن‌های همراه هرچند ارتباط را سریع و زمان را کوتاه می‌کند، اما متأسفانه بسترسازی فرهنگی برای  این گونه ابزار فناوری درکشورمان انجام نشده است و از این لحاظ آسیب‌ها و ناهنجاری‌های نوپدید از ناحیه این گونه ابزارها، فرهنگ و هویت جامعه را تهدید می‌کند.

وی افزود: در جنگ نرم مدیران این جبهه با عیارسنجی غیرت و شجاعت دینی و فرهنگی جامعه به ارزیابی سطح هوشیاری جوانان و فرهیختگان اقدام کرده و در برخی از موارد از طریق ورود به گروه‌های مختلف وایبری، فیس بوک و تانگو یارگیری می‌کند.

ابهری ادامه داد: این گونه اقدامات در سه محور نمایش قرار می‌گیرد در محور اول می‌توان به اخبار، شایعات تلخ و آزاردهنده برای ایجاب التهاب روانی در جامعه اشاره کرد. مصداق این موضوع زلزله در 48 ساعت آینده، مسموم بودن و آلوده بودن برخی از مواد غذایی یا نوشابه‌هاست. همچنین گاه از زبان بعضی از مسئولان و مدیران نیز نکات نرمی مطرح می‌شود که سراسر دروغ است.

وی بیان کرد: دومین محور این است که بیان برخی از نکات به ظاهر طنز، آهانت‌آمیز که از افراد سطوح پایین جامعه شروع شده و در صورت عدم مقاومت آنها به نقاط بالاتر گسترش می‌یابد. لطیفه‌های سخیف، اهانت‌آمیز برای زشتی‌زدایی از اهانت کردن به شخصیت‌های مورد احترام جامعه هدف اصلی این محور است.

این آسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: نهادهای فرهنگی و کاربران باید با قاطعیت در مقابل این حرکات ایستادگی و پاسخگویی کنند.

اهداف شوم پشت پیام‌های غیرقانونی

وی یادآور شد: محور سوم درخواست اعلام نظر و ارسال اخبار در موارد مختلف است که این زمینه همان محور یارگیری در سازمان‌های جاسوسی است که سرانجام شوم و آزاردهنده‌ای خواهد داشت؛ بنابراین لازم است نخبگان علمی و اجتماعی اجازه ندهند که هر حرکت زشت و ناخوشایندی به عنوان لطیفه، شوخی یا پیام دوستانه در این گونه فضاها گسترش یابد.

این آسیب‌شناس اجتماعی تصریح کرد: منشأ تمام پیامک‌ها از سوی سازمان‌های امنیتی و انتظامی پیگیری گشته و منجر به مقابله قانونی می‌شود. کار درستی نیست بلکه باید خود کاربران با تکیه به دانش فرهنگی و اجتماعی خود پیش از هر سازمان انتظامی و امنیتی اجازه حرکت به این گونه محورها ندهند.
وی بیان کرد: ضمن درخواست از نهادهای مسئول برای پیگیری و ریشه‌یابی این گونه پیامک‌ها و برخورد قاطع قانونی با آنها کاربران باید با تکیه بر هویت دینی و فرهنگی خود به این گونه موارد بی‌توجهی کرده و اجازه ندهند پیامک‌های ناخوشایند به عنوان ابزار سازمان‌های جاسوسی توسط آنها به حرکت درآید.

captcha