افتتاح کتابخانه تخصصی کاشان‌شناسی در دانشگاه کاشان
کد خبر: 3467354
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳

افتتاح کتابخانه تخصصی کاشان‌شناسی در دانشگاه کاشان

کانون خبرنگاران نبأ: کتابخانه تخصصی کاشان‌شناسی با حضور واقف پروفسور شروین عرفانی طی مراسمی در دانشگاه کاشان افتتاح شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، رئیس دانشگاه کاشان در این برنامه، ارتباط دانشگاه با جامعه را از سیاست‌های اصلی دانشگاه بیان کرد و گفت: دانشگاه سعی دارد تا با برنامه‌های مختلف زمینه ارتباط دانشگاه با مردم و جامعه و مردم را با دانشگاه فراهم سازد.

عباس زراعت، افتتاح کتابخانه کاشان‌شناسی را که به‌همت واقف شروین عرفانی در این دانشگاه راه‌اندازی شده یکی از اقدامات در این راستا دانست و افزود: خوشبختانه خیرین و واقفین این شهرستان تاکنون خدمات ارزنده‌ای را در زمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، رفاهی و ورزشی در این دانشگاه بر جای گذاشته‌اند که ستودنی است.

وی نقش خیرین در توسعه علمی را حائز اهمیت دانست و گفت:  خیرین با فراهم کردن زمینه‌های علمی و فضاهای آرامش‌بخش برای دانشجویان می‌توانند در ارتقای سطح علمی جامعه نقشی مهم ایفا کنند.

زراعت به رتبه نخست دانشگاه کاشان در جذب خیرین و واقفین آموزش عالی کشور اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر نیز شش پروژه عمرانی با مشارکت خیرین در این دانشگاه در حال ساخت است.

وی کیفی‌سازی و بین‌المللی کردن دانشگاه را از دیگر سیاست‌ها و برنامه‌ها بیان کرد و افزود: بدین منظور در ماه جاری دو کرسی علمی بین‌المللی به‌همت خیرین با موضوع‌های نجوم و انرژی با حضور کارشناسان و متخصصان به نام رضا منصوری و محمد شاهیده‌پور در دانشگاه کاشان راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه کاشان به انعقاد بیش از 10 تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی با دانشگاه‌های خارج از کشور اشاره و اظهار کرد: این تفاهم‌نامه‌ها به منظور تبادلات علمی و استفاده از پتانسیل‌های علمی دانشمندان خارج از کشور منعقد شده است.

زراعت اظهار امیدواری کرد تا با مشارکت خیرین بتوان گام‌های مؤثری را در راستای ارتقاء سطح علمی برداشت.

شروین عرفانی، واقف کتابخانه کاشان‌شناسی دانشگاه کاشان نیز در این مراسم هدف از این اقدام را حفظ آثار غنی و فرهنگی نویسندگان و مؤلفان و اندیشمندان منطقه کاشان بیان کرد و گفت: هیچ خدمتی و تشویقی برای دانشجویان و جوانان کشور بهتر از این نیست که با سابقه فرهنگی و میراث غنی خود آشنا شوند.

وی شهر کاشان را جزء قدیمی‌ترین شهرهایی با پیوستگی تمدنی و از شهرهای باستانی و اولیه دانست و اظهار کرد: بر اساس وصیت‌نامه شادروان ابراهیم عرفانی، تا زمانی که افراد جوان‌تر جامعه به آگاهی لازم درباره فرهنگ غنی خویش دست نیافته‌اند، ناگزیر به سوی فرهنگ بیگانه رو می‌آورند و شیفته و شیدای آن می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس وصیت‌نامه پدرم، شرایط اقتصادی و قوانین مناسب لزوما موجب رفاه و پیشرفت جامعه و کشور نمی‌شود، بلکه شناخت کامل هموطنان از هویت فرهنگی بالنده خویش و تلاش برای حفظ و اشاعه آن است که جامعه را به سرافرازی معنوی می‌رساند و زمینه تبادلات فرهنگی در سطوح بالا با سایر فرهنگ‌ها را برایشان میسر می‌سازد.

زراعت با اشاره به اینکه برای تجلیل آثار مهم فرهنگی، کاری بهتر از کتابخانه نیست، افزود: از این کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی است که شاعرانی همچون سهراب سپهری، ملامحسن فیض کاشانی و محتشم کاشانی و علما و استادانی به‌وجود می‌آیند.

وی اظهار امیدواری کرد تا با اهدای این کتاب‌های تخصصی مربوط به کاشان و راه‌اندازی کتابخانه کاشان‌شناسی بتوانیم زمینه رشد و تعالی روحیه دانش‌پژوهشی و ترقی علمی این منطقه را شاهد باشیم.

رئیس مرکز کاشان‌شناسی دانشگاه کاشان نیز گفت: کتابخانه تخصصی کاشان‌شناسی ابراهیم عرفانی توسط واقف شروین عرفانی با اهدای حدود سه هزار جلد کتاب با موضوع‌های مختلف علمی، فرهنگی، ادبی و اجتماعی راه‌اندازی شده است.

مشهدی با اشاره به اینکه این کتابخانه در دو بخش کتاب‌هایی در خصوص معماری، هنر، ادبیات و فرهنگ کاشان و در بخش دیگر مؤلفان و نویسندگان کاشان گردآوری شده است، اظهار کرد: در فاز دوم این کتابخانه قرار است تعداد کتاب‌های این کتابخانه توسط واقف به پنج هزار جلد افزایش یابد.

وی استفاده از کتاب‌های این کتابخانه تخصصی را برای عموم آزاد دانست و گفت: علاقه‌مندان به حوزه پژوهش می‌توانند با مراجعه به کتابخانه کاشان‌شناسی که به طور موقت در کتابخانه علوم انسانی دانشگاه کاشان دایر شده است، کتاب‌های مورد نیاز خود را تهیه و در همان محل مطالعه کنند.

جواد کریمی
captcha