تفرقه، شاخصه جوامع مشرک است
کد خبر: 3476667
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری:

تفرقه، شاخصه جوامع مشرک است

گروه اندیشه: بنا به اعتقاد آیت‌الله ری‌شهری، یکی از شاخص‌های جوامع شرک این است که به دام تفرقه می‌افتند و دسته دسته می‌شوند و هر دسته‌ به طرفی می‌رود این علامت شرک است که با مکتب اسلام هیچ سنخیتی ندارد و اسلام همواره مردم را به توحید دعوت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محمدمحمدی ری‌شهری در جلسه اخیر تفسیر خود در تبیین جمله نورانی«وَلاَ الضَّالِّينَ» گفت: در جلسات پیشین تلاش کردیم که شیوه‌های اضلال شیاطین جن و انس را باز کنیم. تا زمانی که انسان با این شیوه‌ها آشنا نباشد نمی‌داند با چه ابزارهای می‌توان انسان‌ها را از راه صحیح گمراه کرد. دشمن از طریق 6 ابزار دروغ ، دین‌تراشی، تحریف ادیان آسمانی، تظاهر به خیر خواهی، سوء استفاده از هنر و ایجاد اختلاف و تفرقه انسان را راه راست منحرف می‌کند.
این مفسر قرآن افزود: یکی از کاربردی‌ترین شیوه‌های شیاطین جن و انس برای گمراه کردن پیروانان ادیان آسمانی و پیشگیری از پیشرفت و توسعه جوامع دینی در بین آنها تفرقه و اختلاف ایجاد می‌کنند. خداوند در قرآن می‌فرماید «إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِّنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءهُمْ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ: فرعون در سرزمين مصر سر برافراشت و مردم آن را طبقه طبقه ساخت طبقه‌اى از آنان را زبون مى‏‌داشت پسرانشان را سر مى‏‌بريد و زنانشان را براى بهره‏‌كشى زنده بر جاى مى‏‌گذاشت كه وى از فسادكاران بود» (قصص/4). زمانی که فرعون در سرزمین مصر برتری جست مردش را دسته دسته کرد. فراعنه و مستبدان هرعصر برای تداوم حکومت خود از این سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن بهره می‌گرفتند در حال حاضر هم از این سیاست بهره می‌گیرند.
وی در ادامه گفت: قرآن در آیات مختلف به مردم هشدار می‌دهد که در دام دشمن‌های اسلام نیفتند؛ یکی از شاخص‌های جوامع شرک این است که به دام تفرقه می‌افتند و دسته دسته می‌شوند و هر دسته‌ به طرفی می‌رود این دسته‌ها با هم ارتباطی ندارند و این علامت شرک است و با مکتب اسلام هیچ سنخیتی ندارد و اسلام همواره مردم را به توحید دعوت می‌کند.
ری شهری با اشاره به اهمیت مساله وحدت کلمه در بین مسلمین گفت: وحدت کلمه آنقدر در بین مسلمانان اهمیت دارد که امیرالمومنین(ع) برای اینکه جامعه اسلامی وحدت خود را حفظ کند و با اینکه می‌دانست خلافت حق ایشان است خود از حکومت کنار می‌رودند و در نامه 62 منشور حکومت مصر می‌فرماید «در ذهن من نمی‌آمد بعد از پیغمبر به سراغ شخص دیگری بروند و ولایت را از من دور کنند مدتی بیعت نکردم اما می‌دانستم اگر بیعت نکنم و اختلاف بیفتد مردم از اسلام روی برمی‌‌گردانند و دین اسلام از بین می‌رود».
وی در ادامه گفت: به نظر امیرالمومنین خطر اختلاف از خطر حاکم نبودن ایشان بیشتر است؛ پس تا این اندازه وحدت جامعه اسلامی مهم است هر کاری که سبب اختلاف جامعه شود انجام ندهید. امام باقر(ع) دعا می‌کنند «خدا رحمت کند هر کس که بین دوستان ما الفت ایجاد می‌کند اگر دیدید اختلاف ایجاد شده است اختلاف را از بین ببرید و محبت را بین خود تقویت کنید».
ری‌شهری افزود: در حال حاضر سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن یکی از مهم‌ترین ابزارهای مقابله با اسلام با انقلاب اسلامی است. امام علی(ع) در خطبه قاصعه می‌فرمایند «خداوند سبحان منت نهادند و اختلافات برداشته شدند بر این نعمت نمی‌توان قیمتی تعیین کرد چرا که از هر قیمت و بهای فزون‌تر است و از هرمهمی‌ مهم‌تر است».
این مفسر قرآن اظهار کرد: پس سیاست تفرقه برای از بین بردن اسلام  و محو دین کارایی بسیاری دارد و هیچ ابزاری برای تداوم اسلام به اندازه وحدت کلمه مهم نیست. دشمن از هر راهی می‌خواهد این وحدت کلمه را از بین ببرد.
وی در ادامه افزود: خداوند برای اینکه مسلمانان در دام شیاطین جن و انس نیفتند دو برنامه اساسی را توصیه می‌کند؛ نخست، برطرف کردن موانع الفت و هم‌بستگی که این موانع عبارتند از حسد، کینه و کبر. اسلام با این موانع مبارزه کرده است حتی همه اموری که سد راه الفت هستند را ممنوع می‌کند و اجازه نمی‌دهد دوخواهر و دو برادر اسلامی بیش از 3 روز با هم قهر باشند.
وی در ادامه گفت: دومین برنامه‌ای که اسلام پیشنهاد می‌دهد این است که از بهترین انسان‌ها تبعیت کنید چرا که تا روح‌ها با هم تناسب پیدا نکنند نمی‌توانند با هم الفت پیدا کنند؛ یکی از دستورهای مهمی که اسلام می‌دهد این است که از بهترین انسان‌ها پیروی کنید.
این مفسر قرآن در آخر گفت: خداوند برای اینکه وحدت در بین مسلمانان حفظ شود توصیه می‌کند برای جمع شدن دل‌ها هر روز چند بار شبانه روز دور هم جمع شوید و نماز جماعت برپا کنید؛ برای نزدیک شدن دل‌ها هفته‌ای یک بار برای نماز جمعه بروید؛ برای تناسب روحی هر سال در نماز عید فطر و عید قربان با هم جمع شوید و در اجتماع بزرگتر شرکت کنید؛ از این بزرگتر برای اتحاد امت اسلام هر سال در مراسم حج جمع شوید کنار هم قرار بگیرند تا همبستگی پیدا کنید. در واقع یکی از هنرهای پیامبر این بود که وحدت دربین امت ایجاد کردند و با این وحدت بود که اسلام پیروز شد.
captcha