کاهش تهدیدهای فضای مجازی با تأکید بر هویت دینی
کد خبر: 3523939
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹

کاهش تهدیدهای فضای مجازی با تأکید بر هویت دینی

گروه فضای مجازی: با مدیریت صحیح و هدفمند شبکه‌های اجتماعی و آگاه‌سازی اقشار جامعه به‌ویژه نسل جوان و خانواده‌ها با تأکید بر هویت فرهنگی، دینی، مذهبی و پاسداشت ارزش‌های انقلابی کشور در استفاده از تکنولوژی‌، می‌‌توان گامی مثبت در کاهش تهدیدهای فضای مجازی برداشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، به نقل از اداره برآورد اجتماعی فرماندهی انتظامی همدان، با مدیریت صحیح و هدفمند شبکه‌های اجتماعی و آگاهسازی اقشار جامعه به ویژه نسل جوان و خانواده‌ها با تاکید بر هویت فرهنگی، دینی، مذهبی و پاسداشت ارزش‌های انقلابی کشور در استفاده از تکنولوژی‌، می‌‌توان گامی مثبت در  کاهش تهدیدهای فضای مجازی برداشت.
امروزه نقش فضای مجازی به ویژه شبک‌های اجتماعی در تهاجم فرهنگی بر کسی پوشیده نیست، اینترنت با همه سرویس‌هاى متنوع قابلیت تبدیل شدن به بسترى براى تهاجم فرهنگى را دارد.
استان همدان با توجه به سابقه فرهنگی و نامگذاری آن به نام دارالمومنین امروزه مصون از ناهنجاری فرهنگی و آسیب‌هایی اجتماعی از قبیل اختلافات خانوادگی، نزاع و جرو بحث خانوادگی، افزایش آمار طلاق، مدگرایی جوانان، روابط غیر متعارف دختر و پسر ، بد پوششی و ... نیست و این نا‌هنجاری‌ها  بی‌تأثیر از شبکه‌های اجتماعی و مجازی نبوده است.
شبکه‌های اجتماعی تغییرات بنیادین در سبک زندگی و فرهنگ ایجاد کرده و توانسته بر الگوی روابط خانوادگی افراد تاثیر گذاشته و ضعف بنیاد خانواده در این بین بروز ناهنجاری‌های اجتماعی  از قبیل افزایش آمار و ارقام بالایی سن ازدواج، طلاق، و دیگر مسایل خانوادگی از قبیل سرد شدن ارتباطات عاطفی و نارضایتی ها از زندگی خانوادگی را در بر داشته است.
در نگاه اولیه می‌توان این معضلات را ناشی از فضای مجازی دانست که تحت تأثیر تولیدات رسانه‌ای به وجود آمده و باعث شده تا سطح توقع و رضایت از زندگی‌های مشترک را به خصوص در میان نسل جوان بالا ببرد. در این راستا شبکه‌های اجتماعی با کارکرد منفی خود پا جای پای ماهواره گذاشته و در صورت استفاده ناصحیح، بی‌بند و باری را در روح و ذهن افراد نهادینه می‌کند.
خانواده‌ها در خصوص کنترل و نظارت فرزندان برای استفاده از فضای مجازی نقش موثری دارند که با ارائه اطلاعات و آموزش‌های درست می‌توانند نحوه استفاده از فناوری جدید و نرم‌افزارهای جدید تلفن همراه را آموزش دهند ، همچنین رسانه‌ها، تشکل‌های غیردولتی و آموزش و پرورش در زمینه آموزش نیز نقش اساسی دارند.
امروزه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در بین استفاده کنندگان از این فضا ،یکی از روش های دوست یابی و ایجاد ارتباط است، به طوری که بسیاری از افراد، هستند که از طریق اتاق های گفت و گو با هم ارتباط برقرار می کنند. اغلب، گسترش ارتباطات غیر متعارف در عرصه اینترنت و فضای مجازی آسیب های را در بر دارد که این پدیده مشکل عمده ای را برای بهداشت روانی جامعه ایجاد کرده است.
در پایان باید گفت با مدیریت صحیح و هدفمند شبکه های اجتماعی و همچنین آگاهسازی اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان و خانواده ها با تاکید بر هویت فرهنگی دینی، مذهبی و پاسداشت ارزش‌های انقلابی کشور در استفاده از تکنولوژی‌ها، بتوانیم گامی مثبت را برداشته و آسیب‌های آن را کاهش دهیم.

تهیه و تنظیم‌: اداره برآورد اجتماعی فا.ا.همدان
captcha