کتاب نقش تربیتی مدیران مدارس علمیه رونمایی شد
کد خبر: 3564357
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸

کتاب نقش تربیتی مدیران مدارس علمیه رونمایی شد

گروه حوزه‎های علمیه: کتاب نقش تربیتی مدیران مدارس علمیه شب گذشته با حضور آیت‏‎الله بنانی و مدیران تهذیبی حوزه‎های علمیه رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از کتاب نقش تربیتی مدیران در مدارس علمیه با حضور مدیران عالی حوزه و آیت‎الله بنانی شب گذشته 29 ی ماه برگزار شد.

آیت‎الله بنابی در این مراسم گفت: با توجه به اینکه قرآن کریم و بیان پیامبر اسلام و ائمه اطهار(ع) به اهمیت و حیاتی بودن اخلاق عظیم پیامبر(ص) تاکید شده است.

وی افزود: خداوند متعال در قرآن کریم و در سوره شمس 11 قسم ذکر می‌کنند ولی ماحاصل این سوره آن است که تنها کسانی رستگار شدند که به دنبال تهذیب خود و دیگران بوده‎اند.

این استاد حوزه یادآورشد: طبق حدیث معروف که مقام معظم رهبری نیز نسبت به این حدیث مباحث مختلفی بیان کرد که پیامبر اکرم(ص) و اسلام برای اتمام مکارم اخلاص و اخلاص در عمل برای مردم نازل شدند.

وی گفت: بحث اخلاق به خصوص تهذیب و اخلاص برای جامعه طلاب بسیار حیاتی است؛ نباید هیچ یک از طلاب در مسیر مباحث اخلاقی عقب بیافتند.

این استاد حوزه یادآورشد: یک طلبه باید چنین روحیه‎ای داشته باشد که همیشه به اشتباه و ضعف و ناتوانی خود معترف باشد؛ یک طلبه باید بداند که اگر می‎خواهد موفق باشد باید همیشه خاضع و خاشعانه خداوند را یاد کند.

وی گفت: چند سال است که این بحث در مدارس علمیه راه افتاده است و مباحث اخلاقی در حوزه به شکل جدی تر دنبال می شود که جای خرسندی است ولی این مسایل باید از ابتدای انقلاب به شکل روند آموزشی و روند کاری در حوزه آغاز می‎شد.

آیت‎الله بنابی بیان کرد: طلاب باید روحیه ترس از قیامت و سنگینی کسوت طلبگی را هر لحظه در خود حفظ کنند؛ تلاش‌های حوزه و معاونت تهذیب در اردوهای معرفتی مشهد و قم و... قابل تقدیر است که باید این روند ادامه یابد.

وی اظهارکرد: متاسفانه در عرصه تهذیبی و اخلاقی یک روند مستمر باید طی شود که از برنامه واقعی که باید داشته باشیم عقب هستیم.

در این مراسم همچنین حجت‎الاسلام والمسلمین غفوری، قائم مقام مدیر حوزه‎های علمیه نیز با ذکر این مطلب که انتقال تجربه مدیران در مدارس علمیه موجب متحول شدن شرایط مدیریتی در حوزه خواهد شد، گفت: امروزه مدیران مختلفی در مدارس فعالیت دارند که این مدیران با رویکرد درست سعی کردند که وضعیت مدارس را از جهات مختلف بهبود ببخشند.

قائم مقام مدیر حوزه در امور استان ها اظهار کرد: این مدیران سعی می کنند که با انجام امور مدیریتی خاص رویکرد طلاب را از نظر اخلاقی و تهذیبی و انظباطی متحول کنند.

وی گفت: توصیه به رعایت مستحبات و تهجد و شب‌زنده‌داری و جدیت در تحصیل همیشه از سوی مدیران ما به طلاب منعکس می شود که حتی در چهره طلاب نیز تغییر ایجاد می‎کنند.

غفوری تصریح کرد: نقش مدیر در مدارس علمیه محوری است؛ اگر مدیریت مدرسه علمیه از شرایط خاص مدیریتی صحیح برخوردار باشد، حضور آن مدیر موجب معنوی شدن فضای مدرسه می‌شود و موجب می‎شود که اساتید متخلق واجد شرایط در آن مدرسه حضور یابند.

وی افزود: مدیر خوب همیشه راه تکریم اساتید را به خوبی می‎داند؛ یک مدیر نمونه حوزوی به دنبال توسعه نظم و فضای معنوی در مدرسه است تا خود طلاب به شکل خود به خود در این فضای معنوی قرار می گیرد.

قائم مقام حوزه در امور استان‌ها اظهار کرد: مدیری که با دلسوزی با امور برخورد می کند حتی پس از ایجاد یک مشکل، بدون اینکه کسی متوجه شود فضا را با آرامش به سمت اصلاح می برد.

وی گفت: گاهی اوقات یک مدیر بد می‎تواند به دلیل عدم تجربه کافی یک مشکل بسیار کوچک را به یک بحران در مدرسه ایجاد کند که جبران آن فضا غیر ممکن باشد.

غفوری تصریح کرد: جای چنین کتاب‎هایی در عرصه مدیریت حوزه خالی بود که خوشبختانه این کار آغاز شد و باید توسعه یابد.

گفتنی است در این مراسم حجت‎الاسلام حسینخانی نیز در دقایقی پیرامون اهمیت آموزش فن مدیریت به مدیران مدارس علمیه کشور تاکید کرد و پس از آن این کتاب با حضور معاونت تهذیب حوزه رونمایی شد.


captcha