نقش مساجد در شكل‌گیری و ماندگار هنر اصیل اسلامی فراموش نشود
کد خبر: 3570056
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳
وزیر ارشاد:

نقش مساجد در شكل‌گیری و ماندگار هنر اصیل اسلامی فراموش نشود

گروه فرهنگی:‌ اجرای گروه‌های سرود در مساجد یکی از نمادهای همبستگی و کار جمعی است و اذهان ملت عزیز ما را به روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی و دوران شور، حماسه و ایثارگری دفاع مقدس رهنمون می‌سازد؛ از این روست که نباید نقش مساجد و متولیان این مکان مقدس را در شکل‌گیری، رشد و ماندگاری این هنر اصیل فراموش کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهارمین جشنواره سراسری سرود رضوی ویژه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد روستایی کشور كه امروز، 15 بهمن‌ماه در روستای كورده لارستان استان فارس به كار خود پایان داد، پیامی صادر كرد.

این پیام در مراسم اختتامیه این جشنواره كه امروز برگزار شد، توسط بهزاد مریدی، مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد كه در آن آمده است: «لارستان یادآور سرزمین کهن است که حضور گرم و پرتلاطم آن در گستره تاریخ و فرهنگ ایران از افسانه‌ها تا مکتوبات تاریخ این کشور همواره جوشان و برقرار است، این مهم را نه فقط دالان‌های طولانی ذهن مردمانش، بلکه در تمامی متون تاریخی، سفرنامه‌ها و شرح حال بزرگان، پیش و پس از تلالو خورشید اسلام می‌توان جست و البته در این حضور نه تنها در پهنه فرهنگی ایران عزیز بلکه در تمام شئونات سیاسی آن به خوبی هویداست.

برافراشته شدن پرچم تأسیس حکومت اسلامی در گذر تاریخ معاصر ایران توسط علامه مجاهد حضرت آیت‌الله العظمی عبدالحسین لاری و رهبری جنبش‌های ضد استعماری در بوشهر، کازرون و ایلات قشقایی از دیار لارستان و همچنین مبارزات علیه نیروهای متجاوز انگلیسی و چپاولگران داخلی خود نمونه‌ای بارز از این حضور سراسر افتخارانگیز است.

شاخص بودن مردمان لارستان در صفات برگزیده همچون هوشیاری، آگاهی، عزم، اراده ملی، روشن بینی و شجاعت در عمل را می‌توان در لابه‌لای بیانات رهبری معظم استخراج و برداشتن چنین مردمانی افتخار کرد، در طی قرن‌ها همزیستی مسالمت‌آمیز و منحصر به فرد پیروان مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی در کنار یکدیگر خود نمونه دیگری از شایستگی مردمان این منطقه به شمار می‌رود به طوری که این وحدت میان مسلمانان در منطقه لارستان در سراسر جهان اسلام مثال زدنی و کم نظیر است.

بی شک این موهبت الهی بهترین میراثی است که در سایه پرخیر و برکت علمای اعلامی که عمر گرانبهای خود را در راه اسلام گذاشته‌اند به دست آمده است و ما نیز به نوبه خود پاسدار این مواهب الهی هستیم.

اجرای گروه‌های سرود در مساجد یکی از نمادهای همبستگی و کار جمعی است و اذهان ملت عزیز ما را به روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی و دوران شور، حماسه و ایثارگری دفاع مقدس رهنمون می‌سازد؛ از این روست که نباید نقش مساجد و متولیان این مکان مقدس را در شکل‌گیری، رشد و ماندگاری این هنر اصیل فراموش کرد.

تشکیل گروه‌های سرود در سطح مساجد دارای سابقه‌ای به عمر انقلاب اسلامی است و فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در ارتقای این حرکت فرهنگی تأثیر بسزا داشته است، اکنون به برکت نام هشتیمن ستاره فروزان پسر امامت حضرت علی‌بن موسی الرضا المرتضی(ع) شهر لارستان و به ویژه روستای کورده سید عبدالحسین لاری که نام خود را وام گرفته از سلاله پاک نبوی است، میزبان نفس‌های قدسی عاشقانی است که به عشق سللطان خراسان، همنوایی می‌کنند و چه افتخاری از این بالاتر که کورده سید عبدالحسین لاری میزبان عاشقان رضوی است.

اینجانب ضمن عرض تبریک ولادت باسعادت حضرت زینب (سلام الله علیها) و ایام دهه مبارک فجر از تمامی دست‌اندرکاران چهارمین جشنواره سرود رضوی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور برای تلاش‌های ارزشمند و فعالیت‌های شایسته عزیزان سپاسگزاری می‌کنم و از خداوند بزرگ توفیق روزافزونشان را در خدمت به فرهنگ اسلامی خواستارم».

captcha