نظارت بر اجرا نقش مهمی در پیشرفت کشور دارد
کد خبر: 3593506
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳

نظارت بر اجرا نقش مهمی در پیشرفت کشور دارد

گروه اجتماعی: کارشناسی سیاسی دانشگاه، وظیفه اصلی شکل گیری جامعه اسلامی را ساخت دولت اسلامی در معنای اصلی آن دانست و بر لزوم حرکت همه قوا به خصوص قوه مجریه برای رسیدن به قواعد اصیل دولت اسلامی تاکید کرد و گفت: نظارت بر اجرا که در قانون اساسی نیز آمده است نقش مهمی در پیشرفت کشور دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، دکتر فیروز اصلانی پیش از ظهر امروز در همایش نقش قوه مجریه در در تحقق دولت اسلامی در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم با اشاره به ویژگی‎های قوای مختلف در کشور گفت: قوه مجریه زمینه اصلی حرکت جامعه را فراهم می‎کند.
وی با ذکر این مطلب که کا قوه مقننه ریل گذاری مباحث نرم افزاری و قانونی است، افزود: نسخه حل کسالت و بیماری را قوه مقننه و قانون اساسی تجویز می‎‌کند، ولی قطعا مجری آن قوه مجریه است؛ در واقع حسن اجرای آن با قوه مجریه است.
وی قوه مجریه را مهمترین قوه کشور دانست و گفت: نسخه در قانون اساسی نوشته شده است، ولی اگر قوه مجریه به جای پیاده کردن مواد نسخه، دیدگاه ها و امیال خود را پیاده کند، قطعا راهی به جز راه سعادت  طی خواهیم کرد.
استاد دانشگاه  با ذکر این مطلب که بیشترین نیروهای اجرایی کشور در حوزه مسئولیت‎ها از آن قوه مجریه است، اظهارکرد: زیرا هیچ ارگانی به اندازه قوه مجریه نیرو و توان اجرایی ندارد.
وی تصریح کرد: مسئولان وزارت خانه‏ ها و نهادها و ادارات همگی تحت فرمان قوه مجریه است، اگر این سیستم به خوبی انجام شود کل جریان فعالیت‏ های کشور سامان داده خواهد شد.
این کارشناس مباحث سیاسی با اشاره به اهمیت نظارت روی کار قوه مجریه اظهارکرد: نظارت روی قوه مجریه و کنترل آن در قانون اساسی و قوانین کشور پیش بینی شده است، زیرا حسن اجرا از خود اجرا مهم است؛ به همین سبب نهادهایی برای رصد حسن اجرای مسئولیت ها در نظر گرفته است.
وی با ذکر این مطلب که ضمانت اجرای خوب برای حرکت ملی به سوی پیشرفت، الزامی است، بیان کرد:  به همین جهت اختیارات رئیس جمهور در کشور ما بسیار زیاد است، زیرا در عرصه امنیتی و فرهنگی و شورایی و قراردادهای بین‎المللی و پذیرش استوارنامه‎ها، تعیین وزرا و... رئیس جمهور نقشی اساسی دارد.
وی افرود: اگر رئیس جمهوری توان انتخاب وزرای شایسته را نداشته باشد و یا اگر افراد بی ظرفیت به کابینه فرابخواند و یا نتواند کابینه را به خوبی اداره کند و از وزرای خود به خوبی استفاده نکند و یا نتواند شرایط خوبی برای کار وزرای قوی فراهم کند، قطعا کشور را با مشکلات اساسی مواجه خواهد کرد و هر روزی که از حکومت او می‎گذرد فرصت‎های بسیاری از دست مردم و نظام می‎رود.
اصلانی اظهارکرد: نقش وجه انسانی در ریاست جمهوری بسیار مهم است زیرا برخی افراد توان اداره و مدیریت خوبی ندارند؛ برخی مدیران که به ریاست جمهوری برگزیده می شوند، ممکن است فرصت ها را به باد دهند؛ این افراد ممکن است فرصت طلبی منفی داشته باشند، ولی توان فرصت سازی نداشته باشند.
وی با بیان این مطلب که قرار بر این بوده است که جامعه اسلامی، دولت اسلامی را تشکیل دهد بیان کرد: قوه مجریه باید این مسیر را پیش ببرد و به همین جهت باید هر آنچه که دست و پای قوه مجریه را می‎بندند تا این هدف را خدشه دار کند از بین برود؛ قوه مجریه در تنظیم لوایح و ارسال به مجلس و یا در حوزه اداری نقش تعیین کننده دارد.
اصلانی در پایان برلزوم زدودن بروکراسی اداری از دست و پای نظام تاکید کرد و گفت: رئیس قوه مجریه می تواند در چابک سازی سیستم اجرایی کشور نقشی تعیین کننده داشته باشد؛ بین قدرت و تکلیف باید سنخیت و تناسب برقرار باشد؛ هر باری را نمی‎توان بر روی دوش هر کسی گذاشت.
captcha