وجود هنرمندانه آزادگان بالاترین درس برای ملت است
کد خبر: 3630603
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶
حجت‌الاسلام انصاری:

وجود هنرمندانه آزادگان بالاترین درس برای ملت است

گروه جهاد و حماسه: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران گفت: هنوز خاطرات بسیاری از آزادگان ثبت و ضبط نشده است و یکی از وظایف متولیان فرهنگی ثبت و ضبط خاطرات است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی خانه فرهنگ ایثار و مقاومت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمدعلی انصاری، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برنامه‌های دفتر امور ایثارگران این وزارتخانه در سالروز بازگشت آزادگان به کشور اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مثل همه سازمان‌ها و نهادها به ایثارگران خود توجه داشته و دارد. جمعیتی سه‌هزار و 200 نفره از ایثارگران در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم که یکی از برنامه‌های مهم دفتر امور ایثارگران توجه به این عزیزان در بحث خدماتی است و مسئله بزرگتر توجه به مسائل فرهنگی و تکریم آنان است.

وی افزود: برای ایثارگران در کنار برنامه‌های مختلف در راستای خدمات رسانی و رفاه، برنامه‌هایی برای بهتر شدن و پیشبرد مسائل فرهنگی و روحیه آنان در یک کلمه تکریم و حمایت‌های فرهنگی داریم و امسال در سالروز بازگشت آزادگان برنامه تکریم ایثار را داریم که از ایثارگران وزارتخانه در این مراسم به طور عموم دعوت می‌شود و از ایثارگران شاخص تجلیل خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام انصاری با اشاره به تجلیل از تعدادی خانواده شهدای مدافع حرم به مناسبت 26 مردادماه گفت: مدافعان حرم امروز سنبل و نمونه دفاع از کشور در خارج از مرزهای ما هستند و دین بزرگی بر گردن ما دارند و وزارت فرهنگ ارشاد خود را مکلف می‌داند مثل همه مردم و وزارتخانه‌ها از این عزیزان تجلیل کند. قرار است در این مراسم از خانواده چند تن از شهدای مدافع حرم تجلیل شود.

وی با اشاره به زمینه‌های رشد و انسان‌سازی اسارت گفت: بیشترین نکته‌ای که از اسارت و بعد از اسارت و آزادگی در رابطه با درس‌آموزی و انسان‌سازی به ذهن خطور می‌کند روحیه مقاومت و صبر و شکیبایی اسیرانی است که در چنگال دشمن اسیر شدند. همین صبر و استقامت نمونه‌ای از اسناد اقتدار کشور است. ما آنچه که از سال‌های اسارت آزادگان شنیدیم و می‌شنویم این است که این‌ها با همه وجود در زندان‌های رژیم بعثی مقاومت کردند، شکیبایی و صبر خود را در حمایت و دفاع از اسلام و کشورشان نشان دادند و خیلی‌ها تا پای شهادت مورد شکنجه و آزار قرار گرفتند اما ذره‌ای از اهداف خود کوتاه نیامدند.

حجت الاسلام انصاری با اشاره به زبان گویای هنر برای انتقال مفاهیم والای نهفته در اسارت گفت: اصلی‌ترین هنری که در اسارت و بعد از آن خلق شد، هنر خود آزاده‌ها بود. وجود هنرمندانه آن‌ها بالاترین درس برای ملت است اما اگر بخواهیم از نگاه ابزاری و به عنوان یک وسیله ارائه مفهوم آزادگی و مقاومت آزادگان اشاره کنیم امروز هنر سینما و فیلم می‌تواند بهترین روش برای به تصویر کشیدن مقاومت اسرا باشد البته دیگر زمینه‌های هنری نیز در بیان حقایق اسارت اثربخشند.

وی به میزان تأثیر گذاری آثار تولید شده در موضوع اسارت اشاره کرد و بیان داشت: اظهار نظر در خصوص اینکه تا چه میزان آثار تولید شده اثربخش بوده سخت است. با همه تلاش‌هایی که انجام شده هنوز جای کار برای ارائه بزرگی آزادگان و نکاتی که می‌تواند از سال های اسارت آن‌ها درس باشد برای کشور ما جای کار زیاد است. هنوز خاطرات بسیاری از آزادگان ثبت و ضبط نشده است. یکی از وظایف متولیان فرهنگی ثبت و ضبط خاطرات است و از این خاطرات شنیدنی می شود در زمینه‌های مختلف کار تبلیغی و فرهنگی مثل نوشتن کتاب‌های خاطرات، رمان های خوب، ساخت فیلم‌های فاخر و نمایش تاثیر گرفت. تا به امروز کارهایی شده است ولی خیلی از مسیر ما مانده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران در ادامه به آثار اثرگذار در موضوع اسارت پرداخت و اظهار داشت: از آثار مربوط به اسارت شاید بتوان گفت دو اثر مکتوب بیشتر در جامعه ما جا افتاده است یکی کتاب «دا» و دیگری خاطرات ثبت و ضبط شده که از مرحوم ابوترابی است. مرحوم ابوترابی سید آزادگان ما هستند، هم وجودشان در اردوگاه‌های عراق به آزادگان اطمینان و آرامش می‌داد و هم برخوردهای اخلاقی و اثرگذاری او بر کمتر آزاده‌ای است که تاثیر مثبت نگذاشته باشد.

وی با اشاره به نقش حاج آقا ابوترابی در دوران اسارت گفت: آنچه شنیدیم این بود که ایشان نقطه اتکایی برای اسرا بود که با روحیه بالا شخصیتی آرامش بخش داشت و چون درس خوانده حوزه علمیه بود به عنوان استاد اخلاق، همه آزادگان نسبت به ایشان احساس خوبی داشتند.


انصاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه شهادت شهید حججی تصریح کرد: همه شهدا برای ما عزیز هستند اما امروز دل هر انسان آزاده‌ای که ذره‌ای از انسانیت در وجودش هست با دیدن این صحنه‌های خشنی که داعش و گروه‌های تکفیری در شهادت شهید محسن حججی به وجود آوردند جریحه دار می‌شود. جوانی که با همه خلوص برای دفاع از حریم اسلام و انسانیت می‌رود و وقتی در چنگال خون آشام داعش گرفتار می شود به شهادت می‌رسد.

وی دو نکته را در شهادت محسن حججی حائز اهمیت دانست و گفت: یکی نهایت خون‌آشام و خوی درندگی گروه‌های تکفیری است که در اقصی نقاط دنیا در حال اقدام تروریستی هستند که بویی از انسانیت نبردند. یکی هم نهایت خلوص و پاکی و صفای شهدای ما است که با آغوش باز و با انتخاب خودشان این مسیر را انتخاب کردند و الگویی برای همه شدند. باید جوانان و مردم ما و مردم دنیا از حرکت این شهدا و اخلاص و پایبندی این افراد برای مبارزه با هرگونه خشونت و تروریست‌ها درس بگیرند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران با اشاره به تاریخچه ایثار در جهان بیان داشت: کلمه ایثار کلمه جدیدی نیست و برای همه آشنا است. در همه ادوار و تاریخ زندگی بشر در همه آیین و ادیان به فداکاران و ایثارگران احترام گذاشته می‌شد و ما هم به عنوان کشوری که تاریخ دیرینه‌ای در بین کشورها  دارد و از قرن‌ها پیش دین اسلام را پذیرفته است طبیعی است که به ایثار و ایثارگری و فداکاری توجه داریم.

 

captcha