100 درصد دانش آموزان ابتدایی کردستان تحت پوشش تحصیلی هستند
کد خبر: 3647819
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۳

100 درصد دانش آموزان ابتدایی کردستان تحت پوشش تحصیلی هستند

گروه اجتماعی: مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان به برنامه‌های آموزش و پرورش برای مسدود کردن مبادی بیسوادی اشاره وعنوان کرد: در استای مسدود کردن مبادی بیسوادی و تحت پوشش قراردادن دانش‌آموزان در آموزش ابتدایی از 27 هزار نفر جامعه هدف صددرصد و در متوسطه اول 94 درصد تحت پوشش تحصیلی قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، رشید قربانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در بازدید از خبرگزاری ایکنا و ایسنای کردستان به برنامه ها و دستاورها و مشکلات آموزش و پرورش استان کردستان پرداخت و اظهار کرد: تمام برنامه‌های آموزش و پرورش در چندسال اخیر براساس سند تحول آموزش و پرورش تدوین شده است.

وی افزود: برای رسیدن به اهداف متعالی سند تحول آموزش و پرورش 20 برنامه اولویت دار طراحی شده که در این برنامه‌ها اهداف، راهبرد و سیاست‌های کاری آموزش و پرورش تعیین تکلیف شده است.

قربانی بیان کرد: در این راستا ردر بخش پوشش تحصیلی پیش دبستانی 65 درصد دانش‌آموزان را پوشش داده بودیم که در سال 96این میزان به 90 درصد پوشش رسیده‌ایم و رتبه سوم کشوری را دارا هستیم.

آمار سوادآموزان به 92 درصد افزایش می‌یابد

وی اعلام کرد: از لحاظ پوشش سوادآموزی بین جامعه هدف 10 تا 49 سال در سال 92 از جامعه هدف  47 درصد، در سال 95 به 48 درصد و در سال جاری بناد داریم به 92 درصد افزایش پیدا کند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان به برنامه‌های آموزش و پرورش برای مسدود کردن مبادی بیسوادی اشاره وعنوان کرد: در استای مسدود کردن مبادی بیسوادی و تحت پوشش قراردادن دانش‌آموزان در آموزش ابتدایی از 27 هزار نفر جامعه هدف صد درصد و در متوسطه اول 94 درصد تحت پوشش تحصیلی قرار گرفتند.

وی به موفقیت‌های دانش‌آموزان استان کردستان اشاره کرد و ادامه داد: در سال 95 دانش آموزان کردستانی در کنکور سراسری به رتبه 10 کشوری، در المپیاد نانو دانش‌آموزان کردستانی رتبه اول کشوری، کسب جایگاه برتر دختران دانش‌آموز در المپیاد ریاضی شیمی برای اولین بار رسیدند و در امتحانات امسال رتبه 14 کشوری را کسب کردند.

38 درصد مدراس دولتی هوشمندسازی شده‌اند

قربانی هوشمندسازی مدارس دولتی را را زا نشانه های موفق آموزش و پرورش دانست و گفت: در سال 93  فقط 23 درصد کلاس‌های درس مجهز به سیستم هوشمند بود که در سال 95 به 38 درصد رسیده است.

وی به افزایش و تنوع رشته‌های هنرستانی و ایجاد توازن رشته تحصیلی اشاره کرد و افزود: در راستای تربیت دانش‌آموزان دارای فن امسال 14 رشته جدید و دو هنرستان کشاورزی با یک میلیاردتومان سرمایه‌گذاری ایجاد شد که با تحصیل این دانش‌آموزان در این رشته‌های جدید در آینده نیاز بازار کار تأمین می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان بیان کرد: در حال حاضر 24 هزار نفر پرسنل شاغل و 15 هزار بازنشسته داریم که در تعدادی از اقدامات رفاهی و حمایتی معلمان را برای بازنشسنگان نیز اجرا می‌کنیم.

وی یکی از مشکلات جدی  آموزش و پرورش استان را نامتوازن بودن نیروی انسانی دانست و عنوان کرد: در شهرستان سنندج 100 نفر نیروی مازاد خانم داریم و در بانه 200 نفر نیرو کم داریم چراکه استخدام‌های آموزش و پرورش در سال‌های گذشته از روی برنامه نبوده است و این امر باعث کاهش کمی و کیفی فعالیت آموزش و پرورش می‌شود.

قربانی به اقدامات مؤثرآموزش و پرورش در زمینه معرفت دینی اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه در سال 1400، شش هزار نفر بازنشسته می‌شود، ممکن است با کمبود کادر جدی به ویژه در بخش خدمات مواجه می‌شود.

وی افزود: 500 نفر نیروی قراردادی در سطح آموزش و پرورش استان کردستان داریم که برنامه‌ریزی شود به صورت پیمانی جذب شوند.

30 درصد مدارس استان کردستان غیر استاندارد هستند

مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه به مدارس تخریبی و نیاز به مقاوم سازی استان اشاره و عنوان کرد: 30 درصد مدارس استان کردستان غیراستاندارد بوده  و 20 درصد نیاز به مقاوم سازی است و 50 درصد مدارس شرایط قابل قبولی دارند.

وی به تبدیل فضاهای آموزشی به تجاری اشاره و اعلام کرد: در راستای اجرای این طرح 16 هزار مترمربع از فضای آموزشی استان کردستان را برای تجاری تعریف کرده‌ایم.

قربانی اعلام کرد: با تجاری شدن فضاهای آموزشی آموزش و پرورش یک درآمد پایدار برای مدارس ایجاد شده تا برای سرانه دچار مشکل نشوند.

وی به فعالیت‌های مشترک با جهاددانشگاهی استان کردستان اشاره کرد و  یادآور شد: سه فعالیت در حوزه راهبران آموزشی ، دوره‌های ضمن خدمت و طرح آموزش مجازی آموزشیاران نهضت سه فعالیت مشترک جهاددانشگاهی و آموزش و پرورش است و در آینده در راستای قابلیت‌های جهاددانشگاهی تعدادی از فعالیت‌های خود را با تشخیص به آن‌ها واگذار می‌کنیم.

captcha