معرفی اعضای جدید هیئت منصفه‌ مطبوعات فارس/ رسانه‌ها ملزم به حفظ كرامت انسان‌ها هستند
کد خبر: 3662537
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۴

معرفی اعضای جدید هیئت منصفه‌ مطبوعات فارس/ رسانه‌ها ملزم به حفظ كرامت انسان‌ها هستند

گروه اجتماعی: طی مراسمی و با حضور رئیس كل دادگستری فارس، اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات این استان معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، علی القاصی‌مهر، رئیس كل دادگستری استان فارس امروز، 21 آبان در مراسم معرفی و تحلیف اعضای جدید هیئت منصفه‌ مطبوعات فارس، رسانه‌ها را ملزم به حفظ كرامت و حرمت انسان‌ها در انتشار مطالب، دانست و گفت: بر اساس اصل 168 قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی باید با حضور هیئت منصفه برگزار شود.

وی با بیان اینکه انتخاب اعضای هیئت منصفه دارای شرایط و اختیاراتی است و بر اساس موازین اسلامی تعریف می‌شود، افزود: فلسفه وجودی و حضور هیئت منصفه در این دو جرم ناشی از این تفکر و ایده است که مرتکبین این نوع جرائم متولی انعکاس افکار عمومی هستند لذا جامعه حقوقی برای جرم انگاری ملاحظات جامعه را در نظر گرفته است.

القاصی‌مهر گفت: از حیث تفاوت ماهیت، جرم عادی، عاری از انگیزه شرافتمندانه است اما جرائم مطبوعاتی شرافتمندانه است از این رو قانون‌گذار امتیاز حضور هیئت منصفه را برای این دسته از جرائم الزامی کرده است.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با اشاره به اینکه اعضای هیئت منصفه از اقشار مختلف باید انتخاب شوند، گفت: اعضای این هیئت منصفه باید مورد وثوق جامعه باشند به همین دلیل باید از لحاظ تقوا و تدین از بین فرهیختگان جامعه انتخاب شوند.

وی بیان كرد: با توجه به اینکه در پرونده‌های مطبوعاتی افرادی که مرتکب جرم می‌شوند، نماینده افکار عمومی هستند رسیدگی به جرائم آن‌ها نیز باید با حضور اعضای هیئت منصفه باشد.

القاصی‌مهر با اشاره به اینکه حضور هیئت منصفه مطبوعات به جلسه دادگاه مشروعیت می‌بخشد، بیان کرد: بر اساس قانون در جرائم مطبوعاتی دادگاه مجاز به رسیدگی بدون حضور و مشورت با هیئت منصفه نیست که این نشان دهنده اهمیت کار مطبوعات است.

وی با اشاره به اینكه هر جرمی که قابلیت ارتکاب توسط مطبوعات را داشته باشد جرم مطبوعاتی تلقی می‌شود، گفت: جرائم مطبوعاتی دارای ویژگی‌های خاصی است که با جرائم دیگر متفاوت بوده و تا زمانی که انتشار پیدا نکرده جرم تلقی نمی‌شود.

رئیس کل دادگستری استان فارس با بیان اینكه در حال حاضر بر اساس رویه قانون بیشترین جرائم مطبوعاتی مربوط به جرائمی است که علیه افراد مطرح شده است، افزود: هتک حرمت، توهین، افترا و نشر اکاذیب از دیگر جرائم مطبوعاتی است که برخی از این جرائم اثرات آن بیشتر از جرمی است که به صورت غیر مطبوعاتی انجام می‌شود.

وی با تصریح اینكه رسیدگی به جرائم مطبوعاتی از ظرافت بالایی برخوردار است و رسیدگی به این جرائم باید با رعایت تشریفات باشد، تاکید کرد: در استان فارس هیئت منصفه دوره قبل از سال 94 شروع به کار کرد و تعامل بسیار مطلوبی داشته است.

رئیس شورای قضایی استان فارس با بیان اینکه در استان کمترین جرم مطبوعاتی را شاهد بوده‌ایم، گفت: از سال 94 تاکنون 5 مورد تخلف مطبوعاتی را شاهد بوده‌ایم که این جرائم مربوط به نشریات شهرستان‌ها بوده است.

القاصی با اشاره اینکه تعداد کم پرونده‌های تخلفات مطبوعاتی حاکی از پایبندی اصحاب رسانه و اهل قلم به موازین اخلاقی است، گفت: این امر نشان دهنده رعایت تمامی جوانب قانون درترویج و نشر مسائل و موضوعات بوده است.

رئیس کل دادگستری استان فارس خواستار رعایت کرامت و حرمت انسان‌ها از سوی مطبوعات در انتشار مطالب شد و تاکید کرد: در برخی موارد اگر نشر مطالب و موضوعات با دقت و صحت عمل صورت نگیرد ضرر و خسارت جبران ناپذیری را وارد کرده و آبروی یک فرد و انسان که از ارزش و کرامت برخوردار است مورد خدشه قرار می‌گیرد از این رو باید در تصمیمات و انتشار مطالب حفظ حرمت انسانها مورد توجه قرار گیرد.

القاصی در ادامه با بیان اینکه استان فارس، استان خاصی از جهت برخورداری از اندیشه‌ها و تفکرات است اما علی رغم این ویژگی کمترین جرم و آسیب را در این حوزه شاهد هستیم، گفت: این امر نشان دهنده پایبندی اهالی رسانه به رعایت موازین قانونی است.

محسن رجائی‌نیا، معاون قضایی رئیس کل دادگستری فارس و سرپرست محاکم کیفری یک استان نیز در این مراسم گفت: قانونگذار اهمیت جرم سیاسی و مطبوعات را در تعیین محکمه دارای صلاحیت به اثبات رسانده و صلاحیت رسیدگی به جرائم مطبوعاتی و سیاسی را به محکمه‌ای سپرده است که از تعدد قاضی برخوردار است و آراء آن در دیوان عالی کشور قابلیت فرجام خواهی دارد.

محسن رجائی نیا با اشاره به اینکه این همه این تمهیدات قانونی ناشی از اهمیتی است که قانون‌گذار به این موضوع داده است، گفت: در استان فارس با توجه به گستردگی استان، خوشبختانه شرایط ومسائل سیاسی و فرهنگی به نحوی است که با کمترین جرائم مطبوعاتی روبه‌رو هستیم.

معاون قضایی رئیس كل دادگستری فارس همچنین بر ارائه مباحث آموزشی به اصحاب رسانه در راستای به حداقل رساندن جرائم مطبوعاتی تأکید کرد.

براساس این گزارش، غلامحسین واحدی‌پور پیشکسوت رسانه‌ای استان فارس، فضل‌الله فروغی استاد دانشکده حقوق دانشگاه شیراز، حجت‌الاسلام محمدصادق مهرابی مدیرکل تبلیغات، حجت‌الاسلام محی‌الدین طاهری تولیت آستان سیدعلاءالدین حسین، حمیدرضا آذری مدیرکل آموزش ‌و پرورش، حجت‌الاسلام سید علی نجفی نماینده روحانیون، حسن جوکار سرپرست نظارت بر انتخابات شورای نگهبان، صابر سهرابی مدیرکل روابط عمومی استانداری فارس، مهرزاد شیری نماینده وکلای دادگستری، رضا خشنود نماینده جامعه پزشکان، مجید چیزفهم نماینده هنرمندان، نگار رحیمی راد نماینده بانوان، تنگاب جهرمی مدیر روابط عمومی‌ و ارتباطات دادگستری استان و سینا بنی‌زمانی عضو شورای شهر شیراز اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات استان فارس اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات فارس هستند.

captcha