به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بهروز جنت، مدیر کل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشت سازمان غذا و دارو در همایش معاونین دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اصل اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اظهار کرد: بر همین اساس دانشگاهها باید در صدور مجوزهای تولید علاوه بر رعایت مسائل سلامت تسهیلگری انجام دهد.
وی افزود: در مورد ارتباط محصول و تولید کننده نهایی شرایط باید طوری باشد که به وسیله برچسب گذاری، کالا قابل ردیابی بوده و محصول سالم به مصرف کننده برسد.
جنت تاکید کرد: طرح پایش و پالایش برچسبها باید انجام شود و چراغ راهنمایی تغذیهای و برچسب اصالت کالا بر تمامی کالاها درج شده و همچنین معاونت غذا و دارو باید در مورد کالاهایی که احتمال تراریختگی آنها وجود دارد، احکام شورای عالی سلامت را لحاظ کرده و در صورت تراریختگی حتما برچسب آن درج شود.
رئیس مرکز تحقیقات حلال ایران با تاکید بر اینکه سیستم نظارت را باید مبتنی بر ارزیابی خطر پیش ببریم عنوان کرد: در مورد کالایی که میخواهیم اصول آن رعایت شود باید براساس این ارزیابی پیش رویم در این راستا کاهش نمک، قند و اسید چرب ترانس را تا جایی که تکنولوژی اجازه میدهد باید کاهش دهیم.
این مسئول سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نیازی نیست که هر چیز یا کالایی از سوی سازمان غذا و دارو استعلام شود گفت: قانون میگوید هر چیزی شناسه استعلام داشته و این شناسه قابل ردگیری و پاسخگویی باشد قانونی است در غیر این صورت کالا قاچاق است که این موضوع را نهادهای قانونی باید برخورد کنند.
وی همچنین اعلام کرد: به زودی تمامی برنجهای وارداتی نیز دارای برچسب و شناسه ره گیری و ردیابی میشود. برنج تنها محصولی است که در سطح عرصه مستقیم مردم هنوز برچسبی ندارد اما به زودی این اتفاق مسیر خواهد شد.
جنت با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت در حال حاضر الگویی برای سایر کشورها در زمینه کاهش آرسنیک زمینهای کشاورزی برنج شده است گفت: علاوه بر این ما یعنی مجموعه وزارت بهداشت پیشتاز مبارزه با قاچاق و ارز در سطح کشور هستیم.