دهمین جایزه جلال منتخبانش را شناخت/ معرفی دو برگزیده و پس دادن یک جایزه
کد خبر: 3679621
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۳
اختتامیه جایزه جلال/2

دهمین جایزه جلال منتخبانش را شناخت/ معرفی دو برگزیده و پس دادن یک جایزه

گروه ادب: دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با معرفی منتخبان خود در بخش‌های چهارگانه و ویژه در تالار وحدت به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد عصر امروز 16 دی‌ماه با معرفی منتخبان در چهار بخش نقد ادبی، داستان کوتاه، مستندنگاری و رمان و همچنین بخش ویژه با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.
برگزیده رمان
بر اساس آراء هیئت داوران در بخش رمان اثر «این خیابان سرعت‌گیر ندارد» نوشته مریم جهانی از نشر مرکز و «بی‌کتابی» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان از انتشارات شهرستان ادب به صورت مشترک به عنوان برگزیده معرفی شدند.
شایسته تقدیر داستان کوتاه
در بخش داستان کوتاه کتاب «اسم شوهر من تهران است» نوشته زهره شعبانی از نشر مرکز شایسته تقدیر معرفی شد.
شایسته تقدیر مستندنگاری
در بخش مستندنگاری دو اثر «آنک پاریس» نوشته میرجلال الدین کزازی از انتشارات صدای معاصر و «سفر دیدار» نوشته محمدرضا توکلی صابری از نشر اختران به صورت مشترک شایسته تقدیر معرفی شدند.
شایسته تقدیر نقد ادبی
در بخش نقد ادبی نیز دو کتاب «بلاقطع از آتن تا مدینه» نوشته داود عمارتی مقدم از نشر هرمه و کتاب «درآمدی بر تحلیل انتقادی گفتمان روایی» نوشته حسین صافی از نشر نی شایسته تقدیر شدند.

در بخش ویژه مربوط به موضوع کار نیز هیئت داوران آثار زیر را شایسته تقدیر دانست.
«سایه اژدها» نوشته محمد علی گودینی
«سرگذشت نامه کارآفرینان ایرانی» نوشته رضا یادگاری و مهشید صناعی فر
«پنجره ای به گذشته» نوشته بهراد مهرجو و متین غفاریان
«برج سکوت» نوشته حمیدرضا منایی
«میر نامیرا» نوشته میکائیل عظیمی
«شازده حمام» نوشته محمدرضا پاپلی
«نفحات نفت» نوشته رضا امیرخانی
رضا امیرخانی، نویسنده «نفحات نفت» هنگام دریافت جایزه خود گفت: کلمه مجوز با جایزه هم خانواده نیست. من تا زنده‌ام دنبال مجوز می‌دوم و از وزارت ارشاد هم جایزه نمی‌گیرم. به همین دلیل بخش معنوی جایزه را پذیرفته و بخش مادی آن را نمی‌پذیرم.
میرجلال الدین کزازی نیز پس از دریافت جایزه خود گفت: آقای وزیر فرهنگ، من خوش نمی‌دارم دنباله این نام فرهنگ را به زبان برانم. زیرا بر این باورم ایرانیان مردمانی فرهیخته، اندیشه‌ورز و خردور بوده‌اند. حتی آنانکه دانش نیاموخته‌اند. سرزمین ما همواره در درازنای تاریخ سرزمین فر و فرزانگی بوده و آوازه ما در پهنه گیتی به پاس فرهنگ است، پس شما چونان وزیر فرهنگ باریک‌ترین و ستوهنده‌ترین کار را در میان دولتمردان دارید. زیرا اگر به راستی مرد فرهنگ باشید، مرد ایران خواهید بود. در شگفتم که گاه در چنین بزمی سخن می رود که ما در کار ادب و داستان و اندیشه فروتر از دیگرانیم. در حالی که تنها یک داستان کهن ایرانی که در ایران ساسانی پدید آمده با نام «هزار افسان» با دگرگونی که در ایران می‌یابد با نام «هزار و یک شب» جهانی می‌شود و امروز باختریان توده مردم خاور زمین را با این کتاب می‌شناسند. کدام کتاب را در خاور سراغ دارید که چنین بوده باشد.

captcha