نمایش فرش تاریخی ایران در موزه ملی بوسنی
کد خبر: 3710843
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰

نمایش فرش تاریخی ایران در موزه ملی بوسنی

به مناسبت یکصدوسی مین سال تاسیس موزه ملی بوسنی بخش هایی از چند قطعه فرش تاریخی ایرانی متعلق به دوران صفویه و قرن هفدهم در بخش مردم شناسی موزه برای علاقه مندان به نمایش درآمد.

نمایش فرش تاریخی ایران در موزه ملی بوسنیبه گزارش ایکنا به نقل از سفارت ایران در سارایوو؛ محمود حیدری سفیر کشورمان در سارایوو ضمن بازدید از فرش تاریخی دستباف ایران که در موزه ملی بوسنی هرزگوین به نمایش در آمده است، با رئیس این موزه دیدار کرد.

در این بازدید که با همراهی علی اصغر عامری رایزنی فرهنگی کشور مان انجام شد رئیس موزه ملی بوسنی و هرزگوین  از برقراری ارتباط به منظور تبادل اطلاعات و تجارب موزه ملی با موزه های ایران استقبال کرد. 

مرصاد صیاریچ رئیس موزه ملی بوسنی و هرزگوین گفت: ایران کشوری باستانی با تاریخی کهن در جهان محسوب می شود و همواره دوست کشور بوسنی بوده است.

رئیس موزه ملی بوسنی افزود: تاریخ تاسیس موزه ملی بوسنی به قرن هجدهم میلادی باز می گردد ولی در سال ۱۹۱۳ میلادی به شکل امروزی خود تبدیل و به تدریج گسترش یافته و شامل چهار بخش‌های باستان‌شناسی، مردم‌شناسی، تاریخ طبیعی و کتابخانه ای با بیش از سیصد هزار نسخه کتاب است.

مرصاد صیاریچ با تاکید بر اهمیت تاریخ و تمدن ایران در جهان و جایگاه موزه های ایران از برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات و تجارب موزه ملی بوسنی و هرزگوین با موزه های ایرانی استقبال کرد. 

وی افزود: موزه ملی بوسنی و هرزگوین پس از چندین سال تعطیلی به علت خسارت‌های سنگین در جنگ بوسنی، در ۲۰۱۲ پس از گذشت ۱۲۴ سال از فعالیت هایش برای مدت سه سال تعطیل شد ولی از سپتامبر ۲۰۱۵  مجدد درب های آن به روی عموم گشوده شد.

دکتر ماریچا فلیپوویچ کارشناس ارشد موزه ملی بوسنی و هرزگوین ضمن معرفی فرش ایرانی به نمایش درآمده در بخش مردم شناسی موزه گفت: به مناسبت یکصدوسی مین سال تاسیس موزه ملی بوسنی بخش هایی از چند قطعه فرش تاریخی ایرانی متعلق به دوران صفویه و قرن هفدهم در بخش مردم شناسی موزه برای علاقه مندان به نمایش درآمده که با استقبال خوبی از سوی بازدیدکنندگان مواجه شده است.

سفیرکشورمان در این دیدار با اشاره به مشترکات تاریخی دو کشور گفت: اشتراک های فراوانی در عرصه فرهنگ، هنر، رسوم و ارزش های دینی و انسانی مردم دو کشور ایران و بوسنی را به هم نزدیک کرده و نقش فرهنگ همواره در روابط دو کشور برجسته بوده است.

حیدری افزود: موزه ها در جوامع بشری نقش حافظه تمدنی یک کشور را بر عهده دارند و مروج پدیده‌های تمدن و فرهنگ جامعه هستند و اشیاء به نمایش درآمده در آنها اسناد معتبری از هنر، فرهنگ و تاریخ یک ملت و کشور را به نسل‌های بعد ارائه می‌کند.

سفیر کشورمان با اشاره به تجارب ایران در مرمت آثار باستانی و موزه داری گفت: ایران اسلامی به جهت اهمیت حفظ تمدن تاریخی خود اقدامات بسیار درخشانی در خصوص حفظ و مرمت آثار باستانی انجام داده و موزه‌های متعددی در ایران وجود دارند که موزه ملی بوسنی می‌تواند از تجربیات آنها بهره‌مند شود.

انتهای پیام

captcha