معیت الهی موجب قوت قلب بشر است
کد خبر: 3716156
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۶
حجت الاسلام فاطمی:

معیت الهی موجب قوت قلب بشر است

گروه معارف ــ عضو مجمع عالی تفسیر حوزه با اشاره به آیه «و هو معکم این ماکنتم» گفت: خداوند قدرتمندی که خالق آسمان و زمین، فرماندار مطلق و عالم بر هر چیزی که در آسمان ها و زمین است، هر کجا که باشید همراه شما است و این باعث قوت قلب بشر است که در همه حال یک نفر حافظ و تکیه گاه وجود دارد.

 معیت الهی موجب قوت قلب بشر است

حجت الاسلام و المسلمین فاطمی، عضو مجمع عالی تفسیر در گفت‌وگو با ایکنا از قم، با اشاره به فراز چهارم از آیه 4 سوره حدید «و هو معکم این ما کنتم»، عنوان کرد: این فراز از آیه نوعی راه حل مشکل بشریت امروز است. 

این عضو مجمع عالی تفسیر حوزه افزود: خداوند در سوره حدید در پی تهییج بشریت است و می توان گفت هدف این سوره همین است؛ سوره در ابتدا با تسبیح خداوند شروع می‌شود، سپس به ویژگی‌های خداوند می پردازد و در این آیه از خالقیت خداوند، دامنه حکومت و ربوبیت خداوند و علم خداوند سخن می گوید.

فاطمی گفت: بسیاری از مفسرین این بخش از آیه را نوعی تهدید و ترهیب دانسته اند، اما به نظر می رسد که این آیه بیشتر به ترغیب اشاره دارد؛ خداوند در اینجا با زبان تلطیف و مهربانانه سخن می گوید؛ وقتی واژه معکم می آورد منظور این است که همراه ما است، خداوند خود را همراه و یاور بشریت قلمداد می کند. 

وی عنوان کرد: خداوند قدرتمندی که خالق آسمان و زمین، فرماندار مطلق و عالم بر هر چیزی که در آسمان ها و زمین است، هر کجا که باشید همراه شما است و این باعث قوت قلب بشر است که در همه حال یک نفر حافظ و تکیه گاه وجود دارد. 
این استاد تفسر قرآن کریم در ادامه گفت: مفسرانی که بیشتر مشرب فلسفی دارند هم می گویند که این معیت، معیت قیومیه است؛ خداوند وقتی در اینجا می گوید من با شما هستم قاعدتا نمی تواند مثل معیت‌های معمولی باشد، پس خداوند خودش را قیم و تکیه گاه معرفی می کند.

وی تصریح کرد: در حدیث آمده است که برترین ایمان بشریت این است که بداند خداوند همراه او است؛ حضرت موسی(ع) گفت: خدایا من تورا چگونه بیابم؟ خداوند فرموند: همین اندازه که مرا قصد کنی ، به من رسیده ای؛ منظور از این مثال این بود که بدانیم خداوند تا این حد همراه بشر است.

فاطمی در پایان گفت: خداوند در آیات قبل و بعد عالم و بصیر بودن خود را بیان می کند، پس در این بخش و هو معکم بیانگر همراهی و پشیتبان بودن خداوند برای بشر است؛ چیزی هم که انسان امروز به آن احتیاج دارد همین است که احساس کند خداوند همیشه همراه او است و از قدیم هم با او بوده و بعدا هم خواهد بود، اینکه بداند محبوب خداوند است، خداوند او را یاری می کند و می تواند مشکلات خود را با کمک خداوند حل کند.

انتهای پیام

captcha