احیای چاه‌های آب با فناوری‌های نوین در خراسان‌شمالی انجام شد
کد خبر: 3723457
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱
برای نخستین بار؛

احیای چاه‌های آب با فناوری‌های نوین در خراسان‌شمالی انجام شد

گروه اجتماعی - معاون بهره‌برداری شرکت آبفای خراسان شمالی از احیای چاه‌های آب با فناوری ضربه هوای فشرده برای نخستین بار در استان خبر داد. 

برای نخستین بار در خراسان‌شمالی احیای چاه‌های آب با فن آوری‌های نوین انجام شد

به گزارش ایکنا ازخراسان‌شمالی، به نقل از روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب استان، رضا عطایی، معاون بهره برداری شرکت آبفای خراسان‌شمالی اظهارکرد: با گذشت زمان و تداوم بهره برداری از چاه های آب شرب که دارای لوله جدار فلزی هستند، به دلایل مختلف مثل فعالیت باکتری های آهن و منگنز، ایجاد بیوفیلم در سطح لوله جدار و گراول پک چاهها ، عدم شستشوی کافی در زمان حفاری و وجود گل بنتونیت، باعث گرفتگی شیار های لوله جدار و همچنین مسدود شدن منافذ گراول پک اطراف لوله جدار می شود. به همین دلایل و به مرور زمان سطح دینامیک آب و به تبع آن مقدار آبدهی چاهها نیز بصورت چشمگیری کاهش می یابد  .

وی افزود: اغلب بهره برداران در زمان مواجه با چنین مواردی اقدام به جابجایی چاه و حفر چاه جدید می کنند که هزینه های آن بالغ بر چندین میلیارد ريال است  اما در این روش اولین گام، انجام ویدئومتری چاه و ارائه گزارشِ امکان سنجی احیا است و در گام های بعدی پیستون زنی، برس زنی، سمباده زنی و نهایتاً ارسال پالس های متناوب گاز نیتروژن به وسیله گان انجام می شود.

عطایی گفت: با انجام این اقدامات در چاه های شماره سه جاجرم و شماره 19 بجنورد مجموعاً 28  لیتر بر ثانیه به توان آبدهی چاههای استان اضافه شد و علاوه بر آن چاه شماره 19 بجنورد به دلیل کاهش آبدهی عملاً از مدار خارج بود که با کمک این روش مجدداً با آبدهی  16 لیتر بر ثانیه در مدار بهره برداری قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: هزینه ای که برای این روش صرف شده کمتر از پنج درصد از حفر و تجهیز یک حلقه چاه جدید است و شرکت آبفای خراسان شمالی در نظر دارد در گام اول 10 حلقه از چاه های آب شرب موجود در استان را که با افت دبی مواجه شده اند را با این روش احیا کند.

captcha