تصمیم‌گیری‌ها در بخش اقتصاد کشور متناسب با واقعیت‌ها نیست
کد خبر: 3723933
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
فروغان:

تصمیم‌گیری‌ها در بخش اقتصاد کشور متناسب با واقعیت‌ها نیست

گروه سیاست و اقتصاد ـ عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز اعتقاد دارد كه تصمیم‌گیری‌ها در بخش اقتصاد کشور متناسب با واقعیت‌ها نیست و با روند موجود در فضای ارز در کشور نمی‌توان اقتصاد پویا و کارایی داشت.

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی شیراز، جلسه کمیسیون تجارت، حمل و نقل، ترانزیت و کمرگ اتاق بازرگانی شیراز با حضور مدیران بانک‌ها، صرافی و اعضا و فعالان اقتصادی استان فارس برگزار و پیامدهای مشکلات ارزی کشور از دیدگاه بخش خصوصی و دولتی بررسی شد.
خسرو فروغان، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز در این جلسه گفت: بی ثباتی ارز و مسایل اقتصادی کشور موجب ایجاد فضای واسطه‌گری در برخی از امور شده که با ادامه این روند بخش خصوصی ما نمی‌تواند استراتژی، قراردادهای بلند مدت و آینده صادراتی پیش‌بینی کند.
وی، از جمله مشکلات و معضلات حوزه ارز را قیمت تمام شده محصول، افزایش قیمت مواد اولیه پتروشیمی، افزایش کرایه حمل، شرایط انتقال ارز بانکی در کشورهای همسایه، کمبود تراز ارزی صادرکنندگان به دلیل محاسبه تعرفه‌ها و ارزش گمرکی در اظهارنامه بالاتر از ارزش واقعی، عدم معرفی بانک خارجی به صادرکنندگان جهت بازگشت ارز از طریق سیستم بانکی، عدم توجه به کار تخصصی صاردات و تشویق صادرکنندگان به ورود به مقوله واردات، تفاوت قیمت ارز رسمی و غیر رسمی عنوان کرد.
فروغان بیان کرد: مشکلات ارزی بسیاری از شرکت‌ها و صادرکنندگان ما را دچار مشکل کرده و با این روند نمی‌توان به آینده صادرات غیر نفتی کشور خوش بین بود.
وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌ها در بخش اقتصاد کشور متناسب با واقعیت‌ها نیست، افزود: تصمیم‌های اقتصادی الزامات خاص خود را دارد که نباید آنی و شتابزده باشد و با روند موجود در فضای ارز در کشور نمی‌توان اقتصاد پویا و کارایی داشت.
فروغان اظهار كرد: ما در اتاق شیراز روزانه شاهد حضور فعالان بخش خصوصی برای اعلام مشکلات ناشی از ارز هستیم که ما این مشکلات را پیگیری می‌کنیم.
هادی حنایی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی شیراز نیز گفت: تاکنون اقتصاد ما با تصمیم‌های آنی و بدون پشتوانه ضربه‌های زیادی خورده است و در شرایط فعلی مسایل ارزی توان برای حضور و فعالیت صادرات و صادرکنندگان ما باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه بیان مشکلات مسائل را حل نمی‌کند، اضافه کرد: راهکار برون رفع از مشکلات ایجاد شده در خصوص ارز، آزادسازی نرخ ارز در مقابل صادرات است که این می تواند موجب ایجاد انگیزه در بخش صادرات کشور باشد.
وی ادامه داد: همچنین در شرایط امروز برای جلوگیری از فشار مضاعف بر مردم و تولید، دلار ارزی کشور باید به مواد اولیه و اساسی و نه کالاهایی مانند خودرو، لوازم لوکس و لوازم آرایش تخصیص داده شود.
شهرام معین‌فر، یکی از فعالان اقتصادی استان فارس هم گفت: متأسفانه سیستم تفکر اقتصادی کشور، راه برون رفت از مشکلات موجود را حمایت از صادرات و عدم اتکا به صادرات غیرنفتی نمی‌داند که در این شرایط تصمیمات نتیجه ای جز به تحمیل مشکلات بیشتر و در نهایت کاهش صادرات ندارد.
وی گفت: به نظر می‌رسد تفاوت زیادی بین اندیشه مردم و تصمیم گیران وجود دارد و هنوز به زبان مشترکی برای گفت‌وگو و کاهش مشکلات دست نیافته‌اند.
عیسی سادون، مدیر صرافی سادون در شیراز نیز گفت: مشکلات ما در حوزه بین‌الملل کشور ناشی از سیاست‌های خارجی و دیپلماسی ماست که عمده بار تحریم‌ها را مردم تحمل می‌کنند.
وی با بیان اینكه تصمیم‌گیران باید با سیاست‌های داخلی و خارجی را شفاف با مردم در میان بگذارند، گفت: پیشنهاد مشخص ما در شرایط اقتصادی کشور و بحران از وضعیت، آزادسازی نرخ ارز است.
سادون بیان کرد: تنها راه حل نجات کشور، حمایت از صادرات و صادرکنندگان است و برای جلوگیری از خسران نیاز است در خصوص مسایل ارزی در کشور هرچه سریع‌تر تصمیمات کاربردی اتخاذ شود.
هاشمی، سرپرست امور شعب بانک توسعه صادرات استان فارس هم گفت: مسائل مربوط به ارز در دو ماه گذشته مسایل و مشکلات بسیاری را برای صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در بانک ایجاد کرده است که موجب ایجاد رانت‌هایی در حوزه واردات در کشور شده است.
وی اظهار كرد: در بخش تجارت خارجی و مسایل مالی نیاز به شفاف‌سازی داریم و پرداخت و وصول مطالبات فعالان اقتصادی از مهم‌ترین مشکلات در شرایط امروز کشور است.
محمد رحیم راد شیرازی، رئیس شرکت مدیریت صادرات سرزمین پارس نیز گفت: کشور ما در دوران‌های مختلف تحریم و فشارهایی را تحمل کرده و دولت‌ها تکنیک‌های متفاوتی را در پیش گرفته‌اند اما مسئله مهم این است که باید بر روی مدیریت استراتژیک کشور مورد توجه قرار گیرد.
عبدالعظیم خادم حمزه، رئیس گروه بازرگانی، صنایع و معادن دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌الملل استانداری فارس هم گفت: میدان فعالیت در مسایل اقتصادی کشور باید به بخش خصوصی داده شود و مدیران استان بر این مهم اذعان دارند و تلاش ما ایجاد زمینه فعالیت برای بخش خصوصی است.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی قوانین و بخش‌نامه‌ها در حوزه اقتصادی در سطح کشور تصمیم‌گیری و ابلاغ و در استان‌ها اجرا می‌شود که ما در استان‌ها با رصد فضا، ایرادها و مشکلات را منتقل می‌کنیم.
انتهای پیام

captcha