عرصه نظر و عمل در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی را کاملا خالی گذاشته‌ایم/ ناکارآمدی نظریات غربی
کد خبر: 3728898
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴
کامیار ثقفی:

عرصه نظر و عمل در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی را کاملا خالی گذاشته‌ایم/ ناکارآمدی نظریات غربی

گروه اندیشه ــ رئیس دانشگاه شاهد با تاکید بر ناکارآمدی نظریات غربی در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: آنچنان که حوزه‌های نظریه‌پردازی در حوزه و دانشگاه در تبیین و ارائه عملیاتی جامعه الگو مبتنی بر آموزه‌های اسلام بسیار کم کار بوده‌اند، در مواجهه با انحرافات و آسیب‌های اجتماعی هم ورود قابل مشاهده‌ای نداشته‌اند.

عرصه نظر و عمل در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی را کاملا خالی گذاشته‌ایم/ ناکارآمدی نظریات غربی

 به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری نخستین همایش ملی «مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام؛ از نظریه تا عمل» پیش از ظهر امروز سه‌شنبه 19 تیرماه، برگزار شد و در این نشست کامیار ثقفی، رئیس دانشگاه شاهد عنوان کرد: در پی سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی آن چنان که حوزه‌های نظریه‌پردازی در حوزه و دانشگاه در تبیین و ارائه عملیاتی جامعه الگو مبتنی بر آموزه‌های اسلام بسیار کم کار بوده‌اند، در مواجهه با انحرافات و آسیب‌های اجتماعی هم ورود قابل مشاهده‌ای نداشته‌اند.

وی با مرور وضعیت اجتماعی در کشورهای مدعی تمدن غرب ادامه داد: در این کشورها علاوه بر گسترش و تعمیق آسیب‌های اجتماعی، برخی انحرافات در این جوامع شکل هنجاری به خود گرفته و از جمله دلایل ناکارآمدی و نشانه‌های سقوط تمدن غربی به شمار می‌رود. جهان امروز شاهد تلاش غرب برای هنجارسازی بخشی از انحرافات در سایر کشورهاست؛ از سوی دیگر غرب برای مقابله با آنچه آنها نیز آسیب اجتماعی تلقی می‌کند، نسخه‌ها و روش‌هایی دارد که در خود آن جوامع نتوانسته‌اند توفیقی کسب کنند. آنها این نسخه‌ها را تحت عنوان نظریه و روش‌های علمی به سایر کشورهای ارائه می‌دهند که با تسامح بسیار و نگاه خوش‌بینانه، به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و تاریخی عدم پاسخ‌دهی آنها قابل پیش‌بینی بود.

رئیس دانشگاه شاهد گفت: متاسفانه باید پذیرفت همه ما در تداوم انقلاب اسلامی که نقطه عطفی در نهضت انتظار و با آرمان تحقق تمدن نوین اسلامی ظهور پیدا کرد، عرصه نظر و عمل را در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی که یقینا از موانع تمدن‌سازی هستند، خالی گذاشتیم. روشن است که عقلانیت، تکیه به نظریات و تکرار روش‌های قبلا اثر بخش نبوده و ناکارآمدی آنها در عمل به اثبات رسیده است را مردود می‌شمارند.

وی با طرح این پرسش که راه‌حل کجاست ادامه داد: خداوند متعال نقش انبیاء الهی، اولیاء و اوصیا را نشان دادن طریق هدایت و جلوگیری از انحراف بشر قرار داد. ما باور قلبی داریم که اسلام عزیز راه‌حل همه مشکلات بشر را برای همه زمان‌ها در خود دارد، کافی است باورمند، عالمانه و محققانه در مسیر کشف راه حل‌ها قرار گیریم.

ثقفی گفت: با چنین رویکردی، دانشگاه شاهد براساس مطالبه رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر استخراج راه‌حل‌ها برگرفته از اسلام، سلسله اقداماتی را با پیگیری و حمایت وزارت کشور آغاز کرد. همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام با کارکرد پیشگیری و همچنین مقابله با این آسیب‌ها، به عنوان یکی از اقدامات آغازین شکل گرفته است. این همایش با حمایت و پشتیبانی وزارت کشور و مشارکت برخی مراکز آموزشی و تحقیقاتی حوزوی و دانشگاهی آماده برگزاری است. این دانشگاه از همین فرصت استفاده کرده و از همه دانشمندان و محققان علوم اسلامی دعوت به همکاری برای انجام پژوهش در این زمینه می‌کند.

وی افزود: امیدواریم همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند، پای انقلابی در این عرصه با حضور جهادی خود ائم از فکری، تبینی، تبلیغی، عملی و مالی مسیر را برای حضور احاد مردم در این جهاد مقدس باز کنند که طبق وعده الهی، حضور مردم عنایت پروردگار را به دنبال خواهد داشت.

رئیس دانشگاه شاهد تصریح کرد:  گستره آسیب‌های اجتماعی بسیار زیاد است و عناوین متعددی را می‌توان برای آن برشمرد اما در این همایش تنها 5 آسیب انتخاب شده و براساس آنها همایش برگزار می‌شود.

یادآور می‌شود، نخستین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام روز سه‌شنبه 26 تیرماه، در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار خواهد شد.

گزارش از مریم روزبهانی

انتهای پیام

captcha