قطعنامه‌ 598؛ تثبیت گفتمان انقلاب اسلامی و شکست القائات ضدایرانی
کد خبر: 3731282
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
27 تیر سالگرد پذیرش قطعنامه 598/ سردار حاجی‌نجار عنوان کرد:

قطعنامه‌ 598؛ تثبیت گفتمان انقلاب اسلامی و شکست القائات ضدایرانی

گروه سیاسی ــ کارشناس مسائل سیاسی گفت: پذیرش قطعنامه 598 باعث شد تا یک سری القائاتی مانند این‌که ایران آماده مذاکره نیست و حاضر نیست از قطعنامه‌ها تمکین کند، شکسته شوند و همچنین توانستیم گفتمان انقلاب اسلامی را در منطقه بیشتر تثبیت کنیم.

قطعنامه‌ 598؛ تثبیت گفتمان انقلاب اسلامی و  شکست القائات ضدایرانی«سردار عباس حاجی‌نجار»، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در رابطه با تأثیر پذیرش قطعنامه 598 بر ثبیت انقلاب اسلامی و افزایش دامنه نفوذ منطقه‌ای ایران گفت: این قطعنامه، هشتیمن قطعنامه‌ای بود که در رابطه با جنگ ایران و عراق به تصویب رسید؛ قطعنامه‌های گذشته عمدتاً سوگیری به نفع رژیم عراق داشت، زیرا قدرت‌های بزرگ و صاحب حق وتو در سازمان ملل با قطعنامه‌هایشان از رژیم بعث عراق حمایت می‌کردند و حاضر نبودند که حقوق ایران را در این قطعنامه‌ها مورد توجه قرار دهند.

وی افزود: به‌دنبال پیگیری‌های ایران و عملیا‌ت‌های موفقیت‌آمیزی همچون عملیات فاو، باعث شد تا غرب به شدت نگران شود که نکند ایران با ادامه موفقیت‌ها به بصره برسد. نهایتاً گردانندگان دارای حق وتوی سازمان ملل به این نتیجه رسیدند که با تصویب قطعنامه 598 حقوق ایران را در دفاع مقدس به رسمیت بشناسند. یکی از بحث‌های اصلی ما مشخص شدن کشور متجاوز و تعیین میزان خسارات تحمیلی به ایران بود.

حاجی‌نجار در این رابطه ادامه داد: بعد از پذیرش قطعنامه ما یک تأخیر یک‌ساله را در اجرای کامل آن شاهد بودیم تا شرایط لازم برای عقب‌راندن رژیم بعث عراق، فراهم شود و سپس با مدنظر قرار دادن شرایط بین‌المللی و داخلی به سمت پذیرش قطعنامه حرکت کردیم.

این کارشناس مسائل سیاسی پذیرش قطعنامه را در راستای تثبیت انقلاب اسلامی دانست و افزود: پس از پذیرش قطعنامه یک موج جدیدی از حضور مردم در صحنه را شاهد بودیم و این موج جدید یک تحول جدی در عرصه نیروهای داخلی ایجاد کرد و حتی پس از پذیرش قطعنامه که دشمن به تجاوزات خود ادامه می‌داد این موج جدید باعث شد تا عملیات‌های برون مرزی ما تقویت شود و صدام مجبور به تمکین و عقب‌نشینی شود. همچنین پس از آن‌ در راستای تثبیت نظام، عملیات مرصاد از سوی منافقین شکست خورد و به کل شخصیت‌های این گروهک به منفورترین افراد کشور تبدیل شدند. لذا ایران این قطعنامه را از موضع قدرت پذیرفت و حضور مردم در صحنه تحولی جدی در داخل ایجاد و قدرت‌های خارجی را وادار به پذیرش مواضع ایران کرد.

وی در رابطه با تأثیر پذیرش این قطعنامه بر تقویت نفوذ منطقه‌ای ایران تصریح کرد: نفوذ منطقه‌ای ایران به این قطعنامه ارتباطی نداشت؛ زیرا اصل قضیه نفوذ منطقه‌ای کشورمان خود ماهیت دفاع مقدس بود که یک گفتمان جدیدی را به پشتوانه روحیه رشادت‌طلبی و ایثارگری در عرصه منطقه‌ای ایجاد کرد و اصل نفوذ انقلاب به این موضوع باز می‌گردد.

حاجی‌نجار در پایان افزود: پذیرش قطعنامه 598 باعث شد تا یک سری القائاتی مانند این‌که ایران آماده مذاکره نیست و حاضر نیست از قطعنامه‌ها تمکین کند، شکسته شوند. همچنین پذیرش این قطعنامه موجب این شد تا پس از حمله عراق به کویت، ماهیت جنگ‌طلبانه رژیم بعث عراق برای همه جهان آشکارتر شود و به دنیا ثابت کنیم که ایران هیچ‌گونه نیات جنگ‌طلبانه‌ای ندارد و توانستیم گفتمان انقلاب اسلامی را در منطقه بیشتر تثبیت کنیم.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام/

captcha