قصه اهدای خون در روز تولد 18 سالگی
کد خبر: 3743298
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۵

قصه اهدای خون در روز تولد 18 سالگی

گروه اجتماعی ـ هاوین الماس‌پور، جوانترین اهداکننده خون استان کردستان است که تنها یک روز پس از تولد 18 سالگی‌اش به جمع اهداکنندگان خون استان پیوسته و خون او اکنون در رگ سه بیمار کردستانی جاری است.

قصه اهدای خون در روز تولد 18 سالگی

به گزارش ایکنا از کردستان به نقل از روابط عمومی انتقال خون استان کردستان، هاوین الماس‌پور، جوان‌ترین اهداکننده خون استان کردستان است که تنها یک روز پس از 18 سالگی و پس از کسب شرایط اولیه اهدای خون با حضور داوطلبانه در مرکز انتقال خون سنندج آمادگی خود را جهت کمک به همنوعان نیازمند اعلام کرد و پس از پذیرش و اهدای نمونه خون به جمع اهداکنندگان خون پیوست.
الماس‌پور، متولد سال 1379 و دانش ‌آموخته رشته عکاسی است، قصه اهدای خون خود را کمی متفاوت‌تر از سایرین می‌داند و می‌گوید: مدت ها قبل از آنکه به سن 18 سالگی برسم برای اهدای خون و یاری رساندن به بیماران نیازمند روزشماری می‌ کردم.
خود او این حکایت را زیباتر روایت می‌کند: سن قانونی برای اهدای خون 18 سال تمام است و من 28 اردیبهشت 97 به این سن رسیدم، این روز جمعه بود و صبح روز بعد جز اولین اهداکنندگانی بودم که در مرکز انتقال خون حضور یافتم و پس از گذشت سه ماه از آن تاریخ برای اولین بار یک واحد خون کامل اهدا کردم.
الماس‌‌پور با بیان اینکه پیش از رسیدن به 18 سالگی نیز چند بار به مرکز انتقال خون مراجعه کرده است، ادامه داد: در روزهایی که فراخوان حضور داوطلبان با گروه خون o منفی برای نجات جان مصدومین زلزله کرمانشاه از تلویزیون پخش می‌شد چند بار به انتقال خون مراجعه کردم تا شاید بتوانم با اهدای خون موثر باشم اما به دلیل نرسیدن به سن قانونی از اهدای خون منع شدم.
با اهدای گروه خونی O منفی می‌توانم نقش مؤثرتری در کمک به همنوعانم داشته باشم

وی در خصوص نوع گروه خون با ابراز خرسندی عنوان کرد: گروه خون O منفی دهنده همگانی خون محسوب می‌شود و در شرایط اورژانسی و برای نجات برخی بیماران نیز بیشترین کاربرد را دارد و خوشحالم که از این طریق نیز می ‌توانم نقش موثرتری در نجات جان همنوعانم داشته باشم.
الماس پور بر نقش خانواده ها در نهادینه شدن فرهنگ اهدای خون و انتقال آن به نسل های بعد تاکید و بیان کرد: پدر و عمویم اهداکننده مستمر خون هستند و بارها شاهد بوده‌‌ام که سالانه چندین بار داوطلبانه خون اهدا کرده‌اند یا پس از اعلام فراخوان و دریافت پیام کوتاه از جانب سازمان انتقال خون در مراکز اهدای خون حضور یافته اند.
وی به انگیزه اصلی خود برای تبدیل شدن به یک اهداکننده خون اشاره کرد و گفت: معتقد هستم اهدای خون یک امر خداپسندانه و انسان‌دوستانه است به همین خاطر سعی دارم افراد بیشتری را نسبت به این مقوله که یکی از بهترین راه های افزایش مشارکت اجتماعی بانوان در جامعه است تشویق کنم.
وی با بیان این نکته که مشارکت کمتر بانوان در اهدای خون بیش از آنکه ناشی از عوامل حقیقی باشد معلول رواج برخی اطلاعات و باورهای نادرست است، گفت: بسیاری از همسن و سال های من این تصور را دارند که دچار کم خونی هستند و حتی این حس را نیز به من القا کرده بودند در صورتی که قبل از اهدای خون تست های تشخیص کم خونی انجام می شود و افراد کم خون معاف می شوند.
ترس از ابتلا به بیماری های عفونی و عدم موافقت خانواده یکی از موانع اهدای خون در بانوان است

الماس‌پور ترس از سوزن و ابتلا به بیمارهای عفونی، عدم موافقت خانواده و وزن کم را از دیگر موانعی برشمرد که بانوان جوان از آنها یاد می کنند و بیان کرد: من 57 کیلوگرم وزن دارم و پس از اهدای خون نیز نه تنها مشکلی نداشته‌ام بلکه توانسته ام مادر و عمه ام را نیز به اهدای خون تشویق کنم و حتما برای تشویق دیگر بانوان نیز تلاش خواهم کرد.
لازم به ذکر است؛ کردستان یکی از استان هایی است که آمار اهدای خون بانوان آن بیش از میانگین کشور است؛ با این حال تنها پنج درصد از بانوان ایرانی اقدام به اهدای خون می‌کنند و این در حالی است که در کشور های توسعه یافته این آمار قریب به 50 درصد است.
انتهای پیام

captcha